Enligt dataskyddslagen (GDPR – General Data Protection Regulation), som träder i kraft den 25 maj
2018, gäller följande riktlinjer för vår verksamhet, SAJ Förmedlingsbyrå AB:
1. Dokumenterade uppgifter
All behandling av personuppgifter i SAJ Förmedlingsbyrå AB (nedan kallad SAJ) uppfyller de
krav som fastställts i GDPR. Personuppgifter registreras när SAJ betalar ut arvode i form av
lön. Personuppgifter registreras även för kunder som är enskild firma och som registreras på
personnummer samt på resenärer i samband med bokning av resor och flygbiljetter.
Dessa uppgifter lagras i SAJ:s administrationssystem.
Underlag för personuppgifter, godkänns av båda parter i form av en bekräftelse/
avtal/affärsuppgörelse, som SAJ mailar eller skickar per post till uppgiftslämnaren.
Uppgifterna sparas enligt bokföringslagen och följer Bokföringsnämndens allmänna råd om
bokföring (BFNAR 2013:2). För närvarande är arkiveringstiden 7 år.
2. Information till kunder
Kunder, leverantörer och andra informeras offentligt på SAJ:s webbsida vilken integritetspolicy
SAJ har. Där framgår när personuppgifter samlas in, vilket syftet är och hur länge
informationen sparas.
3. Säkra rutiner
SAJ ska kunna visa att insamlingen av uppgifter har skett lagligt eller genom samtycke
av uppgiftslämnarna. Alla har rätt att få tillgång till sina uppgifter och vid önskemål få
uppgifterna flyttade eller raderade.
A. Vilka uppgifter hanterar SAJ där personuppgifter registreras?
-Avtal/kontrakt med föreläsare som ej har företag och som vi betalar ut arvoden/löner till.
-Kunder/företag som är enskild firma och som registreras på personnr.
-Personuppgifter vid bokning av resor.
B. Vilken information lämnar SAJ?
-Lönebesked
-Bekräftelser och fakturor till enskild firma som registreras på personnr
-Bekräftelser till privatpersoner
-Bokning av flygbiljetter
C. Hur hanterar SAJ de registrerades rättigheter?
-Uppgifterna finns registrerade i vårt administrationssystem.
Önskar kund eller leverantör ändra eller radera uppgifterna, utför SAJ detta enligt
uppgiftslämnarens önskemål.
D. Hur säkerställer SAJ att registreringen är laglig?
-Baserat på samtycke, avtal, förpliktelse, enskilt intresse.
E. Vem ansvarar för dataskyddsfrågor i SAJ:
Anna Jonsson, ekonomiansvarig, SAJ Förmedlingsbyrå AB
Mail: anna@saj.se, tel 0703 81 18 61, webb: www.saj.se
För mer information om GDPR: www.datainspektionen.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng