fbpx

Mark Isitt

Mark Isitt är en prisbelönt journalist som föreläser, debatterar, skriver och modererar om arkitektur, stadsplanering och infrastruktur.

Arkitektur – hjälpa eller stjälpa? 
Arkitekturen, allt det den gör med dig när du minst anar det. En fartfylld och kreativ föreläsning om hur den byggda miljön påverkar oss, där Mark tar med åhörarna på en färd ut i hans värld.

Mark Isitt

Mark Isitt, vad pratar och föreläser du om?
– Om arkitektur. Och stadsplanering. Och infrastruktur. Och allt annat som ingen människa vill höra ett enda ord om, men som alla är fullkomligt och totalt beroende av. Detta och ingenting annat. Bara. Å andra sidan gör jag det lika gärna på engelska och jag modererar lika gärna som jag föreläser – det har jag gjort över hela Norden – och om jag inte modererar  deltar jag i debatten, försök stoppa mig om du kan, säger Mark och ler.

Marks föreläsning
Arkitektur – hjälpa eller stjälpa? 
Arkitekturen, allt det den gör med dig när du minst anar det. En fartfylld och kreativ föreläsning om hur den byggda miljön påverkar oss, där Mark tar med åhörarna på en färd ut i hans värld.

Marks uppdrag, några exempel
Mark, berätta om några av dina uppdrag. Några av de som du minns.
– Det jag är mest stolt över är nog Alvar Aalto Symposiet i Jyväskylä som jag har modererat tre gånger; Konstakademiens seminarium i Bernadottebiblioteket på Slottet, Hilma af Klint-seminarierna på Engelsbergs bruk och Moderna Museet. Och arkitekturmässan som jag arrangerade två gånger i samarbete med Svenska mässan och där jag modererade det mesta, säger Mark.

Mer om Mark
Mark Isitt (1966) är journalist och författare uppvuxen på ön Marstrand. Han har skrivit om arkitektur och design sedan slutet av 80-talet för både svenska och internationella tidskrifter. Han var tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för den nordiska arkitekturtidskriften Forum (1999–2007) och är sedan 2007 Göteborgs-Postens arkitekturkritiker. Han är programledare för Sveriges Radios Stadsinspektionen i P1 och TV4:s Grand Designs och medverkar som expertkommentator i Sveriges televisions Hemma hos arkitekten. 2019 tilldelades han Sveriges arkitekters Kritikerpriset och 2020 Olle Enkvist-medaljen för “högklassig journalistik”.

Om hans böcker
Han har skrivit ett flertal böcker, bland annat Förenta nationerna – historien bakom världens högkvarter (Bokförlaget Max Ström, 2015) och Stockholm Sub (Frank Review, 2018) om tunnelbanans arkitektur. 2020 kom hans bok om Gert Wingårdh, Fresher (Arvinius Orfeus förlag).

Foto: Pär Bäckström/TV4

Mark Isitt
Mark Isitt

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng