fbpx

Isabelle McAllister

Isabelle McAllister föreläser om hur hållbarhet, trender och modern teknik förändrar vårt skapande. Om kreativa processer och hur du bäst använder dem. Om våra hem och om morgondagens kreatörer.

 

Isabelle McAllister

Isabelle McAllister är en kreativ omställningsaktivist, föreläsare, författare, programledare och moderator som älskar att tänka med sina händer. Drivs av att få nya, snälla och hållbara idéer att hända och får energi från det oväntade. Det är när olika världar, idéer, stilar och människor kolliderar som magi uppstår.

Hon är en etablerad och älskad inspiratör med ett ödmjukt och nyfiket förhållningssätt till sin egen arena. Färg, form, teknik och omvärldsanalys kan hon bättre än de flesta, men hennes styrka som talare handlar också om närvaro och passion. Isabelle skapar gärna sådant som fler kan gilla och ha nytta av. Hon försöker flytta perspektivet lite, åt ett håll som kanske ingen av oss testat förut. Ibland blir det knasigt, ibland blir det magi. Varje gång öppnas nya möjligheter och varje gång blir världen lite, lite större.

Isabelle är den nyfikna mångsysslaren som väver samman inspiration och företeelser från olika branscher, tänkare och forskare från världens alla hörn. Vetenskapen är grunden. Och genom att vara verksam inom många olika arenor så kan hon skapa en bred bild över hur människor och företag tar sig ann den stora omställningen som måste ske i klimatkrisens framfart.

Bakgrunden har Isabelle inom design, media, bygg och liftestyle. Under de senaste fyra åren har hon vidareutbildat sig och främst arbetat brett med omställning/ hållbarhetsfrågan. Både i Sverige och på Bali där hon bodde 2018-2020. Isabelle drivs att vara med att skapa en positiv utveckling för både människor och natur, inom de planetära om gränserna.

Isabelles föreläsningar

Framtiden i våra händer
Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka om kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Historien har påvisat att vi har kunnat göra stora förändringar och nu är det dags igen. Det finns alltså hopp!

I denna hållbarhetsföreläsning så ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustrin till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld.
Isabelle skräddarsyr föreläsningen mot olika branscher men bottnar i klimatforskningen och använder praktiska exempel ur verkligheten.

Skavank – laga vårda och uppskatta det gamla och nötta – en föreläsning om våra saker
I denna föreläsning tar Isabelle med sin publik på en insiktsfull resa där man tittar på våra konsumtionsvanor, historien bakom och ställer sig frågan om varför vi blev ett massproducerande samhälle. Isabelle tar även itu med frågeställningar såsom våra drivkrafter, vad är det som gör att vi shoppar så mycket och varför är det ens värt att tänka på. Både för planetens skull men också för vårt personliga välbefinnande. Är det kanske så att vi missar något när vi inte har koppling till det vi omger oss med? Under föreläsningen så kommer ni också få handfasta tips om hur man kan lappa och laga sina saker. Vi pratar om olika ingångspunkter – hur tar man sig ann ett trasigt föremål eller plagg genom att dölja framhäva och kamouflera. Isabelle kommer att visa (och vissa kan få prova på) hur man lagar sitt porslin, både med snabblim och en modern variant av det japanska – kintsugi så lagningen framhävs med guld. Det går också att laga hål i kläder på ett kick med hjälp av nåltovning! Och Isabelle kommer att lyfta hur man gör olika slags lagningar i våra käraste ägodelar såsom jeans, skor och möbler. Vi pratar även lim, växtfärgning, Sashiko och fläckar.

Fungerar också som kombinerad workshop där vi tillsammans kan utforska olika lagningstekniker såsom tex. kintsugi och nåltovningslagning.

För vissa kunder kombinerar Isabelle föreläsning med workshop.

Foto: Helen Pé

Isabelle McAllister
Isabelle McAllister

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng