fbpx

Mattias Lundberg

Mattias tilldelades 2017 Baltics samverkanspris i populärvetenskap för sina insatser och förmåga att kommunicera vetenskap utanför universitetets väggar och han anses av många vara Sveriges roligaste psykolog. Själv är han dock lite ödmjuk inför det och säger:

– Konkurrensen bland psykologer är ju inte så stor….

”Psykologi ska vara okrångligt!”

Det finns många som gör anspråk på att kunna förklara varför vi människor beter oss som vi gör, men ingen gör det bättre än Mattias Lundberg. Han är känd för att kunna förklara de mest komplexa sammanhang på ett enkelt och lättsamt sätt. Dessutom är han en mästare på att få dig att förstå hur du kan använda dig av det i din vardag.

Mattias Lundberg

Mattias Lundberg är Legitimerad psykolog, Docent i psykologi vid Umeå universitet, författare och inte minst föreläsare! Han har skrivit ett tiotal populärpsykologiska böcker som på olika sätt skärskådar människa och dess beteenden, senast Mamma Ljuger – sanningen om din uppväxt som han skrivit med komikern Jan Bylund.

– För att vara psykolog och Norrbottning pratar han ovanligt mycket. Mattias är oerhört påläst, kunnig OCH rolig. Om han varit barnläkare hade vår familj adopterat honom, säger Jan Bylund om Mattias.

Det finns många som gör anspråk på att kunna förklara varför vi människor beter oss som vi gör. Men ingen gör det bättre än Mattias Lundberg. Han är känd för att kunna förklara det mest komplexa sammanhang på ett enkelt sätt och lättsamt sätt. Dessutom är han en mästare på att få dig att förstå hur ni kan använda er av det i er vardag.

– Det spelar ju ingen roll om man kan en massa om man inte kan ha användning för det. Jag brinner för att kunna använda vetenskaplig kunskap i vardagen och ett sätt att förmedla den är genom böcker. Ett annat är att föreläsa. Jag älskar då jag får höra att någon kunnat använda det sagt under en föreläsning i sitt arbete, säger Mattias.

Mattias tilldelades 2017 Baltics samverkanspris i populärvetenskap för sina insatser och förmåga att kommunicera vetenskap utanför universitetets väggar och han anses av många vara Sveriges roligaste psykolog. Själv är han dock lite ödmjuk inför det och säger:

– Konkurrensen bland psykologer är ju inte så stor….

”Psykologi ska vara okrångligt!”

Mattias föreläsningar:

Alla är olika – utom jag
Om personlighet och roller på arbetet
Man får ta folk som dom är och inte som man vill att dom ska vara! Det är lättare sagt än gjort. Man retar sig på personlighetsdrag man inte gillar, för att de är för olika en själv – eller kanske för lika. Det är mänskligt, men vad gör man åt det? Försöker ändra på sig själv – eller på andra? Vår personlighet sägs ha avgörande betydelse för hur vi klarar oss på arbetet och det finns nog behov av alla möjliga typer på arbetsplatsen. Men vad är egentligen personlighet och hur vet vi att det är ”rätt” personligheter som jobbar tillsammans? Med många exempel ger föreläsningen åhöraren funderingar på varför vi gör som vi gör och vad våra arbetskamrater försöker göra åt det.

Längd: 1,5 – 3 timmar.

Jäkla människa
om besvärligt beteende på arbetet
Irriterar du dig på alla dessa jobbiga människor som bara ställer till det för dig? Har du liksom många andra funderat på varför de beter sig som det gör, och kanske ännu oftare; vad du skall göra åt det? Nu har du chansen att få svaren! ”Jäkla Människa” fokuserar på de besvärliga beteenden som medarbetare och andra i arbetslivet utsätter andra för. Tyngdpunkten ligger på hur man som kollega eller chef beföter beteendet för att slippa drabbas av det.

Föreläsningen erbjuds av Mattias själv och är då 1,5 timme lång och tillsammans med komikern och underhållaren Jan Bylund (cirka 2,5 timma).

Längd: 1,5 – 2,5 timmar

Mattias Lundberg
Mattias Lundberg

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng