Andreas Jakobsson föreläser om matsvinnet
När Andreas Jakobsson föreläser talar han om den allvarliga matsvinnsproblematiken och alarmerande siffror med en stor portion humor och häpnadsväckande bilder på märkliga dumpstringsfynd. Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet eftersom den innebär en potentiell resurs som är enkel att börja ta hand om. Det gäller såväl i livsmedelsindustrin som i det egna hemmet.
Andreas Jakobsson har i över fyra års tid levt på mat som andra kastat och berättat om det i tv-program som Malou efter tio, Nyhetsmorgon och Go’kväll, och i tidningar som Aftonbladet, Allt om mat, ICA Kuriren och Sydsvenska Dagbladet.
Om matsvinnet minskade till hälften av dagens nivåer skulle de flesta av världens försörjnings-, miljö- och klimatproblem vara lösta
I sina föredrag berättar han om det och om problemen och möjligheterna som matsvinnet innebär. En tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna och det mesta av den går hur bra som helst att äta.
Om matsvinnet minskade till hälften av dagens nivåer skulle de flesta av världens, försörjnings-, miljö- och klimatproblem vara lösta. Svinnet är både ett problem och en möjlighet.
Andreas talar från egna erfarenheter från sopdykning där han sett orsaker till svinn och funnit lösningar.