fbpx

Micke Muhr

Han är skaparen av världens första kreativa ADHD-industri och har över 15 års erfarenhet inom området. Som hemlig lärling till den energiska Caj Malmros, grundare av Vatten Festivalen, och genom erkända reklamprojekt har Micke utvecklat en unik expertis inom projektutveckling. Hans kunskaper sträcker sig även till samhällsinovation, där han lärt av Hong Kongs gudfader Tse Kakui.

Redan år 2011 var Micke en av grundarna till Uddabra konferensen, Sveriges första om särbegåvningar med dyslexi och ADHD. Genom Uddabra turnerade han och höll workshops på skolor runt om i Sverige, tillsammans med sin föreläsningspartner och mentor, Erik Winqvist. Micke Muhr har byggt upp ett av Sveriges och världens största nätverk inom den kreativa ADHD-industrin och är pionjär inom området – läs mer om Micke Muhr nedanför.

Micke Muhr föreläser om ADHD-hjärnans kraft att bli spetskompetensen i ditt företag

Micke Muhr är banbrytande inom innovation för personer med ADHD och betraktas som världens första ADHD-innovatör. Under de senaste två årtiondena har han aktivt engagerat och samlat ledande figurer inom inlärning och entreprenörskap både i Sverige och internationellt. Hans resa började 2002 när han som dagdrömmande gymnasieelev med dåliga betyg ville skapa ett eget universitet för innovation med fokus på ADHD. Under denna resa fick Micke coachning i 15 år av grundaren till Stockholm Water Festival och därefter i 13 år av disko-ikonen och författaren Joakim Langer. Som medgrundare av Uddabra-konferensen marknadsförde Micke evenemanget på nationell nivå och gästade Gomorron Sverige år 2011 tillsammans med medgrundaren Erik Winqvist. År 2017 vann Micke första pris i Pitcha Göteborg och efter det reste han till Hong Kong där han fick uppdrag från Volkswagen Group att bidra med kreativ input för deras marknadsstrategi. Tillbaka i Sverige upptäckte Micke att han hade lyckats skapa 15 kreativa profiltyper inom film, reklam och entreprenörskap, vilket han nu använder för att hjälpa näringslivet, kultursektorn och andra organisationer med produktutveckling, reklam, storytelling och försäljning.

Som inspirerande föreläsare och sagoberättare delar Micke med sig av sin unika vardag med ADHD-diagnosen och sina 20 års erfarenhet av extremt förberedelsearbete. Han har professionell erfarenhet inom snabbinlärning, startups, teknikinnovation, musikaliskt konstnärskap, risktagande actionsporter, reklam, storytelling-media och streetförsäljning.

 

Föreläsningar och Workshops med Micke Muhr

Farväl till Janteföretaget

En föreläsning för företag och organisationer som vill sticka ut och bli legendariska med hjälp av ADHD. Micke delar med sig av sin äventyrliga livsprocess för att nätverka och öppna dörrar till kreativa eliten. Han berättar hur ni fostrar kreativa miljöer och erbjuder insikter om hur man paketerar en pitch och erbjudanden för att snabbt få projekt att hända.

Skapa ett kärnkraftverk av ADHD-hjärnor till organisationen

Med sin egen erfarenhet och mentorskap från ledande entreprenörer inom samhällsinnovation, delar Micke insikter om hur ADHD-personligheter kan kläcka innovationer med färre sociala hinder och bygga kreativa miljöer.

Hur använder vi ADHD-personlighet till innovation inom produktutveckling och reklam

Micke introducerar sina 15 innovationsroller för startup-projekt och visar hur dessa kan integreras för att skapa produktutveckling, storytelling, reklam och försäljning.

 

Micke Muhr har bland annat föreläst för:

Skolledarnas konferens i Pajala, Lärarförbundet i Nyköping, Ungdomsdepartementet i Varberg, Europa-konferensen för svensktalande skolor i Paris, Frankrike, Om-Bitcoin relaterat till samhällsutveckling på Outpost-Bali, om kreativ reklam med ADHD till Volkswagen Group i Hong Kong och om särbegåvningar till Ica Gruppens huvudkontor i Stockholm.

 

ADHD STADEN PODCAST

Skippa jantelagen – skapa succéer

Lyssna eller titta på när Micke Muhr intervjuar välkända och kreativa industripersonligheter som skapat succé tack vare sin ADHD-energi. Inspireras och upptäck hur du använder din coola hjärna, hur du nätverkar dig fram, lever i det spontana nuet och gör dina häftiga skapardrömmar till verklighet. 

ADHD STADEN

Hemsida

Innovationsagent & rekrytering av visionärer

adhd staden hemsida

Mikael är född för scenen, med sina inspirerande berättelser som drivs med sådan eld och sprudlande energi. De otroliga bedrifterna i hans livshistoria, tillsammans med många andra, berättar historien om en otrolig outnyttjad resurs. Han öppnade mina ögon för något jag, som företagare och internetentreprenör, inte hade någon aning om. Han har gett mig en ny medvetenhet som jag kommer att ha stor nytta av medan jag bygger och leder organisationer.

Rickard Eriksson / Grundare av Lunarstorm

Tack Mikael igen för din tid idag! Vi gillade verkligen dagens workshop och tyckte det var mycket inspirerande.

Anna Tang / Marknadschef, Volkswagen Group, Hong Kong

Micke Muhr har under 3 terminer varit en stor resurs för vår gymnasieskola. Han har både hållit föredrag för personal men framförallt har han arbetat med våra elever och i synnerhet med de elever som haft det extra svårt i skolan. Han har arbetat med deras självbild och genom olika verktyg fått dem att se sin kapacitet och styrka istället för att se sina svårigheter. Micke jobbade utifrån idén om att väcka elevernas passion och därifrån coacha dem vidare i att se hur alla skolämnen är nycklar för att förverkliga sin passion. Micke är en resurs för skolor och framförallt för de elever som annars tycker skolan är kämpig, han ger dem förnyat självförtroende och hjälper dem att se skolan som en möjlighet för att uppnå sin dröm.

Therese Wallén / Rektor, Andreas Gymnasiet

Mikael har föreläst hos oss vid en chefsutbildning. Personer som Mikael behövs för att bredda mångfalden i våra team på våra arbetsplatser.

Diversity Manager / ICA Gruppen

Jag har lagt märke till att de värsta eleverna ofta visar sig vara de mest framgångsrika entreprenörerna eftersom de har så mycket energi, passion och idéer att de ofta lyckas. Mikaels idé att lära ut hur företag använder dessa människor som innovativa doers, är en idé jag helhjärtat tror på.

Percy Nilsson / Grundare av miljardimperium , från Golfbanor, Malmö Arena till stadsdelen, Hylliestad.

Boka med SAJ
Stöd Sverige

Genom att samarbeta med oss bidrar du till att sprida kunskap och inspiration i hela samhället.

För varje uppdrag som bokas via SAJ avsätts en del av vinsten till att hjälpa ideella organisationer och föreningar att täcka kostnader för de föreläsningar och förändringsledare som verkligen gör skillnad.

Boka Micke Muhr ADHD-staden
Micke Muhr

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng