fbpx

Ulf Bengtsson

I hjärtat av Ulf Bengtssons berättelse finner vi en man präglad av intensitet och drivkraft. Han har en glöd som sällan skådas. Han är i grunden lärare och efter sina studier på GIH tog han steget från att vara Mr. Sweden inom bodybuilding till att tävla i sex VM och nå en tredjeplats i världen. Tillsammans med bl.a. Schwarzenegger och andra ikoner, har han varit en tongivande kraft i utvecklingen av kroppskulturen världen över. Ulf bokar du som föreläsare eller moderator och han gör sig lika väl i det lilla konferensrummet som på de stora arenorna och produktionerna.

 • Livet handlar om mer än att enbart existera
 • Från en by i Värmland till toppen av Världen – en exceptionell livsberättelse
 • Äldres självförtroende i en snabbföränderlig värld – Det är aldrig för sent att ta en fajt!
 • Att satsa allt, mista allt för att sedan komma åter och bortom
 • Träning, hälsa och kost – på riktigt och för alla
 • Vem. Är. Du?

Läs mer om Ulf och hans föreläsningar nedanför.

Ulf Bengtsson

Ulf Bengtsson är inte bara en talare, han är en berättare som förför och förtrollar sin publik. Han har varit affärspartner med Schwarzenegger, producerat event på Madison Square Garden och varit inbjuden som gäst till ett flertal talkshows i USA. Han har startat flera framgångsrika företag och hans budskap sträcker sig till alla.

I hjärtat av Ulf Bengtssons berättelse finner vi en man präglad av intensitet och drivkraft. Han har en glöd som sällan skådas. Han är i grunden lärare och efter sina studier på GIH tog han steget från att vara Mr. Sweden inom bodybuilding till att tävla i sex VM och nå en tredjeplats i världen. Tillsammans med bl.a. Schwarzenegger och andra ikoner, har han varit en tongivande kraft i utvecklingen av kroppskulturen världen över.

Men berättelsen sträcker sig längre än tävlingens värld. Ulf skapade varumärket World Class och var med och byggde upp hälsoindustrin i Sverige och långt därutöver. År 1987 satsade han och byggde World Class i Sovjetunionen och under flera år levde han i Ryssland. Det var en tid som skulle bli avgörande för hans liv och karriär.

I dagens värld, där Ryssland återigen står i fokus, bär Ulf med sig en unik erfarenhet av detta land. World Class är nu en gigant i Ryssland, värderad till miljardbelopp och med total dominans på marknader som Monte Carlo, Rumänien och Island, där hela 14 procent av befolkningen är aktiva medlemmar.

Hans ämnen är vittomfattande. Från vikten av träning, hälsa och kost till hur socker och skärmar påverkar våra liv. Han brinner för de äldre som allt för ofta känner sig marginaliserade i en värld som rusar fram. Ulf Bengtsson är mer än en talare, han är en vägledare som vågar ställa sig mitt i publiken, spela på tystnaden och gå till kärnan.

Föreläsningar med Ulf Bengtsson

Livet handlar om mer än att enbart existera:

Ulf Bengtsson bjuder in dig till en resa in i livets djup. Han utforskar vad det innebär att verkligen leva, att känna och uppleva världen på ett sätt som går långt bortom vardagens ytlighet. Genom berättelser och insikter inspirerar han till att söka efter de rika och meningsfulla dimensioner som livet har att erbjuda. Denna föreläsning är en inbjudan att utforska ditt eget inre landskap och att förstå att varje ögonblick är en möjlighet till upplevelse och fördjupning.

Från en by i Värmland till toppen av Världen – en exceptionell livsberättelse:

Genom en fängslande berättelse om sin egen resa tar Ulf med dig från den blygsamma början i en värmländsk by till att bli en världskänd förebild inom idrott och hälsa. Det är en episk resa som visar på kraften av visioner, beslutsamhet och hårt arbete. Publiken får ta del av inspirerande ögonblick och avgörande val som formade hans framgångsrika karriär. Denna föreläsning är inte bara en livsberättelse, den är en uppmaning att tro på dina egna drömmar och möjligheterna som livet har att erbjuda.

Äldres självförtroende i en snabbföränderlig värld: Det är aldrig för sent att ta en fajt!

I Ulf senaste föreläsning tar han med deltagarna på en resa mot bättre hälsa och motverkar demenssjukdomar. Genom att demonstrera enkla träningsmoment med gummiband och lyfta fram betydelsen av hälsosamma matvanor och social interaktion, visar jag att det finns konkreta åtgärder som kan vidtas för att förebygga demens.

I en värld som ständigt förändras är det viktigt att behålla sitt självförtroende och sin känsla av egenmakt – särskilt för äldre individer. Ulf delar med sig av insikter och praktiska strategier för hur man kan navigera genom livets skiftande landskap med styrka och tillförsikt. Genom berättelser och exempel från sitt eget liv ger han en unik synvinkel på hur man kan blomstra i vilken ålder som helst.

Att satsa allt, mista allt för att sedan komma åter och bortom:

Ulf Bengtsson delar med sig av sina personliga erfarenheter av att ta stora risker, stå inför förlust och sedan resa sig starkare än någonsin tidigare. Han belyser vikten av att våga satsa allt på ens visioner och drömmar, och visar på att även i motgångar finns möjligheter till förnyelse och tillväxt. Denna föreläsning är en påminnelse om människans enastående förmåga att övervinna hinder och återuppstå från askan.

Träning, hälsa och kost – på riktigt och för alla:

Med över sex decennier av erfarenhet inom idrott och hälsa delar Ulf konkreta och genomförbara strategier för att uppnå en hälsosam livsstil. Hans tillvägagångssätt är anpassat för alla nivåer och mål, och han betonar vikten av balans mellan träning, kost och välbefinnande. Denna föreläsning är en guide till att ta hand om din kropp och ditt sinne på ett hållbart sätt.

Vem. Är. Du?:

Ulf Bengtsson utforskar frågan om självbild och identitet. Genom inspirerande berättelser och övningar uppmuntrar han individer att utforska och omdefiniera sin egen identitet, oavsett ålder eller bakgrund. Denna föreläsning är en inbjudan till självreflektion. Den är en påminnelse om den djupa kraft som finns inom varje individ. Kraften att forma sitt eget öde och skapa meningsfullhet i livet.

Skicka en direktförfrågan

  Några tidigare uppdrag med Ulf Bengtsson:

  • Keynotespeaker GIH internationella kongress
  • Keynotespeaker på Svenska ambassaden i Prag
  • Keynotespeaker med Tjeckiens främsta industriledare
  • Exekutiv producer nationell TV i Polen
  • I soffan LIVE med Brett Davis. Morning show Kalifornien
  • Keynotespeaker på lifestylekongress Stuttgart

  Rachel McLish & Lena Trulsson recenserar Ulfs bok

  Ulf fångar verkligen sin publik!

  Ulf Bengtsson är en otrolig idrottare, kroppsbyggare, nationell och internationell mästare, MC, talare, gymägare, affärsman och författare!
  Jag har haft nöjet att sedan början av 1970-talet fram till nutid, arbeta med och uppleva Ulf i många professionella scenarier där han – utan tvekan – verkligen fångar hela sin publik.
  Ulf har levt ett exceptionellt liv, både privat, proffessionellt och i offentlighetens öga. Han har mycket att dela med sig av! Han har också ett stort hjärta för internationellt välgörenhetsarbete och för att hjälpa de mindre lyckligt lottade, i synnerhet barn.
  Sven Ole Thorsen / Actor, Stuntman, Athlete, Strongman, Author
  Ulf Bengtsson
  Ulf Bengtsson

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng