fbpx

Emil Grabow

En medarbetare som får utmattningsdeppression (går in i väggen) kostar företaget ca. 388 000:-. Nu när vi också vet att 50% av alla sjukskrivningar orsakas av stress så kan du tänka såhär: om du har en sjukskrivningsnivå på 5%, så är 2.5% troligtvis orsakad av stress. Om du kan få ner den andelen till 1% så blir det en väldigt stor ekonomisk vinst.

Emil är utbildad socionom med specialisering i familjepsykologi och ledarskap samt psykoterapi och interaktionistisk grund. Han lever med sjukdomen Cystisk Fibros och vid 14 års ålder fick han beskedet att han skulle leva till ungefär 30. Han skulle heller inte kunna bli pappa. Idag har han en gedigen utbildning, en brottarkarriär i ryggen och är pappa till lilla Wilma – men vägen har inte varit lätt. Läs mer om denna mycket inspirerande och extremt kunnige föreläsare nedanför!

Emil Grabow – boka en föreläsning med en av Sveriges främsta experter inom stress

 

Emil Grabow föreläser om och hjälper sina åhörare med stress. Han berättar och tar exempel ur sitt eget liv som innehållit stora påfrestningar. Han är varm, mänsklig och har förmågan att forma varje föreläsning efter sin publik. Emil är fast besluten att hjälpa så många som möjligt innan han lämnar detta liv.

Efter att ha jobbat med Emil Grabow kommer du veta exakt hur du hanterar, förebygger och ökar toleransen för stress.

Alla Emils tekniker utgår ifrån individen, ingen ska behöva anpassa sig efter en mall – du ska snarare anpassa teknikerna utefter dig och din unika situation.

En föreläsning med de effektivaste teknikerna för att snabbt sänka stress

Dessa tekniker är hämtade från några av de främsta inom trauma och PTSD i USA. Om en teknik kan sänka stressen hos soldater som varit i krig så kan det också göra det i din vardagsstress.


Analysverktyg och handlingsplan

Du får ett eget analysverktyg för att utvärdera varför du inte mår som du skulle vilja och såklart en handlingsplan för hur du kan åtgärda det!

Du kommer få tekniker som sänker din stress i stunden, men också tekniker som gör att du kan förebygga mycket stress och faktiskt bli bättre på stress – alltså öka toleransen för stress.

Flera av teknikerna kommer också få dig som redan mår okej att må ännu bättre!


Möjlighet för en deltagare att vinna individuell coachning

Om så önskas så djupdyker Emil in i livecoaching, det är först i den individuella coachingen som du kommer in på djupet på riktigt. Kanske vinner du en timmes individuell coaching efteråt?

Förutom alla personliga och medmänskliga fördelar du får genom att jobba med Emil, så sparar ett företag också enormt mycket pengar på att prioritera förebyggande av stress.

En medarbetare som får utmattningsdeppression (går in i väggen) kostar företaget ca. 388 000:-. Nu när vi också vet att 50% av alla sjukskrivningar orsakas av stress så kan du tänka såhär: om du har en sjukskrivningsnivå på 5%, så är 2.5% troligtvis orsakad av stress. Om du kan få ner den andelen till 1% så blir det en väldigt stor ekonomisk vinst.

 

Emil Grabows livshistoria

Emil Grabow föddes med cystisk fibros. Vid 14 års ålder fick han beskedet att medellivslängden för personer med denna sjukdom var 30 år. Samtidigt berättades det att han inte skulle kunna bli pappa på naturlig väg. Emil insåg att han redan hade levt halva sitt liv, och att han aldrig skulle få uppleva faderskap på konventionellt sätt. Han började reflektera över hur han önskade bli ihågkommen av sina nära och kära.

Önskan var att de skulle minnas honom som en kämpe. Han satsade stort på sin brottningskarriär. Han tränade 17 timmar i veckan – och träningen gav avkastning. Han blev snart en av Sveriges främsta inom brottning och fick till och med möta världseliten.

Under gymnasietiden började han fundera över vad som gjorde att han kunde vända sitt öde till något positivt. Idag, efter 13 års studier inom psykologi, varav 6 år på högskolan, har han funnit svaren.

 

Krossade drömmar och en förlorad bror
Det var också på högskolan som han träffade sin fru, som trots att hon kände till hans förutsättningar sa JA till honom. Drömmen om att bli föräldrar, att bli pappa trots allt, tändes. En fem år lång IVF-process med många komplikationer och smärtor tog vid men när modet föll skaffade de en valp. En valp som fyllde livet med glädje och energi men tyvärr blev de tvungna att ta farväl efter bara tre månader. En tid senare, på alla hjärtans dag, förlorade Emil sin bror till självmord.

Efter många år av motgångar visade provstickan positivt – de fick äntligen sitt efterlängtade guld-embryo. Wilma kom till världen och med henne en känsla av eufori och ny mening med livet!

 

30 år
Emil fyllde 30 och med bara 30% kvar av sin lungkapacitet kom plötsligt glada nyheter: en ny medicin. Emils lungkapacitet ökade till 50%. Perfekt, tänkte han – och blev spinninginstruktör!

Idag vet Emil exakt vad som har gjort att han har kunnat upprätthålla både fysisk och psykisk hälsa. Han vet vad som har gjort att han har kunnat vända alla sina motgångar till något positivt och upprätthålla en positiv livssyn.

 

Vill hjälpa så många som möjligt innan han lämnar detta liv
Han fast besluten att genom sin erfarenhet och sina studier hjälpa så många som möjligt innan han lämnar detta liv. Han vill att fler ska känna att de äger sina liv, utan att varken inre eller yttre stress tar över.

Livet kommer alltid att bjuda på motgångar, men för den som är förberedd går det att behålla känslan av kontroll. Det går att uppleva lycka även i svåra tider!

Emil Grabow – Utbildning

Jönköping Universitet
Socionom
 
Högskolan Kristianstad
Specialisering familjepsykologi och ledarskap
 
Linnéuniversitetet
Psykoterapi på systemisk och interaktionistisk grund
 
 

Expertområden:

  • Stresshantering
  • Förebygga utbrändhet
  • Sociala relationer
  • Konflikthantering
  • Individuell Coachning
  • Ekonomisk kalkyl – besparingar kopplat till att förebygga och hantera stress

Christina Leifman, Trafikverket, Enhetschef Plan, Avtal och Tillstånd Mälarbanan

Vi tycker att Emil lyckades fånga vårt intresse och engagemang från första början. Hans berättelse om utmaningar och sorger i livet och hur man tar sig vidare gav en insikt om att ingenting är omöjligt. Han knöt an till vår grupp och lyckades skapa en dialog med oss på ett fantastiskt sätt. Vi fick handfasta råd och tips på hur man kan hantera stress och förebygga stressfulla situationer. Dessa tips blandade han med kunskaper från forskningen och från litteraturen vilket gav en extra tyngd åt hans föreläsning. Vi kan varmt rekommendera honom.

Ylva Pers Gerdin, Verksamhetschef Fastighetsutveckling Jönköping

Vilken stjärna du är Emil!! Vi på Fastighetsutveckling, Jönköpings kommun, har fått med oss ovärderliga verktyg om hur vi ska hantera ohälsosam stress. Du lär ut på ett otroligt inspirerande och pedagogiskt sätt. Du bjuder på dig själv och har en djup kunskap kring bl.a. stress samt relationer. Överallt finns stress som man behöver hantera så jag rekommenderar dig som läser detta att ta kontakt med Emil för du kommer inte att ångra dig!

Helena Ottosson, Länsförsäkringar

Vi tycker att Emils föreläsning var inspirerande och tänkvärd! Vi blev både tagna och hoppfulla om vartannat. Så bra att han ger så mycket av sin egen erfarenhet, det blir lättare att relatera till sin egen stress då. Tyckte också det var bra när Emil beskrev olika saker i bild, som med stresshanteringen och elden. Emil pratar lugnt och i lagom tempo vilket är jättebra, så att saker får sjunka in. Stresshanteringscocktailen var också bra, där vi själva fick tänka till och vara delaktiga, kanonbra. Vi kan verkligen rekommendera Emils föreläsning till alla. 10 av 10 poäng.

Emil Grabow Föreläsning om stress
Emil Grabow

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng