fbpx

Kenth Åkerman

Kenth är en inspirerande föredragshållare, utbildare och facilitator för grupper på 500 likväl som 15 personer. Med över 25 års erfarenhet, har han varje år mött tusentals medarbetare och chefer vid kortare inspirationsföredrag, längre utbildningar och konferenser. Från den stora scenen eller i den mindre ledningsgruppen.

Han har en stark tro på människan och genom bättre ledarskap kan vi få både gladare medarbetare och lönsammare organisationer. Och ledare som vill vara ledare. Glädje, utveckling och att få andra att växa är viktiga drivkrafter för honom.

Kenth Åkerman

Kenth Åkerman är ledarskapsexpert, föreläsare, rådgivare, författare och mental coach. Senaste linjeerfarenhet är som kommunikationschef i offentlig sektor.

Kenth är en inspirerande föredragshållare, utbildare och facilitator för grupper på 500 likväl som 15 personer. Med över 25 års erfarenhet, har han varje år mött tusentals medarbetare och chefer vid kortare inspirationsföredrag, längre utbildningar och konferenser. Från den stora scenen eller i den mindre ledningsgruppen. Han har en stark tro på människan och genom bättre ledarskap kan vi få både gladare medarbetare och lönsammare organisationer. Och ledare som vill vara ledare. Glädje, utveckling och att få andra att växa är viktiga drivkrafter för honom.

Med en bred branschkännedom, från privat, såväl som offentlig sektor, ger han verklighetsnära exempel och praktiska verktyg. Han har en härlig förmåga att ingjuta mod, energi och tilltro hos de grupper och individer han möter. En gedigen erfarenhet av förändringsprocesser ger dig idéer, nya perspektiv och såväl ”best practise” samt inte minst ”new practise”. Certifierad NLP Trainer, HNLP Coach och ledarskapscoach med cirka 150 adepter genom åren.

Kenth Åkermans föreläsningar är ständigt uppdaterade – liksom han själv

Han pratar, skriver och missionerar om: att leda med tillit, lyfta andra och varandra, kommunikation, bemötande, arbetsglädje, värdskap och service i mästarklass. Senaste egen erfarenhet som ledare är genom att han nyligen varit kommunikationschef inom offentlig sektor. Med ansvar för all extern och intern kommunikation och medlem i högsta ledningen. När det gäller service och värdskap vet han verkligen vad han talar om, då han arbetar extra som kallskänk ombord på kryssning med Götakanalbåtarna, som servitör i showen Mamma Mia the Party och med värdskap och service på Pater Noster – home on the Horizon. Han är även auktoriserad guide och snart även certifierad sommelier. En mångsysslande entreprenör som lever som han lär.

Författarskapet

Kenth är författare till böcker inom coachande ledarskap, service och personligt ledarskap. Hans sjätte bok är Tystnadens pris – din guide för att upptäcka och hantera tystnadskultur på jobbet, som utkom i september 2023. Han skriver också gärna artiklar och krönikor till olika media.

Boka föredrag och utbildningar med Kenth Åkerman

Hans föredrag och utbildningar har alltid högt tempo blandat med reflektion, är praktiska och väcker till eftertanke. Som processledare använder han en coachande stil som gör det svårt att inte förändra och förändras. Med stort hjärta, energi, tro på människan och hennes förmåga lyfter han deltagarna till nästa nivå. Hans ledstjärnor är: Samverkan – Ärlighet – Respekt – Professionalism – Enkelhet – Kreativitet

Referenser

Helén Lövinger, Kontaktcenterchef, Halmstad direkt

”Kenth är en vitamininjektion med bestående verkan. Hans långa erfarenhet i kombination med nytänkande har gett oss värdefull kunskap för att utveckla vår verksamhet.”

Sevi Suol Albayrak, Volvo Cars, Turkey

”Kenth is one great person with a grand aspect to life and a categorically awesome trainer that I’m really happy to be able to get to know and work with.”

Tarja Malvolehto, Coor Servicemanagement

”Kan starkt rekommendera samarbete med Kenth om du känner behov att få växa i din roll i arbetslivet, men även privat. Det gäller bara att våga ta risken!”

Några kunder från längre utvecklingsuppdrag:

Glamox (belysning: ledarskap, ledningsgrupp, coachning, säljutbildning), Renova (avfallshantering: ledarskap, förändringsarbete, coachning) Linx (snabbtåg: service, bemötande, beteende), Universeum (science center: service, bemötande, klagomålshantering), Pfizer (läkemedelsbolag: kommunikation, relationsmarknadsföring), SBAB (bolån: professionell bemötande), Volvo Personbilar Sverige/Norge (bilar: utbildning kundrelationsansvarig, ledarskap, presentation), Polfärskt AB (bröddistribution: ledarutveckling, beteendeanalyser, coachning)

Kenth Åkerman föreläsning
Kenth Åkerman

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng