fbpx

Mikael Hedman

Swedish Buddha – med glimten i ögat – Föreläsare, Strateg, Handledare, Förändringsledare, Workshoppare

Han är officeren som blev en Buddha och behöll båda titlarna – en kontrasternas mästare och föreläsare som tar sin publik på äventyr – både inre och yttre. Han vägleder sin publik in i de skrymslen och vrår som en människa sällan besöker i sig själv på ett spännande, jordnära och humoristiskt sätt. Han talar pricksäkert och utan omsvep om inre ledarskap, psykisk hälsa och om existentiella frågor och upplevelser. Föreläsningarna är interaktiva och ger varje deltagare praktiska verktyg som skänker eftertanke, glädje och livsmod.

Han vägleder sin publik in i de skrymslen och vrår som en människa sällan besöker i sig själv på ett spännande, jordnära och humoristiskt sätt. Han talar pricksäkert och utan omsvep om inre ledarskap, psykisk hälsa och om existentiella frågor och upplevelser. Föreläsningarna är interaktiva, de ger varje deltagare praktiska verktyg och skänker eftertanke, glädje och livsmod.

Mikael Hedman – Swedish Buddha 

 

Mikael Hedman, Swedish Buddha, föreläser om inre ledarskap, psykisk hälsa och personlig utveckling

Han är officeren som blev en Buddha och behöll båda titlarna – en kontrasternas mästare och föreläsare som tar sin publik på äventyr – både inre och yttre. Han vägleder sin publik in i de skrymslen och vrår som en människa sällan besöker i sig själv på ett spännande, jordnära och humoristiskt sätt. Han talar pricksäkert och utan omsvep om inre ledarskap, psykisk hälsa och om existentiella frågor och upplevelser. Föreläsningarna är interaktiva, de ger varje deltagare praktiska verktyg och skänker eftertanke, glädje och livsmod.

 

Från militär till eremit
Attraktionen till det militära var tidigt stark hos Mikael. Det var den ultimata arenan för storslagna utmaningar med livet som insats, det var också den plats där gränserna för vad som var fysiskt och psykiskt möjligt kunde korsas. Hans kämpaglöd gav utdelning och han utnämndes till officer, omtalad för sina ovanliga metoder att forma soldater. Men någonting hade börjat skava inuti honom. Frågan om en djupare sanning i livet hade väckts och lockade starkt. Samtidigt drevs han minst lika starkt av djup inre sorg och oro. Mikael byggde sig ett skjul långt ut i kustbandet – där planerade han att komma till rätta med sig själv och finna nyckeln till livsharmoni.

USA, öknens mystiker och vilda karriärer
Men livet ville annorlunda. En biljett till USA ledde Mikael in på en 20-årig resa bland New Yorks tech-miljardärer, öknens mystiker och tusenåriga andliga instruktioner. Under sina år i USA arbetade han som vapenförsäljare, sushikock, HR-konsult, bokförläggare och var logistikchef i FN och EU – för att bara nämna några upplevelser. Samtidigt levde han för ett enda syfte: att nå den ultimata sanningen om livet och sig själv, kosta vad det kosta vill.

Swedish Buddha – med glimten i ögat
I Mikaels bok och poddberättelse Swedish Buddha, berättar han på ett humoristiskt och blottande sätt om sina upplevelser. Sedan berättelsen gavs ut har han deltagit i flera poddintervjuer med kända svenska profiler, hållit föreläsningar på Karolinska Institutet och medverkat i Försvarsmaktens personaltidning där han berättar om hur man lättast utvecklar djup inre självkännedom som soldat.

 

Mikael Hedmans Föreläsningar

 

Anpassar för varje publik

Mikaels föreläsningar är anpassade till publiken. Han sätter mänskliga utmaningar i ord och visar samtidigt hur vi kan leva på ett mer naturligt sätt, utan patenterade svar eller lösningar på vad livet handlar om eller hur livet bör levas. Invanda föreställningar utmanas och han bjuder på olika perspektiv som är lätta att känna igen sig i.

Den gruppsammanhållning som gemensam inre utveckling resulterar i stödjer inte bara verksamheten och organisationens övergripande mål. Den ger också alla deltagare oanade möjligheter att växa som människor på jobbet.

Under föreläsningen får varje deltagare prova tekniker som gör det väsentligt lättare att leva mitt i livets intensitet.

Mikaels budskap är både enkelt och praktiskt:

– Det går att leva ett magiskt liv även med alla smärtor ett mänskligt liv innehåller – eller snarare tack vare smärtorna. Alla deltagare får uppleva konkreta verktyg som på djupet stödjer deras personliga och professionella utveckling.

Teman

  • Inre Ledarskap – Hur du som chef och medarbetare kan leda dig själv och andra på det inre planet.
  • Psykisk hälsa – Vad du kan göra för dig själv och medmänniskor när det är som svårast eller är på väg i den riktningen.
  • Inre medarbetarskap – Hur du kan gynna ansvarstagande inom dig själv, din organisation och i samhället överlag vid sidan om regler och lagar.

Framgångspodden – Alexander Pärleros

Hur Kan Vi – Navid Modiri

Så in i Själen – Agneta Sjödin


SAGT OM MIKAEL HEDMAN

”Med sin unika förmåga att sätta ord på existentiella funderingar väcker Mikael Hedman djup igenkänning och mänsklig reflektion som lindrar psykisk ohälsa och väcker livskraft”.

Åhörare / Föreläsning

”Kontakten med Mikael har utvecklat mitt medvetande på ett sätt jag inte visste var möjligt.”

Andreas Fogelström / Strategisk Kommunikatör

”Så tacksam för de extremt värdefulla mötena med mästaren på att hitta och aktivera djupa inre hävstångseffekter.”

Walter Osika / Director, Center for Social Sustainability, Karolinska Institutet

”När jag hörde Mikael prata om sin resa första gången var det som att jag hittat rätt.”

Emil Rondahl / Systemutvecklare 29k

”Mikael rör sig fritt över klyftorna mellan trygga beteenden till emotionella utmaningar och kollektiva hämningar. Med sin klarsynthet belyser han mentala hinder, suddar ut gränserna och öppnar för nya möjligheter. En rolig och intensiv föreläsning!”

Christine Günther / Ägare av SAJ

Boka med SAJ
Stöd Sverige

Genom att samarbeta med oss bidrar du till att sprida kunskap och inspiration i hela samhället.

För varje uppdrag som bokas via SAJ avsätts en del av vinsten till att hjälpa ideella organisationer och föreningar att täcka kostnader för de föreläsningar och förändringsledare som verkligen gör skillnad.

Boka Mikael Hedman Swedish Buddha
Mikael Hedman

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng