fbpx

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou föreläser om ledarskap, retorik, kreativitet och kris, mod och mångfald, demokrati, jämställdhet och frihet. Hon är en prisbelönt journalist, programledare, författare, dramatiker och ordförande för UN Women Sverige. Alexandra har vi sett som programledare i TV i allt från OS 2004 till Uppesittarkväll och Melodifestivalen och en massa andra program de senaste 28 åren. Alexandra Pascalidou skriver i våra största tidningar och hennes böcker har hyllats av alla kritiker och recensenter. De senaste åren har hon också skrivit dramatik för Stadsteatern och Riksteatern. Nu kan man bl.a. se hennes dokumentärserie ”Mammorna i våldets skugga” i sju delar på SVT. I radio har Alexandra bl.a. lett Ring P1, P1 Debatt och Pascalidou i P1.

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou hyllas inte bara som en enastående föreläsare och moderator, utan också som en kraftfull energikälla på scenen. Med en passion som smittar av sig och ett professionellt tillvägagångssätt har hon blivit en favorit hos sin publik. Hon har en förmåga att inte bara se människor, utan också att synliggöra deras styrkor och lyfta dem till nya höjder.

Med erfarenhet från internationella evenemang som New York Times Democracy Forum och Luxury Hospitality Conference har Alexandra etablerat sig som en mångsidig talare och moderator. Hon bemästrar flera språk och är unik i sin förmåga att skapa en trygg och viktig atmosfär för sina intervjupersoner på scenen.

Alexandra Pascalidou har också fått erkännande som Årets kommunikatör av tidningen Resumé, vilket understryker hennes mångsidiga kompetens och inflytande inom kommunikationsområdet.

Med ett imponerande ämnesspektrum, inklusive ledarskap, retorik, kreativitet, krisövervinnande, mod, mångfald, demokrati, jämställdhet och frihet, är Alexandra en inspirationskälla för många. Hon delar inte bara sin kunskap från scenen, utan använder också sitt eget liv som ett exempel på hur man kan övervinna hinder och förverkliga sina drömmar.

Utöver sina föreläsningar erbjuder Alexandra Pascalidou också coachning och medieträning för både individer och företag. Hon ser vikten av att arbeta långsiktigt med sina kunder för att uppnå verklig förändring och framgång.

Under de senaste 13 åren har Alexandra även organiserat Pascalidous Power Weeks – inspirations- och motivationsresor som kombinerar föreläsningar, workshops, meditation, yoga, kampsport och dans för en heltäckande upplevelse.

Alexandras föreläsningar formas efter varje uppdrag

Här är några förslag och exempel på vad hur en föreläsning med Alexandra kan vara formad:

Alexandra Pascalidou – Power Hour!

Det här är ingen vanlig inspirationsföreläsning, det är en resa där du får träffa den viktigaste personen i ditt liv – dig själv!
Följ med på en resa som lär ut konsten att krossa glastak, betongväggar och bromsklossar och vända varenda motgång till tillgång och framgång.

  • Självkänsla vs självförtroende
  • Våga – ingen minns en fegis
  • Vänd dina motgångar till styrkor
  • Det personliga varumärket/din persona – vem vill du vara?

Det är dags att vi tar makten över våra liv, drar på oss kaptensmössan och styr skutan dit vi vill – mot våra egna mål och drömdestinationer. Hög tid att vi släpper taget om andras förväntningar och tar den plats som är vår. Det är dags att vi slutar tvivla på vår egen förmåga och istället rätar på ryggen!

Bli Ditt Bästa Jag

Handlar om att bli den man innerst inne är. Om att mejsla fram sina särdrag, frigöra sin kreativitet och produktivitet och skapa mer liv i livet. Vi lär oss klassresenärens knep och framgångsfinter och konsten att förvandla nackdelar till fördelar:

”Jag hade alla nackdelar som krävdes för att bli framgångsrik – arbetarklass, fattig förortsunge, skilsmässobarn, flicka, invandrare.

Om jag låtit någon annan skriva mitt livsmanus hade det garanterat gått åt helvete. Nu blev jag min egen manusförfattare och regisserade det liv jag vill leva.”

Mångfald & Inkludering

Handlar om konsten att värdesätta varenda människa. Om att pussla ihop potential och kompetenser och få företag, föreningar och verksamheter att växa och blomstra genom mångfald och inkludering.

Den här föreläsningen är en skattkammare av konkreta tips och tricks och är en entusiasmerande resa från antikens Grekland till framtidens globala by.

Ett urval av Alexandra Pascalidous meriter

2019 Årets kvinna topp 3
2018 Årets påverkare, Anders Carlbergs hederspris 2018
2018 Årets Talare Moderator (Talargalan)
2018 The Global Inspiring Women Worldwide Award
2018 Bellmanpriset (ett pris Stockholms stad delar ut till personer som arbetat för delaktighet och öppenhet som varit av stor vikt i vårt kulturliv.)
2018 S:t Eriksmedaljen
2017 5i12-priset
2016 Stora Feministpriset
2016 Nominerad till Stora Journalistpriset och Kristallen för ”Vi kallas tiggare” (SVT)
2015 Årets europé (Svenska Europarörelsen)
2014 Vem vill bli miljonär (skänkte 1 mkr till Kvinna till Kvinna)

Alexandra Pascalidou lämpar sig lika bra för svenska som internationella uppdrag eftersom hon talar svenska, grekiska, engelska, franska och spanska.

Boka Alexandra Pascalidou

Foto: Thron Ullberg

Boka med SAJ
Stöd Sverige

Genom att samarbeta med oss bidrar du till att sprida kunskap och inspiration i hela samhället.

För varje uppdrag som bokas via SAJ avsätts en del av vinsten till att hjälpa ideella organisationer och föreningar att täcka kostnader för de föreläsningar och förändringsledare som verkligen gör skillnad.

Boka Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng