fbpx

Patrik Westberg

Himmel & helvete – Mitt liv med en diagnos

En dag är han den charmiga och humoristiska tv-profilen som har vunnit folkets hjärtan. Nästa dag kämpar han med obalans, självfokusering och en ADHD-diagnos som nästan ledde honom till självmordstankar. Nu vill Patrik Westberg dela sin berättelse om de mörka stunderna, om kampen – och om en ljusare framtid.

SAJ.se är stolta över att presentera Patrik Westberg och hans fängslande föreläsning ”Himmel & helvete – Mitt liv med en diagnos”. Patrik är inte bara en framstående sportkommentator, utan även en inspirerande talare som med öppenhet och ärlighet delar sin resa med ADHD. Hans föreläsning är en kraftfull mix av personliga berättelser, humor, allvar och musikaliska inslag som inte lämnar någon oberörd, inte ens han själv.

Läs och se mer om Patrik här nedanför.

Patrik Westberg: ”Himmel & helvete – Mitt liv med en diagnos”

Patrik Westberg fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder, men svårigheterna har alltid funnits där. Under sin föreläsning tar Patrik med oss tillbaka till sin barndom, där han beskriver hur det var att växa upp med en outredd diagnos. Genom minnesbilder från skoltiden får vi en inblick i de utmaningar han ställdes inför: känslan av att inte räcka till, känslan av att vilja gömma sig och kampen för att till slut hitta sig själv och sin plats i livet. Patriks största kamp, som han lägger stor tonvikt vid i sin föreläsning, har handlat om otillräckligheten som alltid funnits där. Hur han dolde svårigheterna och ångesten. Ingen skulle se svagheten, den starka oron och känslan av att inte duga till. För omvärlden visade han en annan version, en ohållbar och tung fasad för en människa att bära.

 

Familjens och vänners betydelse

En central del av Patriks berättelse handlar om den ovärderliga stöd han fått från sin familj och sina vänner. Med värme och tacksamhet berättar han om hur hans föräldrar, syskon och egna barn stått vid hans sida genom livets alla upp- och nedgångar. Patrik delar rörande anekdoter om föräldrarnas villkorslösa kärlek och stödet från lillasyster och döttrarna.

 

Från dröm till verklighet

Patrik har alltid haft en stark passion för sport. Redan som barn drömde han om att bli sportkommentator. En dröm som togs ifrån honom men som han mot alla odds förverkligade 2004 och som har varit hans yrke sedan 2008. Patrik berättar om sin envishet och viljestyrka att nå sina mål trots att många sa att det var omöjligt. Genom att våga tro på sig själv och sina drömmar har han lyckats skapa en framgångsrik karriär inom sportjournalistiken.

2018 – Ett år av förändring

2018 var ett omvälvande år för Patrik. Han förlorade en nära vän, fick pris som Sveriges bästa kommentator och fick sin ADHD-diagnos. Det var också året då han gick igenom en skilsmässa efter 28 års äktenskap. Han var nere på knä och återigen blev familjen och döttrarna vägen att hitta rätt igen. I det skedet kom också musiken in som ett oväntat och viktigt verktyg. 

 

Musiken som terapi

I föreläsningen får vi höra hur han av en slump mötte musikerna Lennart Esborn och Jakob Karlberg, som hjälpte honom att sätta musik till sina egna texter. Genom musiken har Patrik kunnat uttrycka sina känslor och ge utlopp för den kraftfulla resan hem till sig själv. Det hektiska getingboet har stannat av och i musiken har han funnit lugnet. Föreläsningen innehåller musikaliska inslag där Patrik framför sina egna sånger, vilket ger en extra dimension till hans berättelse.

En resa mot acceptans

Patriks föreläsning handlar inte bara om att övervinna svårigheter, utan också om att acceptera sig själv och sin diagnos. Han betonar vikten av att våga prata öppet om psykisk ohälsa och ADHD, för att ingen ska behöva känna sig ensam eller skämmas. Genom att dela sin egen resa hoppas Patrik kunna inspirera och ge hopp till andra som kämpar med liknande utmaningar.

 

Förmågan att övervinna motgångar

”Himmel & helvete – Mitt liv med en diagnos” är en föreläsning som berör och inspirerar. Patrik Westberg är en talare som med sitt genuina och engagerande sätt får publiken att både skratta och gråta. Hans berättelse är ett starkt vittnesmål om människans förmåga att övervinna motgångar och hitta sin väg i livet. Missa inte chansen att uppleva denna unika och gripande föreläsning.

Använd kontaktformuläret nedanför eller lägg Patrik till din profillista för mer information. Vi ser fram emot att hjälpa er att arrangera en minnesvärd och inspirerande föreläsning med Patrik Westberg.

Press, filmer och reportage om Patrik Westberg

Årets sportkommentator Patrik Westberg
Patrik Westberg årets sportkommentator
Pang boom swish
Patrik Westberg NPF och ADHD

Skicka en direktförfrågan om Patrik Westberg

Vi hjälper dig med alla frågor och datumkoll. 

  Boka med SAJ
  Stöd Sverige

  Genom att samarbeta med oss bidrar du till att sprida kunskap och inspiration i hela samhället.

  För varje uppdrag som bokas via SAJ avsätts en del av vinsten till att hjälpa ideella organisationer och föreningar att täcka kostnader för de föreläsningar och förändringsledare som verkligen gör skillnad.

  Hur går det till när man bokar en föreläsning?
  Patrik Westberg kontakt Himmel och helvete
  Patrik Westberg

  Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

  Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

  Stäng