Magnus Albrektsson
Magnus Albrektsson är den föreläsande kocken med matlagningskoncept och foodshops i skjortärmen!
– Min drivkraft är mat och allt vad som innefattar detta. Möten med människor i och utanför branschen, gäster, kunder, kursdeltagare, uppfödare, leverantörer eller en grupp som jag ska inspirera, säger Magnus.
– Jag brinner för detta och ett litet ”inre kall” är att jag vill att fler ska lära sig att laga sin mat lite bättre. Dels av respekt till råvara och djur men även respekt till sig själv och sin egen kropp, säger Magnus som vi förmedlar matlagningskurser, föreläsningar och specialkomponerade koncept med.
Nytt koncept
– Vi erbjuder Foodshops (istället för workshops) (c) med Magnus, ett koncept där ni arbetar tillsammans med mat.
Magnus brinner för att inspirera människor och han gör det runt om i Sverige på olika platser. Magnus erbjuder dessa tjänster på olika platser i världen.
– Just nu har jag privilegiet att arbeta i Frankrike, Pemba Island i Tanzania och även på en hel del Svenska Ambassader runt om i världen.
Magnus är också en frekvent engagerad kursledare på Restaurangakademien i Stockholm sedan 2006.
Hans intressen förutom familjen, mat och vin är resor hans passion. Hittills har han besökt 73 länder och den mätaren slutar nog aldrig att ticka.
När han kopplar av är det utförsåkning, musik och innebandy som han sysslar med.