fbpx

Johan Olsson

Johan Olsson föreläser om förmågan att styra sina tankar och visar sin publik ett lyckligare liv.

Själv har han målmedvetet siktat på att nå ända fram. Han har lyckats, vunnit och han har stått högst upp på prispallen. Men vägen dit har varken varit enkel eller spikrak. Nu berättar han om sin karriär, hur han har tacklat motgångar och om hur han har lyckats,

”Tankar och verktyg” är föreläsningen som skapar en effektivare och lyckligare tillvaro. Johan föreläser även tillsammans med sin fru Anna, mer om det finner du när du söker på Anna och Johan Olsson.

Johan Olsson

Johan Olsson är känd för att inte lämna något åt slumpen. Han har målmedvetet siktat på att nå ända fram. Han har lyckats, han har vunnit och han har stått högst upp på prispallen. Men vägen dit har varken varit enkel eller spikrak.

– Det känns både spännande och roligt att ha mer tid till att komma ut och föreläsa. Jag nådde framgången sent i idrottskarriären, och kom dit genom att jag vågade tänka utanför boxen. Något jag hoppas kunna inspirera att göra med mina föreläsningar, säger Johan som berättar om sin karriär, hur han har tacklat motgångar, hur han har lyckats, hur det var att lämna familjen i åtta (8) veckor och leva och träna som en eremit och hur han tänkte i ledningen av 5-milen i Falun 2013.

Skidkarriären är över, istället föreläser han i olika sammanhang och ägnar mer tid tillsammans med sin familj. Träning är dock fortfarande något han ägnar sig åt dagligen.

”Tankar och verktyg” är föreläsningen som skapar en effektivare och lyckligare tillvaro. Johan föreläser även tillsammans med sin fru Anna, mer om det finner du när du söker på Anna och Johan Olsson.

 

Förmågan att styra sina tankar
Johan har under lång tid jobbat med mental träning och förmågan att kunna styra och förbättra sitt tankemönster. Under sin karriär har han jobbat tillsammans med sin fru Anna och deras gemensamma mentala coach Stig Wiklund med de mål de satt upp. De har utvecklat enskilda handlingsplaner för att nå de uppsatta målen, hur man når framgång samt hur man tacklar motgångar. Johan och Anna har under sina karriärer haft en gemensam filosofi och det är att det är de små sakerna man gör varje dag som i slutändan ger de stora resultaten.

– Syftet med föreläsningen är att berätta om hur jag har jobbat själv och tillsammans med min mentala coach Stig Wiklund. Både för att inspirera andra att börja reflektera över sitt tankemönster, men också för att ge verktyg för att vara lyckligare och mer effektiv i vardagen, säger Johan.

Om Johan
Johan är född 1980 i Skultuna utanför Västerås i Västmanland. Familjen flyttade in till Västerås när han var tre år. När han var elva år flyttade hela familjen upp till Östersund och Johan bytte skridskor och puck mot skidor och stavar på vintern. Skidkarriären startade i Östersunds SK där han fortsatte att visa upp sin bristande talang från ishockeyn genom att bli sist i sin första skidtävling på jämtländsk mark. Efter några år visade det sig att han trots allt hade talang för skidåkning då han hade vunnit både ungdoms- och junior-SM innan han fyllt 18 år. Johan bodde även i Sollefteå under fyra år som han tillbringade på skidgymnasiet mellan 1996-2000.

– Det var en tid som har betytt mycket för min karriär där jag lärde mig vad som krävs för att vara en elitskidåkare. Både vad det gäller hur man tränar och att ta eget ansvar för sin träning, berättar Johan som bytte klubb och gick tillbaka till Åsarna IK efter att ha varit i Stockvik under tre säsonger.

2002 träffade han sin Anna och 2008 gifte de sig. 2011 fick de sin första dotter Molly, och 2014 flyttade de till Sundsvall och bara en vecka efter fick de sin andra dotter Signe.

 

Foto: Pontus Orre

 

Johan Olsson
Johan Olsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng