fbpx

Gerhard Bley

Gerhard Bley föreläser om empatiskt ledarskap

Han har ett långt förflutet som chef inom både det privata näringslivet och ideella organisationer, bl.a. som VD för livsmedelsföretaget O. Kavli AB. – Vad innebär ett empatiskt ledarskap? Läs mer om Gerhards föreläsning och bok ”Instinkt eller insikt – Bättre resultat genom empatiskt ledarskap”.

– Jag anser att kortsiktiga ägarformer och ”kvartalsekonomi” är effektiva hinder mot att investera i ett verkligt gott ledarskap och går därmed i skarp kontrast till tesen om ett empatiskt ledarskap, säger Gerhard som menar att det svenska samhället borde vara en perfekt grogrund för det bästa möjliga ledarskapet, men att vår globalisering och internationellt ägarinflytande hindrar oss från att utnyttja dessa fördelar.

– Mer empati, medkänsla, närhet, personlig utveckling och en holistisk syn på livet, skulle ge oss mer framgångsrika företag, nöjdare medarbetare och lyckligare människor. Ett empatiskt ledarskap, menar Gerhard, är också vägen att motverka den ökande sjukskrivningsfrekvensen p g a stress och depression.

Läs mer om Gerhards föreläsningar och imponerande bakgrund nedanför. Vill du boka Gerhard Bley till en föreläsning? Lägg till honom i din profillista.

Gerhard Bley föreläser om empatiskt ledarskap

Gerhard Bley har ett långt förflutet som chef inom både det privata näringslivet och ideella organisationer, bl.a. som VD för livsmedelsföretaget O. Kavli AB.
– Vad innebär ett empatiskt ledarskap? Läs mer om Gerhards föreläsning och bok ”Instinkt eller insikt – Bättre resultat genom empatiskt ledarskap”.

Gerhards bok och föreläsning

Under sin föreläsning och i sin bok utmanar Gerhard på ett självutlämnande sätt de etablerade formerna för ledarskapsutveckling.

I presentationen berättar Gerhard om sin egen utveckling och hur man som ledare utvecklar ett empatiskt ledarskap genom självinsikt och en balanserad tillvaro. Gerhard redogör också för hans arbete på Kavli med att introducera ett empatiskt ledarskap i företaget.

Under sin föreläsning tar Gerhard bland annat upp följande;

 • En självutlämnande berättelse om Gerhards egen livsresa och bakgrunden till tesen om det empatiska ledarskapet.
 • Vad innebär ett empatiskt ledarskap inklusive konkreta exempel på effekter.
 • Vad skiljer sig det empatiska ledarskapet från gängse former av ledarskap.
 • Varför ett empatiskt ledarskap både ger bättre resultat, nöjdare medarbetare och lyckligare individer?
 • Hur man kan implementera ett empatiskt ledarskap i ett företag eller en organisation.
 • Hur Gerhard Bley har implementerat det empatiska ledarskapet på Kavli, verkliga exempel och erfarenheter.

Upplägget anpassas alltid beroende på målgrupp och önskemål.

Utmanar näringslivet

Gerhards föreläsning utmanar ett väldigt traditionellt näringsliv.

– Jag anser att kortsiktiga ägarformer och ”kvartalsekonomi” är effektiva hinder mot att investera i ett verkligt gott ledarskap och går därmed i skarp kontrast till tesen om ett empatiskt ledarskap säger Gerhard som menar att det svenska samhället borde vara en perfekt grogrund för det bästa möjliga ledarskapet, men att vår globalisering och internationellt ägarinflytande hindrar oss från att utnyttja dessa fördelar.

– Mer empati, medkänsla, närhet, personlig utveckling och en holistisk syn på livet, skulle ge oss mer framgångsrika företag, nöjdare medarbetare och lyckligare människor. Ett empatiskt ledarskap, menar Gerhard, är också vägen att motverka den ökande sjukskrivningsfrekvensen p g a stress och depression.

Det empatiska ledarskapet har sin grund i djupa, personliga självinsikter och en levnadsfilosofi baserat på det Gerhard beskriver som Balanced lifecard.

Konkreta exempel och insikter

Gerhard presenterar konkreta exempel på hur hans eget ledarskap utvecklats genom ett långsiktigt och ambitiöst arbete med sin egen självbild och egna självinsikter. Och hur det idag ger resultat i en strikt kommersiell miljö. Samtidigt argumenterar Gerhard i sin föreläsning om sin egen transformation från en stereotyp, mekanisk ledare till en mänsklig, närvarande och intim person som ser öppenhet, visande av okunskap, transparens och sårbarhet som vinnande inslag i ett framgångsrikt ledarskap.

Mer om Gerhard

 • Civilekonom på Stockholms Universitet.
 • Business management på University of Arizona, USA.
 • Boken ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap”.
 • VD O. Kavli AB.
 • VD Tempur Sverige AB.
 • VD Fagerdala World Foams AB.
 • VD Defcom AB.
 • Försäljningsdirektör Arla Foods
 • Divisonschef Arvid Nordquist AB, ansvarig för Classic kaffe.
 • Operations manager AST Sweden AB.
 • Mångårig erfarenhet av senior management-positioner i bolag från olika delar av världen, i olika ägarformer och olika branscher (IT, industri , FMCG, konsumentprodukter, m m)
 • Ordförande Täby Galopp AB.
 • En rad styrelseuppdrag inom såväl kommersiella bolag som inom hästsporten.
 • Mentor till ledare.
 • Föreläsare och föredragshållare, bl a på Handelshögskolan Stockholm, Handelshögskolan Vasa, Gestaltakademien, Berghs School of Management, Svenska Kyrkan, Svenska HR-nätverkets inspirationsdag, Manpower, Huddinge näringslivsdag, Kvalitetsdagen, Novares Executive Program, MIND, m fl.
Gerhard Bley
Gerhard Bley

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng