fbpx

Morgan Olofsson

Boka en föreläsning med Morgan Olofsson

Morgan_Olofsson_presentation

Morgan Olofsson

Morgan Olofsson har lotsat en hyperventilerande politiker igenom en direktsändning. Han ledde TV-programmet när journalisten Åsne Seierstad var med direkt från Bagdad under USA:s invasion och hon plötsligt kastade sig ur bild. Han har stor vana och klarar att snabbt ställa om och hantera det oväntade. Det lyckas han med för att han har både stor erfarenhet och därtill alltid djupdyker i ämnet för att vara påläst.

 

Han hittar ofta berättelsen som fångar och förklarar ämnet genom att se det stora i det lilla. Morgan bär också med sig tio år av erfarenheter som chef såväl på SVT som på myndighet och inom civilsamhället. Han vet att goda samtal kan skapa både engagemang i stunden och effekter på sikt.

– Det är otroligt spännande att nu inleda ett nära samarbete med SAJ. Vårt fokus är att tillsammans med kunderna ta fram nyskapande sätt att lägga upp konferensen eller föreläsningen, säger Morgan Olofsson.

Ett exempel är den desperationsföreläsning som Morgan och SAJ erbjuder, där publiken tas med ner i det djupa mörker som omsluter oss med allt fler auktoritära ledare som Trump och Putin, där många av de friheter och den demokrati vi tagit för givet hotas. Självklart vänder Morgan det hela till hur vi själva kan hitta verktygen och argumenten som lyser upp tillvaron, så det är en desperation som leder till inspiration.


Leder konferenser, möten och samtal

Vi sidan om föreläsningar så leder Morgan också paneldiskussioner eller modererar hela konferenser. Med sin bakgrund som chef i stora förändringar kan han också bidra i det inre arbetet i en organisation eller företag kring organisation, ledarskap och kommunikation.

Tror på det goda samtalet
I allt detta tror Morgan på det goda samtalet. Det som sträcker sig bortom styrelserummet eller konferenslokalen. Målet är att få människor, organisationer och till och med samhällen att växa. Det ska märkas och det ska vara en verklig skillnad och samtidigt  inte bara en euforisk känsla efter en konferens eller föreläsning.

Morgan kan växla mellan att prata och lyssna och även få de andra inblandade att göra det. Det är först då som det finns möjlighet att samtalet gör skillnad i vardagen efteråt. För målet med dessa goda samtal är att få människor, organisationer och till och med samhällen att växa. Det ska märkas och det ska vara en verklig skillnad, inte bara en euforisk känsla efter en konferens eller föreläsning.

Rikligt med erfarenheter
Morgan har ett stort eget innehåll att ösa ur. Från åren som utrikeskorrespondent i Ryssland och USA och som programledare har han erfarenhet av att intervjua allt från presidenter till terroristledare, från smittskyddsläkare till den som blivit sjuk.

Morgan är också filosofie magister i företagsekonomi med specialisering i ledarskap och organisationsutveckling.

Till det har han alltså erfarenheter som chef för Sveriges största nyhetsprogram Rapport, som kommunikationschef på Arbetsmiljöverket och som kommunikations- och insamlingschef på Svenska Röda Korset har han erfarenheter av:

 • Stora förändringsarbeten
 • Digitalisering
 • Att bygga kommunikativa organisationer
 • CSR-arbete

Morgan har lett evenemang som Stora Tidskriftsdagen, hållt i paneldiskussioner i Almedalen om vikten av att företag engagerar sig i social hållbarhet och hur de kan göra det, lett diskussioner med chefer inom universitets- och högskolevärlden om hur Trumps valseger förändrade kommunikationen när lögner blir åsikter och åsikter blir fakta.


Boka föreläsare: Morgans expertområden

Bland hans expertområden märks:

 • Media
 • Ledarskap
 • Arbetsmiljö
 • Ekonomi
 • Ryssland
 • Hjälparbete
 • Fundraising

Foto: Orlando G Boström

Boka föreläsare: Morgan Olofsson
Morgan Olofsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng