fbpx

Anna Almberg

Anna Almberg är expert på internkommunikation och har föreläst och utbildat i ämnet i 15 år. Vad är det, varför är det viktigt och hur lyckas du? Anna vet.

Vanliga symptom på att intern kommunikation inte fungerar är:
ryktesspridning, skitsnack, varje avdelning är en egen ö, medarbetarna utser syndabockar för egna och andras misstag eller mediala kriser där medarbetarna vänder sig till journalister istället för till sin ledningsgrupp.

Du kan också märka sådant som att det råder misstro i samband med förändringar och att det saknas en övergripande målbild. Effekten blir oengagerade medarbetare och ledare. Symptomen är knappast ovanliga och känner du igen dig kan det vara läge att lyssna till Anna Almberg.

Anna Almberg


Anna Almberg föreläser och utbildar om intern kommunikation.

”Framgången finns hos medarbetarna. Mår människorna bra gör organisationen också det.”

Behöver ni stärka vi-känslan och komma samman som verksamhet och grupp? Behöver ni stärka den kommunikativa kompetensen hos ledare, kommunikatörer och hos medarbetarna? Behöver du handledning för att göra rätt prioriteringar för att lyckas med intern kommunikation? Anna Almberg föreläser och utbildar om intern kommunikation: vad det är, varför det är viktigt och hur du lyckas.

Anna Almberg är en färgstark föreläsare, kunnig rådgivare, trygg handledare och en modig pedagog. Hon hjälper organisationer och grupper att komma samman i en stark vi-känsla. Anna Almbergs fasta övertygelse är att bra intern kommunikation är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv, engagerande arbetsplatser, förtroendefullt ledarskap och starka relationer. Hennes föreläsningar är fyllda av interaktivitet och kreativitet. Anna föreläser på svenska. Hon är generös med sin kunskap och ger konkreta tips för att lyckas. Anna är ofta keynote speaker, hon har genom året jobbat med de flesta branscher och har under många år varit kursansvarig på Berghs School of Communication.


Stärk vi-känslan och lyckas med intern kommunikation.

Vanliga symptom på att intern kommunikation inte fungerar är ryktesspridning, skitsnack, varje avdelning är en egen ö, medarbetarna utser syndabockar för egna och andras misstag eller mediala kriser där medarbetarna vänder sig till journalister istället för till sin ledningsgrupp. Du kan också märka sådant som att det råder misstro i samband med förändringar och att det saknas en övergripande målbild. Effekten blir oengagerade medarbetare och ledare. Symptomen är knappast ovanliga och känner du igen dig kan det vara läge att lyssna till Anna Almberg.

Den här föreläsningen ger ökade insikter kring betydelsen av intern kommunikation och verktyg för ett mer kommunikativt ledarskap och medarbetarskap. En fungerande kommunikation är som en synergi där ett perspektiv möter ett annat, och det uppstår något nytt. Ett plus ett blir tre. När det fungerar skapas energi och blir det roligare att gå till jobbet. Medarbetare som gillar att gå till sitt jobb berättar det för andra. Det uppstår ett ambassadörskap. Fungerande intern kommunikation har därför positiva effekter på arbetsmiljö, kundnöjdhet och lönsamhet.


Den här föreläsningen passar alla verksamheter! Ur innehållet: 

 • Hur hänger intern kommunikation ihop med engagemang och kundnöjdhet?
 • De viktigaste stegen för att bygga upp en bra intern kommunikation
 • Varför är ledarskapet den viktigaste interna kommunikationskanalen?
 • Kommunikation för att stärka relation
 • Övningar för att berätta om sig själv från nya perspektiv
 • Hur skapas öppenhet och tillit?
 • Föreläsning i kraftfull intern kommunikation och bemötande
 • Dialog – konsten att tänka tillsammans
 • Övningar och träning i lyssnande
 • Hitta förebildkollegan ”Härmapan” vad kan vi lära av den?
 • Självledarskapets magi – bli ditt eget goda resesällskap på resan livet
 • Feedbackmodellen ”Godispåsen”
 • Övningar och verktyg för att klargöra er riktning
 • Visualiseringar av gruppens historia och framtid
 • Energi och insikter som stärker gruppens vi-känsla

 

Upplägg:

Föreläsning 1 – 3 timmar
Föreläsning + workshop halv- eller heldag
Utbildning 1 – 2 dagar

 

REFERENSER

Anna är en av de bästa lärarna jag någonsin haft! Hon är inte bara kunnig och erfaren utan brinner verkligen för intern kommunikation och lyckas via bra pedagogik och ett stort personligt engagemang förmedla sin kunskap på ett sätt som enkelt går att tillämpa.
Nathalie Piehl, Experienced Communications Specialist & professional moderator

 

Anna är full av kloka insikter som förmedlas tydligt och med äkta engagemang. Hon är fast övertygad om att det som är bäst för människan också är bäst för organisationen. När man samarbetar med Anna så får man en uppriktig, rak och beslutsam person paketerad i en varm, kreativ och kärleksfull uppenbarelse.
Johan Nordgren, Brand manager på Trafikförvaltningen (SL)

 

Kundcase

Stockholm stad
Utbildade cirka 100 verksamhetsledare i verktyg för att utveckla bemötande.
Utvecklade en pedagogisk verktygslåda för att stödja alla ledare och 44 000 medarbetare att få kraft i en av de mest strategiska frågorna, mötet med Stockholmaren.

Riksbyggen
Genomförde en gedigen analys av det kommunikativa nuläget där det alltid ingår att praktisera som medarbetare, här var jag fastighetsskötare. Resulterade i en rapport för vidare beslut i ledningsgruppen.Utvecklade strategier för kommunikation och verktyg för att stärka kommunikatörer i rollen som rådgivare.Utbildade HR och. Kommunikationsavdelningarna i att lyckas med kommunikation

Arbetsgivarverket
Var inspirationstalare när Arbetsgivarverket lanserade en strategi för den framtida arbetsgivarpolitiken och inspirerade cirka 200 generaldirektörer i det framtida ledarskapet.

Öppna utbildningar
Anna har genom åren träffat tusentals kommunikationsansvariga genom öppna utbildningar bland annat på Berghs School of Communication. Får i snitt 4,9 av 5 möjliga i pedagogisk kompetens och kunskap.

 

Anna Almberg

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng