fbpx

Per Gyllenspetz

Nya miljöproblem är på väg och utsläppen i världen ökar istället för minskar. Om vi människor fås att tro att en apokalyptisk miljökatastrof är oundviklig, var så säker att det blir så.
Tror vi istället att vi har utvecklingen i våra egna händer, då kan ett helt annat trevligare liv vara inom räckhåll. Det finns idéer och visioner för hur vi kan färdas i en vackert renoverad framtid

Per Gyllenspetz är designer, innovatör, konstnär, föreläsare, bilnörd och miljöknutte. Skapar visioner och hållbara lösningar som skall fungera i människors vardag. Han har mångåriga erfarenheter från Volvo och eget företagande och arbetar med små och stora nydanande projekt. Han är mest göteborgare och en del kalifornier.

 

Per Gyllenspetz

Per Gyllenspetz riktar sig till alla som funderar på hur i hela världen miljökrisen kan lösas.

Nya miljöproblem är på väg och utsläppen i världen ökar istället för minskar. Om vi människor fås att tro att en apokalyptisk miljökatastrof är oundviklig, var så säker att det blir så.
Tror vi istället att vi har utvecklingen i våra egna händer, då kan ett helt annat trevligare liv vara inom räckhåll. Det finns idéer och visioner för hur vi kan färdas i en vackert renoverad framtid.

Den förföriska bilen är ikonen för vår tids kris. Fossilbilarna är inte på modet längre men en vanlig ny elbil väger närmare två ton och har kraft som en stadsbuss. Metaller och batterimineraler är bundna i varje bil som står still och rostar på parkeringsplatserna, faktiskt nästan hela tiden. Samtidigt kan man göra hundra elcyklar av materialet i en enda elbil.

– I början anade jag inte att lösningarna för en hållbar värld är så enkla och nära. Ändå finns hinder på vägen dit. Vår brinnande kraft att agera när det kommer ett hot behöver tändas nu. Under årtionden som bildesigner har jag försökt förstå hur vi människor upplever och använder våra rullande åk. Varför de fått så stor betydelse i våra liv – både på gott och ont, säger Per.

– Berättelser är hämtade ur dagböckerna från livet som liftare i möten med människor på världens vägar. Situationer på biltutvecklingskontoren under åttio- och nittiotalets guldålder. Siffror om atmosfärens tunnhet eller galna fakta om bilar. Och flera nya lösningar som kan göra våra resor hållbara, säger Per som föreläser och samtalar om boken och sina erfarenheter.

Om Per Gyllenspetz:
Designer, innovatör, konstnär, föreläsare, bilnörd och miljöknutte. Skapar visioner och hållbara lösningar som skall fungera i människors vardag. Mångåriga erfarenheter från Volvo och eget företagande. Arbetar med små och stora nydanande projekt. Mest göteborgare och en del kalifornier.

Per har gärna samtal med publiken kring frågor om ämnet.

Per Gyllenspetz
Per Gyllenspetz

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng