fbpx

Folke Rydén

Folke Rydén föreläser om globaliseringens effekter, hållbar utveckling, etik och forskning

Populära föreläsningsrubriker:

MILJÖ, MOD & MORAL – Hur ska vi agera idag för att överleva i morgon?
ÖSTERSJÖN – MILJÖ
HOT OCH UTMANINGAR – TRUMP
VÄRLDEN & VI
TO SAVE THE WORLD – LET’S START WITH THE BALTIC SEA!

 

Folke Rydén

 

Folke Rydén är alltid lika insatt och påläst, vare sig det handlar om ett uppdrag som moderator eller föreläsare / talare. Folke som är en välkänd journalist, filmare och som bland annat var Rapports korrespondent (SVT) i USA under många år.

– Vi måste ju känna hopp. Det handlar om samarbete och kunskap. De stora farorna är apati och likgiltighet, säger Folke Rydén under sin föreläsning ”Miljö, mod & moral”.

Hans föreläsning om ”Trump – världen och vi” är  mycket efterfrågad. Dessutom föreläser Folke om globaliseringens effekter, hållbar utveckling, etik och forskning. Folke är även efterfrågad när det handlar om personlig utveckling; om att inspirera och motivera. Med humor och värme talar han om vikten att våga misslyckas och komma igen.

Även rollen som moderator behärskar Folke till fullo. Han är alltid väl insatt i sina uppdrag, oavsett ämnesområde, och har en oöverträffad förmåga att anpassa sina framföranden för att stämma in på målgrupp och syfte.
Folke har genom åren intervjuat tusentals personer och kan konsten att locka fram det som är mest intressant.
Han har även förmågan att hålla ihop engagerade deltagare och hålla dem fokuserade på konferensens eller mötets mål.

Som vinnare av Stora Journalistpriset och en rad internationella utmärkelser för sina dokumentärfilmer betraktas han i branschen som en av få svenskar som håller internationell klass som reporter och filmare.
Under årens lopp har Folke på sitt karaktäristiska sätt och med sin välbekanta röst rapporterat om nyheter och händelser av de mest skilda slag.
Folke har varit sommarpratare i P1 i Sveriges Radio och är dessutom före detta femfaldig mästare i fallskärmshoppning.

 

Folkes föreläsningar

Populära föreläsningsrubriker:

MILJÖ, MOD & MORAL – Hur ska vi agera idag för att överleva i morgon?
ÖSTERSJÖN – MILJÖ
HOT OCH UTMANINGAR – TRUMP
VÄRLDEN & VI
TO SAVE THE WORLD – LET’S START WITH THE BALTIC SEA!

 

MILJÖ, MOD & MORAL
– Hur ska vi agera idag för att överleva i morgon? Utmaningarna är enorma – men det finns hopp!

Folke, journalist och dokumentärfilmare, beskriver med stort engagemang sitt eget miljömässiga uppvaknande och vad var och en kan göra för att bidra till att rädda världen.

Han har gjort en rad prisbelönade filmer som berör miljö- och hållbarhetsfrågor. Nu tar han med åhörarna på en fantastisk resa till sju kontinenter.
Men humor och värme berättar han om utmaningar och möjligheter. Hela tiden varvat med upplysande och fascinerade filmklipp från egna reportageresor och TV-inslag.

– Det är bara att gå till mig själv, när jag mäter min påverkan visar det sig att om alla levde som jag skulle det behövas tre och ett halvt jordklot. Det är uppenbart att vårt sätt att leva inte är hållbart, säger Folke.
– Man tycka, att den ser väldigt mörk ut, framtiden. Men det behöver inte vara så. Vi måste lyckas hålla även en annan bild i huvudet samtidigt och det är en bild av framgång.

Folke framhåller, som exempel, att den gemensamma kampen mot ozonhålet har varit framgångsrik, att utsläppen av svaveloxid har minskat kraftigt och att DDT och PCD förbud har lett till att havsörn och säl kommit tillbaka.

– Vi måste ju känna hopp. Det handlar om samarbete och kunskap. De stora farorna är apati och likgiltighet.

– Allt som behövs för att rädda världen och slippa miljöångest är tre saker, menar Folke.

Folkes råd:

• Bry dig, om miljön och omvärlden.
• Skaffa kunskap, så att du kan fatta rätt beslut.
• Agera – det går att göra både i stort och smått.

Sagt efter föreläsningen:
”Folkes engagemang smittar av sig och han talar med åhöraren på rätt nivå i en fråga som är så stor. Vi är väldigt glada över att ha fått ta del av Folkes erfarenheter och föreläsning. Vi fick väldigt många kommentarer från åhörare som instämde på våra egna reflektioner på en mycket bra presentation. ”
Borås Energi, arrangör

”Tidigare trodde jag att det var mer kört. Men det är det inte. Anledningen
är inte att problemen är små utan att våra möjligheter faktiskt är enorma. Vi har lyckats med stora globala projekt. Att fixa ozonskiktet, att besegra fascism och nazism. Allt är möjligt. Den insikten fick jag efter att ha lyssnat på Folke Rydén.”
Magnus Eriksson, åhörare

 

TRUMP, VÄRLDEN & VI
Med Donald Trump i Vita huset har USA blivit mer protektionistiskt, oförutsägbart och konfrontativt. Det påverkar oss alla – på många olika plan.
Folke kom till Washington 1989 som ung utrikeskorrespondent för Sveriges Television. Han fick möjlighet att resa runt i USA och har besökt 49 delstater och bevakat samtliga presidentval sedan Bill Clinton blev president 1992.

År 2016 gjorde Folke Rydén en uppmärksammad och prisbelönad film om presidentvalet då Donald Trump kom till makten. Filmen baserades på unika intervjuer med samma amerikanska väljare som Rydén följt under en 24 års period.

Med utgångspunkt från denna långa erfarenhet beskriver Folke Rydén hur världen förändrats med Donald Trump i Vita Huset. Aldrig tidigare har en amerikansk president präglat och påverkat omvärlden i samma utsträckning. Det handlar om allt från klimat och invandring till ståltullar och twitterutspel. Med exklusiva klipp från egna reportage och dokumentärfilmer ger Folke Rydén en insiktsfull och personlig bild av hur USA påverkar världen och Sverige idag. Hur kom det sig att Trump fick så stort stöd av amerikanska väljare att han kunde bli president?

Folke Rydén
Folke Rydén

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng