fbpx

Robert Gustafsson

Robert Gustafssons föreläsning TOMGÅNG, FRAMGÅNG, RUNDGÅNG handlar om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt – våga se vad som finns bakom dörren! Gå igenom den och se vad som väntar på andra sidan.

Föreläsningen är humoristisk, inspirerande, entusiasmerade och till viss del utmanar den sin publik att fundera på sin egen tillvaro. En suverän föreläsning med Robert som ni nu kan boka via oss på SAJ.

Robert Gustafsson

Robert Gustafsson ville som liten bli skrothandlare, men ödet ville annorlunda. Hans eget mod och nyfikenhet gjorde att han ”öppnade dörrar som andra trodde var stängda” och på så sätt öppnade sig helt andra möjligheter och han gjorde vissa avgörande vägval.

Roberts föreläsning TOMGÅNG, FRAMGÅNG, RUNDGÅNG handlar om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt – våga se vad som finns bakom dörren! Gå igenom den och se vad som väntar på andra sidan. Föreläsningen är humoristisk, inspirerande, entusiasmerande och till viss del utmanar den sin publik att fundera på sin egen tillvaro. En suverän föreläsning med Robert som ni nu kan boka via oss på SAJ.

Om Robert
Robert började sin komikerkarriär i slutet av 1970-talet då han spelade revy med komikern Runo Sundberg hemma i Skövde. Ett av hans första uppdrag för TV var barnserien Skrotnisse och hans vänner där Robert gjorde Skrotnisses son Kalles röst. Sedan dess har det blivit en lång rad TV- & filmproduktioner bland annat Björnes Magasin, Felix & Fenix, Gäster med gester, Rena rama Rolf, Att stjäla en tjuv, Jönssonligan, Skenbart, NileCity 105,6, Percy Tårar, Torsk på Tallin, Fyra nyanser av brunt, Parlamentet, Gustafsson 3 tr, Allsång på Skansen, Idrottsgalan, Time Out. m fl.

År 2004 vann Robert en Guldbagge för Bästa manliga huvudroll för sin enastående rollprestation i ”Fyra nyanser av brunt”. Serien ”Morran & Tobias” har blivit kultförklarad och gjordes även som biofilm med titeln ”Morran & Tobias – Som en skänk från ovan”, vilken blev 2016 års näst mest sedda film. 2015 års mest sedda film blev ”En underbar jävla jul” där Robert spelade huvudrollen som ”Ulf”. Robert har blivit hyllad över hela världen för sin fantastiska rollprestation som ”Allan Karlsson” i HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN (filmen är den största svenska succén någonsin och har sålts till 52 länder). För den rollen blev han även nominerad till Guldbagge för Bästa manliga huvudroll och
uppföljaren HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN, blev den mest sedda filmen 2016.

I programmet ”Sveriges bästa”, röstades Robert av tv-publiken fram till förstaplatsen som ”Sveriges bästa Komiker” genom tiderna och i programmet Folktoppen har Robert utsetts till Världens roligaste man.
År 2015 var även året då Robert tilldelades HM Konungens medalj i 8:e storleken, högblått band för ”framstående insatser som skådespelare”.

I Skövde delar Robert årligen ut sitt eget pris GULDNYCKELN.

Foto: Thom Estifanos (c)

Robert Gustafsson
Robert Gustafsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng