fbpx

David Lega

David Lega är en av landets mest eftertraktade föreläsare inom ämnen som personlig utveckling, positivt tänkande, bemötande, entreprenörskap och ledarskap. 

Han menar att ingenting är omöjligt. Han har ett handikapp som innebär att han är förlamad i båda armarna och helt saknar muskler i benen. Ändå blev han elitidrottssimmare.

David föreläser bland annat om följande;

– Skillnaden på subjektiv och objektiv framgång
– Våga ställa krav och våga berömma
– Hur ser ett bra liv ut?
– Klara mer och må bättre
– Hjulet – en målsättningsmodell

David Lega – Ingenting är omöjligt

David Lega menar att ingenting är omöjligt. Han har ett handikapp som innebär att han är förlamad i båda armarna och helt saknar muskler i benen. Ändå blev han elitidrottssimmare.

Efter studenten gick David vidare till universitetet där han studerade engelska, psykologi, företagsekonomi och nationalekonomi innan han började på juristlinjen på Handelshögskolan i Göteborg. Parallellt med studierna simmade han sig in i världseliten.

En silvermedalj vid junior-VM i St. Etienne 1990, följdes av en sjätteplats vid VM på Malta 1994. 1996 kom det stora genombrottet vid Paralympics i Atlanta. Tack vare bland annat två världsrekord under spelen fick David ta emot ”Triumph of the Human Spirit”, de paralympiska spelens Bragdguld. Det blev till och med Paralympics i Sydney 2000 totalt tre VM-guld, fyra EM-guld och 14 världsrekord för David innan han beslutade sig för att avsluta sin framgångsrika karriär.

Idag är David kommunalråd i Göteborg, en framgångsrik politiker och en mycket uppskattad föreläsare. Han är en av landets mest eftertraktade föreläsare inom ämnen som personlig utveckling, positivt tänkande, bemötande, entreprenörskap och ledarskap. David föreläser för näringslivet, kommuner och inte minst i organisationer.

Delade ut hederspris under Paralympics 2018 i Sydkorea
David delade ut ett hederspris vid Paralympics, em utmärkelse han själv fick som aktiv under de paralympiska spelen i Atlanta.

Även under sin talarkarriär har David Lega har fått flera fina utmärkelser. Bland annat har han blivit utsedd Årets talare 2004, “Framtidens ledare” 2005 och den förste svensken att bli ”The Outstanding Young Person of the World”.

David föreläser bland annat om följande;

– Skillnaden på subjektiv och objektiv framgång
– Våga ställa krav och våga berömma
– Hur ser ett bra liv ut?
– Klara mer och må bättre
– Hjulet – en målsättningsmodell

David Lega
David Lega

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng