fbpx

Fredrik Sträng

Säker på jobbet? – En workshop i krishantering för att vara säker på jobbet, med Fredrik Sträng, äventyrare och föreläsare.

Framgång förutsätter att man har ett starkt psyke, god kondition, rätt erfarenhet och kunskap. Det förutsätter också goda förberedelser och att man känner sin motståndare, i detta fall berget. Fredrik betonar alltid att du inte kan nå toppen om du inte mår bra. Han visar hur det går till.

I föreläsningarna talar Fredrik om ”toppfeber”, ett fenomen som inte bara gör sig känt inom klättring utan även i näringslivet där målet blir för personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer ett toppförsök.

Fredrik Sträng föreläser om ”toppfeber”- ett fenomen som inte bara gör sig känt inom klättring utan även i näringslivet

Fredrik Sträng menar att det handlar om att våga leva livet och genom sina äventyr få andra att uppnå sina drömmar.
– Det är när vi blir inspirerade som idéerna kläcks och det är när vi blir motiverade som vi vågar ta steget framåt.

Stora expeditioner ställer höga krav. Hög höjd, bitande kyla, snöstormar, glaciärsprickor och ansvaret för sig själv och andra människor gör bergsklättring till en av de största utmaningar man kan utsätta sig för. Fredrik föreläser om sina erfarenheter från bl.a. K2 och om vikten av rätt kommunikation, personligt ledarskap och effektivt lagarbete.

Framgång förutsätter att man har ett starkt psyke, god kondition, rätt erfarenhet och kunskap. Det förutsätter också goda förberedelser och att man känner sin motståndare, i detta fall berget. Fredrik betonar alltid att du inte kan nå toppen om du inte mår bra. Han visar hur det går till.

I föreläsningarna talar Fredrik om ”toppfeber”, ett fenomen som inte bara gör sig känt inom klättring utan även i näringslivet där målet blir för personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer ett toppförsök. Inom klättringen kan konsekvensen vara bråd död. Inom näringslivet kan det handla om företagets överlevnad. Fredrik belyser och betonar vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress. Han lyfter också värdet av bra teamwork som präglas av ärlighet och ett öppet kommunikationsklimat – teamet är ju aldrig starkare än den svagaste länken.

Fredrik Sträng om målsättningar

Orealistiska mål kan vara det som gör att vi misslyckas med vårt nyårslöfte och hitta ditt ”varför” kan vara det viktigaste för att lyckas. I Storbritannien fann en studie av Bupa.com att cirka 80 % av invånarna ger upp sina nyårslöften redan efter den andra veckan i februari.

Tragikomiskt förvisso men jag föddes i Närke, ni vet, gnällbältet, där jargongen ofta tillskrivs, ”det är aldrig för sent att ge upp…” Så hur i hela friden lyckades jag trotsa paradigmen och stålsätta mig för klättringar på liv och död i Himalaya?

Hur kommer det sig att vi oftast misslyckas med våra ädla målsättningar strax efter att vi bestämt oss? Och vad kan du göra för att hålla ångan uppe tills målet blir lika nödvändigt som luften du andas?

Den nöten knäcker Fredrik Sträng i sina föreläsningar samt att han från egen erfarenhet vänder och vrider på begreppet risk som för många innebär katastrof. Många blandar ihop begreppen rädsla och fara. Fara är verklig men rädsla är en konstruktion och att lära sig att särskilja dem är första steget till att bli bra på att hantera risker.

Smakprov på Fredriks TEDx-föredrag, ”Safety kills”:

Jag är jätteglad för att vi och våra kunder och partners fick möjligheten att höra om Fredriks erfarenheter och tankar i ett otroligt inspirerande och motiverande föredrag om att nå sitt eget ”Mount Everest”!  Tack Fredrik för att du så generöst delar med dej av din positivism och energi!  Jag vill starkt rekommendera Fredrik som talare, med ämnen som berör och med stöd från inspirerande filmer och fascinerande foton fick vi en höjdarföreläsning som ingen lämnade oberörd!

Marlene Häggström / Partner Manager, Intelecom

Först vill jag säga hatten… eller mössan av för dig! Samtliga jag har pratat med blev såååå inspirerande av din presentation, inklusive jag själv! Tusen tack! Det blev ett fantastisk känslomässigt avtryck precis som vi önskade och innehåll passade perfekt in i vår förändringsresa som vi har framför oss. Några medarbetare kom fram till mig direkt efteråt och sa ”att det där Fredrik sa om att alla var viktiga tom issmältaren, är ju jätteviktigt, så vill jag att vi ska känna”. Perfekt, issmältaren kommer att få en central plats i vårt förändringsarbete.

Sara Ardizzone / HR-Manager, Stockholm Globe Arenas

Vi har satt tuffa mål för vårt företag och sökte någon som kunde inspirera och utmana oss i vårt kommande arbete. Fredrik visade att inget är omöjligt och att vi kan prestera betydligt mer än vi tror, föredraget gav den inspiration, framåtanda och energi vi eftersökte och dessutom hade vi riktigt roligt! Berättelserna i kombination med fantastiska bilder fångade och berörde oss verkligen.

Per-Arne Persson / E.ON Värme Sverige AB / Chef Stödfunktioner, Region Nord
Boka Fredrik Sträng
Fredrik Sträng

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng