fbpx

Sofia Pihlsgård

Sofia Pihlsgård

Sofia Pihlsgård har levt med tvångsyndrom (ocd) sedan 8 års ålder. Det dröjde dock till hon blev 25 år innan hon blev diagnostiserad.

– Jag har idag ett bra liv med mina två barn och jag arbetar som förskollärare. Men livet har inte alltid varit lika underbart och lätt.

Föreläser, samtalar och skapar förståelse
– Det har inneburit många svårigheter och mycket frustration både för mig själv och min närmaste omgivning, säger Sofia som vill hjälpa andra som själva är drabbade eller anhöriga till drabbade.

Sofia föreläser och deltar i samtal om tvångssyndrom och hur det har påverkat henne och hennes omgivning.
Även människor i deras närhet att mycket tidigare förstå vad de är drabbade av. Att hjälp finns. Sofia mår bra idag och har skrivit en barnbok, Izas hemlighet för att tidigt hitta och hjälpa barn så att glappet mellan symptom och hjälp blir betydligt mindre än det var för henne.

– Genom min berättelse och erfarenheter kommer många att känna igen sig eller någon i sin närhet, säger Sofia.

En bok som fyller ett tomrum
Sofia vill ge en röst åt alla dem som befinner sig i samma situation. Det här är boken som hon själv önskar hade funnits i hennes bokhylla när hon var barn. Den passar bra som diskussionsunderlag för barn och vuxna som bättre vill förstå sig själva och människorna i sin närhet.

Izas hemlighet – om Sofias bok
Iza är en helt vanlig björn som älskar att spela fotboll och leka med sin hund Carmen. Eller, det är ju en sak förstås. Izas tankar och handlingar börjar bli jobbiga. När kompisarna obekymrat åker på fotbollsläger och leker på skolgården oroar sig Iza för att hennes pappa ska dö, eller att hon ska råka skada sin älskade hund. Kanske hjälper det om hon räknar till hundra flera gånger om dagen? Iza lider av tvångssyndrom eller tvång som hon kallar det.

Genom Izas 11-åriga ögon får vi möta en tillvaro kantad av oro och tvångstankar, men också av kärlek och hopp. Hur skulle Izas föräldrar reagera om hon berättade för dem? Finns det hjälp att få? Är tankarna bara dumma och jobbiga eller kan de vara sanna?

Beställ Sofia Pihlsgårds bok här www.dynamoforlag.se

Sophia Pihlsgård
Sofia Pihlsgård

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng