fbpx

Göran Adlén

Göran Adlén är en av Sveriges mest kända och framstående framtidsanalytiker samt en prisbelönt föreläsare. Hans föreläsningar är inte bara informativa; de erbjuder en unik blandning av fakta, aktuell forskning och underhållning, kryddat med praktiska tips och råd. Göran anpassar alltid sina föreläsningar för att passa målgruppen, med en ständig aktualitet och är alltid påläst.

Han erbjuder mer än bara en föreläsning; han skapar en upplevelse som engagerar, inspirerar och ger er organisation tankar och reflektioner för framtida utmaningar och möjligheter. Med en bakgrund som civilekonom, creative director i reklambranschen, utbildare i marknadsföring och en av Sveriges mest efterfrågade utbildare, besitter Göran en unik förmåga att leverera budskap som fängslar åhörarna. Hans meriter inkluderar utmärkelser som ”Årets föreläsare”, Narrenpriset, och han har en lång lista av nöjda kunder från olika branscher.

Göran Adlén om vår Framtid, om AI, Arbetsplatsen och Den egna resan

Göran Adlén är mer än bara en föreläsare; han är en underhållande storyteller som använder sin omfattande erfarenhet för att förmedla kunskap på ett sätt som är både tankeväckande och underhållande. Hans lättsamma framtoning ger publiken en energiboost och inspiration.

Dessutom är Göran Adlén författare till flera böcker om framtiden och dess inverkan på vårt sätt att leva och arbeta. Hans gedigna erfarenhet och nyfikenhet gör att ni alltid får ta del av de senaste av  framtidens viktigaste trender.

Göran Adléns föreläsningar 2024

AI, GENERATIONSKRIGET OCH EN HIMLA MASSA KÄRLEK

Aldrig har det hänt mer förändringar än nu. Aldrig har det heller funnits mer möjligheter. Aldrig har det funnit fler hot än nu. Den här föreläsningen tar fasta på möjligheterna. Det är en optimistisk framtidsspaning av en av Sveriges mest välkända framtidsspanare som mer än tjugo år arbetat med omvärldsspaningar.

Du kommer att få en inblick i AI och alla dess möjligheter. Du kommer få en inblick hur man ska attrahera framtidens kunder i generation Z och de allra yngsta i Generation Alpha. Du kommer få en förståelse för hur viktigt det är att i en digital värld kunna leverera en massa kärlek och det där lilla lilla extra som skiljer ut från konkurrenterna.

Det här är en föreläsning som ständigt förändras, uppdateras i taket med allt som händer just nu. Det går snabbt. Rasande snabbt. Men ändå är vi så långsamma att agera.

Det här är en underhållande, inspirerande, reflekterande energiboost och en framtidsspaning framfört på ett annat sätt än vad du är van vid. Det är ingen domedagsprofetia utan ska bara visa att det finns så många möjligheter med att skapa sin egna framtid.

Göran Adlén, AI föreläsning

Sammanfattningsvis får publiken det här:

  • optimistisk framtidsspaning och en kavalkad av framtidsmöjligheter
  • inblick i AI och de olika generationernas behov

–  inspiration och framtidshopp

Målgruppen:

Alla som är intresserade av framtiden. Oavsett om det är ett privat företag, statlig eller kommunal organisation, ideella föreningar, nätverk. Ja, alla kan ta del av denna, och den anpassas alltid efter målgruppen och målet med dagen.

Tid: 30 minuter – 2 timmar

GASA I UPPFÖRSBACKEN

Det är i backarna det händer. När det är som allra tuffast är det någon som lyckas dra ifrån konkurrenterna. Det är så bland annat cykel- och skidlopp avgörs. På samma sätt är det i näringslivet. När det är som tuffast så är det någon som vågar satsa mer än de andra. Det är vinnaren.

Nu är vi inne i en lågkonjunktur och det är nu det är extra viktigt att satsa och att ha modet att utveckla sin verksamhet. Den ekonomiska historien visar det så tydligt. Mängder av studier visar att de som satsar nu lyckas mycket bättre när konjunkturen vänder igen än de som valt att passivt se på. Det går nämligen aldrig att bromsa i en uppförsbacke.

Det här är en riktigt energigivande föreläsning med Göran Adlén som ger tankar om hur man som organisation ska lyckas idag. Den visar varför det är viktigt att nyfiket att ta sig an det som händer nu. För i tuffa tider föds nya teknikskiften och det har alltid varit så. Tuffa tider skapar nya förutsättningar.

Efter den här föreläsningen ska publiken känna hopp, se möjligheter och framförallt inte känna att det var bättre förr. Det var det inte, det var bara förr!

Boka Göran Adlén föredrag

Sammanfattningsvis publiken detta:

– Förståelse för varför man ska satsa i lågkonjunktur
– Modet att proaktivt agera i tuffa tider
– Inspirera och väcka hopp hos publiken

Målgruppen:

Målgruppen är alla företag och organisationer. Stora som små som behöver lite extra energi, tankar och reflektioner hur man ska navigera i tuffa tider och få inspiration att bli nyfikna på de förändringar som sker på marknaden.

Tid: 30 minuter – 2 timmar

DRÖMARBETSPLATSEN – Göran Adlén leder er dit

Hur ska vi bli den där riktigt attraktiva arbetsplatsen där alla vill jobba på? Hur ska vi attrahera de yngsta talangerna? Och hur kommer det att påverka när det finns helt olika generationer på en och samma arbetsplats? Och hur ska vi egentligen skapa friska och välmående medarbetare som får till en arbetsglädje på riktigt?

Den här föreläsningen med Göran Adlén belyser detta och pekar på den förändring som vi är inne på arbetsplatserna. AI kommer att förändra en hel del. Inte så att AI kommer att ersätta alla jobb, men nästan alla yrken kommer att beröras av det och AI kommer att bli en del i mångas arbete. Nya sätt att jobba och nya frågeställningar dyker upp.

Den förändring vi ser nu är den största sedan 1920-talet. Det är därför viktigt att kunna följa med i utvecklingen och skapa drömarbetsplatsen och bli den allra attraktivaste arbetsgivaren. Det gäller att bli vinnare i talangkriget. Det gäller att skapa en arbetsplats tillsammans, där berömmet och uppmuntran är den mest naturliga ingrediensen. Det handlar om att våga få in modet och passionen. Det gäller helt enkelt att tänka om.

Sammanfattningsvis får publiken det här:

  • Förståelse för och nyfikenhet kring de teknologiska förändringar som AI medför på arbetsplatsen
  • Varför det är viktigt att bli en attraktiva arbetsplats för att bli en vinnare i talangkriget
  • Verktyg och redskap för att skapa en kultur med välmående medarbetare som bidrar till arbetsglädje på riktigt

Målgruppen:

Den här föreläsningen passar alla organisationer där man vill skapa en förståelse tillsammans hur man ska skapa drömarbetsplatsen. Där man vill utveckla arbetsplatsen till att bli en attraktiv arbetsgivare och där man mår bra tillsammans och prioriterar arbetsglädjen.

Tid: 30 minuter – 2 timmar

Göran Adlén bokning moderator
Göran Adlén föredrag AI framtid

DISCIPLIN, TESTOSTERON OCH EN VÄLDANS MASSA KESO – förändring på riktigt

Nästan allt går att förändra, oberoende av ålder och utgångspunkt. Det kräver att man följer en plan, agerar snarare än att bara prata, och ser disciplin som något positivt istället för som en skrämmande kraft full av tvång. I grunden handlar det om att hitta vägar att motivera sig själv när motivationen sviktar och att aktivt arbeta för att skapa ett bättre liv. Detta är kärnan i självledarskap.

Göran Adléns egen resa tog honom från att vara en 62-årig soffpotatis med övervikt och dåliga hälsovärden till att stå på en scen och tävla i fitness tre år senare. Det är en berättelse om återfunnen energi och livsglädje, om dramatiska hälsoförbättringar och en kamp mot alla odds, framförd utan klyschor, i en strävan efter fullständig ärlighet.

Denna föreläsning ger dig konkreta råd för att förbättra ditt välbefinnande och genomföra positiva förändringar i ditt liv, oavsett vad dessa förändringar innebär. Det handlar om att leda dig själv med respekt, om omsorg om dig själv, och att ge dig själv alla de möjligheter du förtjänar.

Genom att delta får du insikter i hur du kan leva ett hälsosammare liv och ändra dina vanor för att bryta med mindre bra beteenden. Men framför allt handlar det om att förstå hur man skapar verklig förändring. Vi förtjänar alla det bästa, för livet är inte en generalrepetition, utan själva föreställningen.

Sammanfattningsvis får publiken det här:

  • Det allra mesta går att förändra
  • Allt handlar om att vara sann mot sig själv och inse hur viktig disciplinen är för att lyckas
  • Att livet är för viktigt för att bara slarvas bort
  • Tankar och konkreta råd om hur man kan leva ett hälsosammare liv med mer energi

Målgruppen:

Det här är en föreläsning för alla oavsett organisation, oavsett ålder, oavsett vart man befinner sig i livet. Det är bara inspiration, energi och en boost.

Tid: 45 minuter till 1,5 h

Bloggposter och intervjuer med Göran Adlén:

Föreläsning om framtiden

Föreläsning om framtiden med Göran Adlén Han älskar och fascineras av framtiden och ser möjligheter [...]

Read More
Arbetsglädje på framtidens arbetsplats

Arbetsglädje på framtidens Arbetsplats Göran Adlén är ständigt aktuell, inte minst som föreläsare. Göran älskar [...]

Read More

Boka med SAJ
Stöd Sverige

Genom att samarbeta med oss bidrar du till att sprida kunskap och inspiration i hela samhället.

För varje uppdrag som bokas via SAJ avsätts en del av vinsten till att hjälpa ideella organisationer och föreningar att täcka kostnader för de föreläsningar och förändringsledare som verkligen gör skillnad.

Boka Göran Adlén
Göran Adlén

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng