fbpx
Anna Almberg, expert inom kommunikation

I denna månadens reportage får vi ta del av nyheter och spännande läsning från fem föreläsare!

Vi har samlat fem föreläsare som alla har en otroligt intressant bakgrund och som är väldigt eftertraktade föreläsare. Läs mer här.

Thomas Ek, som tillsammans med sin bror byggde upp OBH Nordicas varumärke. Kristina Kappelin, författare och journalist samt utrikeskorrespondent för SVT. Tony Gustavsson, assisterande tränare för USA’s damlandslag i fotboll samt före detta tränare för Hammarby IF. Peder Tennek, entreprenör med lång erfarenhet och stort fokus på kreativitet och mindset. Anna Almberg, expert på intern kommunikation och kursansvarig på Berghs School of Communication. 

1 + 7 =

7 + 5 =

thomas ek

Thomas Ek

Med ett hängivet arbete och med en enorm passion så bestämde sig bröderna Thomas och Peter Ek att bli marknadsledande i en bransch som redan var övermogen.

Ta del av Thomas berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Med ledord som innovation, design, mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt.

”–Att numera få inspirera och vägleda andra entreprenörer är en ynnest. Kan jag bidra till att andra ledare och företagare finner framgång lite snabbare ger det mina dryga 30 år med importfirman ett större värde”

johan olsson

Kristina Kappelin


Kristina Kappelin är journalist och författare och en av Sveriges mest framträdande experter på det moderna Italien. Hon har 30 års erfarenhet som utrikeskorrespondent, framförallt i Italien, men även i USA och Frankrike.
Hon är också en populär föredragshållare. Med humor och värme beskriver hon italiensk politik, samhällsliv, ekonomi, fotboll och Vatikanen och reder ut det för svenskar svårbegripliga med fascinerande Italien. Kristina är sedan många år SVT:s medarbetare i Rom och Vatikanen. Hon samarbetar även med Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet och Aftonbladet.

”– Att föreläsa ger mig en unik möjlighet att faktiskt möta mina tittare och läsare och att förklara ett av Europas mest gåtfulla länder. Tusentals svenskar älskar Italien, men förstår inte hur ett sådant land över huvud taget kan fungera.
Jag gör mitt bästa för att reda ut det. Resultatet är överraskande och roligt, säger Kristina Kappelin, journalist, utrikeskorrespondent i Italien och författare som föreläser, berättar och kåserar om Italien.”

Tre frågor till Anna Almberg

1. Vad är det roligaste med att vara föreläsare?

Jag får se hur människor växer, får nya insikter och ett annat mod i att driva intern kommunikation i sin egen organisation. Jag får vara med och skapa förändringar genom att fler förstår att framgång skapas genom engagerade medarbetare.
Det sociala samspelet mellan människor har alltid intresserat mig och när jag skriver mina utbildningar och föreläsningar gör jag det med nyfikenhet och fokus på vilka kommunikativa utmaningar som finns därute. Jag gillar att leda projekt, från idé till handling, från behov till färdig utbildning.

2. Vilket är ditt budskap?

Människor är det viktigaste kapitalet som finns! Och den interna kommunikationen med och mellan människorna avgör den externa framgången. Mår medarbetarna bra gör kunderna också det.

3. Vilka är dina 3 bästa tips för att lyckas?

 

  • Förenkla den strategiska planen så att den blir attraktiv, magnetisk och bjuder upp till engagemang.
  • Stöd ledarnas kommunikation.
  • Utveckla bra möteskultur.

”Jag är imponerad av Annas drivkraft och framåtanda – både som rådgivare, föreläsare och person. Jag är övertygad om att hon kommer att gå långt”

Kerstin Wallentin
Kommunikationschef, Systembolaget

”Som föreläsare är Anna en mycket inspirerande person och en god talare. Hon bidrar till kreativitet och skapar lust till utveckling.”

Ann-Christine Jenvén,
Stadsdelsdirektör

Anna drivs av en övertygelse om att du kan skapa engagemang, handlingskraft och starka varumärken med äkta kommunikation, och hon lever som hon lär. Anna väcker tankar, känslor och engagemang när hon föreläser och delar med sig av pedagogiska verktyg för ett klokt och långsiktigt kommunikationsarbete.”

Ylva Linde
Kommunikationsstrateg,
Stockholms stad

johan olsson

Tony Gustavsson 

 

– ”Jag brinner verkligen för att inspirera och motivera individer och team att inse sin fulla potential och att hjälpa dem hitta koden till den inre drivkraften och glädjen i att utvecklas”, säger Tony som föreläser och delar med sig av sitt ledarskap och utvecklings- och framgångsprocesser han varit delaktig i.


Tony är en av Sveriges mest framgångsrika ledare med över 20 års erfarenhet av ledarskap på olika nivåer inom fotbollen. Herr, dam och ungdom. Klubblag och landslag. Nationellt och internationellt. Inom idrott, skola och näringsliv.
Tony är en av Sveriges mest utbildade pedagoger med 6,5 års universitetsstudier. Han är utbildad lärare i matematik och idrott samt har högsta tränarutbildningen inom UEFA. Han har dess­utom studerat träningsmetodik, psykologi och retorik på Universitet i USA.
Tony är en av Sveriges mest energi­fyllda inspiratörer. Han har vid 1 000-tals tillfällen inspirerat team, ledare och individer inom idrott, skola och näringsliv.

Peder Tennek

Peder har en spännande bakgrund inom företagsledning, artist management och projektledning. Med denna bakgrund och en oavkortad tro på möjligheten i varje sekund, delar han med sig av erfarenheter och kunskaper runt framgångsrika attityder, positivt tänkande och förändringslust.

Sagt om Peder

”Att ställa sig på scen en ruggig höst morgon i Stockholm inför över 500 förväntansfulla chefer, kräver mod och engagemang. Med passionen för livet och nyfikenheten av att klara av såväl vardag som större äventyr bjöd Peder Tennek oss på en resa utifrån sina personliga erfarenheter av att tidigt i livet ges förändrade förutsättningar.
Förutsättningar som skapat möjligheter. Att få inspireras och tvingas tänka att allt är möjligt är lite som att åka berg och dalbana. Jag drabbas fortfarande av handsvett och lätt illamående när jag tänker på tanken att mina kommande medarbetare kanske är en av dem med andra förutsättningar än jag.
Och kanske måste jag våga tänka att det omöjliga ska bli möjligt för att bli riktigt framgångsrik. Här kommer krävas mer av mig än jag levererat tidigare men, det är möjligt, det har Peder lärt mig. Tack!”

– Malin Larsson, ordförande för föreningen för chefer och ledare

bokaforelasare

SVAR DIREKT – NÄR DU VILL BOKA FÖRELÄSARE ELLER MODERATOR!

Du kan även ringa 0500 – 42 86 02 eller mejla info@saj.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng