fbpx

Föreläsning om riskhantering

Fredrik Sträng föreläsning

Orealistiska mål kan vara det som gör att vi misslyckas med vårt nyårslöfte och hitta ditt ”varför” kan vara det viktigaste för att lyckas. I Storbritannien fann en studie av Bupa.com att cirka 80 % av invånarna ger upp sina nyårslöften redan efter den andra veckan i februari.

Tragikomiskt förvisso men jag föddes i Närke, ni vet, gnällbältet, där jargongen ofta tillskrivs, ”det är aldrig för sent att ge upp…” Så hur i hela friden lyckades jag trotsa paradigmen och stålsätta mig för klättringar på liv och död i Himalaya?

Hur kommer det sig att vi oftast misslyckas med våra ädla målsättningar strax efter att vi bestämt oss? Och vad kan du göra för att hålla ångan uppe tills målet blir lika nödvändigt som luften du andas?

Den nöten knäcker Fredrik Sträng i sina föreläsningar samt att han från egen erfarenhet vänder och vrider på begreppet risk som för många innebär katastrof. Många blandar ihop begreppen rädsla och fara. Fara är verklig men rädsla är en konstruktion och att lära sig att särskilja dem är första steget till att bli bra på att hantera risker.

 

Mer om Fredriks föreläsningar & workshops

 

Smakprov på Fredriks TEDx föredrag, ”Safety kills” kan du se här:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng