fbpx

Helena Rejes nya koncept – en psykisk första hjälpen tavla

Helena Reje lanserar psykiska första hjälpen-tavlan
Helena är föreläsare och är grundare till den psykiska första hjälpen-tavla som lanserats hösten 2022. År 2018 gav hon ut boken, Det hon aldrig sa.

Berättade i Nyhetsmorgon i TV 4
På Nyårsdagen 2023 blev Helena intervjuad tillsammans med Örjan Gruden om självmord och om psykisk ohälsa som båda har erfarenheter av.
Helena förlorade sin mamma och Örjan förlorade sin son Love. 

Om Helenas nya satsning – Always Minds psykiska första hjälpen-tavla
Så här beskriver hon nya satsningen själv;

– När jag har föreläst och samtalat kring ämnet psykisk hälsa, är den absolut vanligaste frågan jag får. Vad kan jag som mamma/ tränare/ väninna/ pojkvän/ lillebror/ lagkamrat/ pedagog m.fl. göra? Det tillsammans med en ofta uttrycklig rädsla för att eventuellt råka göra fel. Min uppfattning är att det finns en längtan efter ett stöd när vi misstänker att vi själva eller någon i vår närhet drabbats av psykisk ohälsa. Och det är just det som tavlan önskar ge – stödet.  

Tavlan är inte tänkt som en strikt manual. Det kommer troligtvis aldrig att finnas sådana när det handlar om människor. Vi är alla olika individer och våra relationer sinsemellan skiljer sig åt. Men vi är alla medmänniskor och det är vi som möter varandra i vardagen.  

Kanske är det just våra möten i vardagen som i slutändan spelar störst roll? Att vi kan fånga upp varandra i vårt mående och inledningsvis ta om hand, en första hjälpen-insats. Sedan är det inte meningen att vi ska vara varken läkare eller psykologer. Inte heller agera trollkonstnärer för den delen. Utan det finns ju faktiskt en fantastisk sjukvård och andra professionella personer och organisationer. Med hjälp av tavlans QR-kod finner ni en samlad katalog med kontaktuppgifter till just dessa. 

Förhoppningen är att tavlan ska finnas där människor finns. Att signalen och innehållet ska ge oss den där extra orken, ordet och modet, att göra det vi behöver när situationen kräver.  

Helena Reje 

BOKNING: Helenas föreläsningar bokas via SAJ, maila till info@saj.se för bokning av hennes föreläsning. OBS. Alla som bokar Helena Rejes föreläsning får en tavla!

LÄS MER OM HELENA HÄR >> https://saj.se/project/helena-reje/

LÄS OM ALWAYS MIND HÄR >> https://alwaysmind.se/

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng