fbpx

4 frågor till Mark Isitt

Mark Isitt

4 frågor till Mark Isitt, som ständigt är aktuell med krönikor, som föreläsare, moderator och inte minst som programledare i TV.

Vad pratar och föreläser du om?
– Om arkitektur. Och stadsplanering. Och infrastruktur. Och allt annat som ingen människa vill höra ett enda ord om, men som alla är fullkomligt och totalt beroende av. Detta och ingenting annat. Bara. Å andra sidan gör jag det lika gärna på engelska och jag modererar lika gärna som jag föreläser – det har jag gjort över hela Norden – och om jag inte modererar deltar jag i debatten, försök stoppa mig om du kan, säger Mark och ler.

Vad tror du om framtidens arkitektur?
– Jag har skrivit om arkitektur i runt tre decennier nu och aldrig tidigare har debatten varit lika livlig. Det bådar gott. Ointressant arkitektur uppstår när ingen bryr sig.

 
Kommer digitala lösningar ta över våra hem, arbetsplatser och köpcenter?
– Den digitala utvecklingen ”slår hårt” mot innerstadshandeln, brukar man säga. Men jag menar att det är tvärtom. Det räcker inte längre att bara kränga, du måste erbjuda något som nätet inte gör. Detsamma kan sägas om våra kontor, ska anställda fortsätta komma till arbetsplatsen måste den vara en plats värd att besöka. Hemmen är mindre förändringsbenägna.    

Förutom design och inredning är du även intresserad av mode. Visst är det så?
– Absolut. Men bara för husbehov. Jag favoriserar en ganska konservativ stil, fast gärna med ett lite roligt tillägg. Slipsarna är min pappas.  

Till marks profil

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng