fbpx

JUBILEUMSFÖRELÄSNING MED GÖRAN ADLÉN TILL SPECIALPRIS

Boka Göran Adlén

Jubileumsföreläsning med Göran Adlén till specialpris

”Var det jag sa, egentligen” 

 

”Se inte bakåt, bara framåt. Framrutan är så mycket större än backspegeln. Detta har du hört gång på gång. Men stämmer det verkligen? Finns svaren inte snarare i historien, i backspegeln?

Under tjugofem år har Göran Adlén föreläst om framtiden och trender. Han har gjort nitton trendrapporter, skrivit åtta böcker och föreläst för över 100 000 personer. Göran Adlén menar att alla svaren finns genom att studera historien. Vi missar gång på gång att stanna upp och reflektera. Hans slutsats är att vi är långsamma trots att vi har gott om tid. Varför sker utvecklingen inte så snabbt som vi tänker? Och varför upprepar sig historien gång på gång? Varför gör vi samma misstag om och om igen?

När Göran talade om AI 2002, lyssnade ingen. När han 2007 sa att vi alla skulle bli våra egna mediehus, möttes han av likgiltighet och ifrågasättande. Och när Göran 2016 förutspådde hybridarbetsplatser, möttes jag av småleenden. Listan på saker kan göras lång på saker som idag blivit en realitet. Idag skrattar ingen åt dessa förutsägelser.

I denna föreläsning utgår Göran Adlén från historien, som tar sin början 1999 mitt i den nya ekonomin. Vad kan vi lära oss av de senaste tjugofem åren? Vilka stora misstag har begåtts? Vilka felbedömningar har gjorts? Och vilken trend har plötsligt blivit framträdande? När blir en trend en långsiktig förändring snarare än en kortvarig fluga?

Göran Adlén delar med sig av både träffsäkra förutsägelser och saker som inte blev som han trott, allt för att ge publiken insikter och tankar om varför det är ett måste att studera historien för att förstå framtiden. Med hjälp av olika AI-verktyg har han analyserat alla sina trendrapporter, trend för trend, för att se hur väl de olika trenderna har stämt överens med verkligheten.

 

När ChatGPT fick ge sitt omdöme efter att ha analyserat trendrapporten från 2003 blev omdömet det här:

”Författarens förutseende om dessa trender, särskilt med tanke på hur specifika och detaljerade några av dessa förutsägelser var, visar på en djup förståelse för samhälleliga, ekonomiska och teknologiska strömningar. Genom att peka på både kortsiktiga och långsiktiga fenomen, så verkar författaren ha en stark förmåga att koppla samman nuvarande händelser med framtida resultat.”

Detta är en underhållande interaktiv föreläsning fylld med skratt, reflektioner, insikter och många aha-upplevelser. Du får lära dig varför ett försprång i framtiden kan uppnås genom att studera det förflutna. Det är först då du kan bli riktigt framgångsrik.

Och nu till det allra bästa. Denna föreläsning erbjuds till ett speciellt jubileumspris. Eftersom det är 25-årsjubileum är priset 25 000 kr ex moms (kraftigt rabatterat) och resekostnader. Föreläsningen måste bokas före den 1 juni 2024 och kan genomföras mellan den 15 maj och 12 november 2024. ❤️

 

Skicka bokningsförfrågan om Jubileumsföreläsning med Göran Adlén nedanför – snabbt, smidigt och enkelt!

 

 

    Till Görans profil och övriga föreläsningar

    Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

    Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

    Stäng