fbpx

Göran Adlén är framtidspanarnas framtidsspanare, mr trendspanare, trendguru, framtidsforskare, futurist, futurolog, trendexpert och mycket mer. För oss på SAJ är han en föreläsare, en favorit!

Göran Adlén ser möjligheter med framtiden

Göran älskar och fascineras av framtiden och ser möjligheter när andra ser hot och problem.

– Det är kärnan och känslan vill jag förmedla i mina föreläsningar. Det ska vara en känsla av något nytt. Annorlunda. Spännande. Tänkvärt. Hoppingivande., säger Göran som fick höra av en i publiken vid ett event som sa ”du säger vad andra bara tänker”.

Han säger bara det han tror på.
Med drygt fyratusen föreläsningar bakom sig, tjugotvå års framtidsspaningar, ett stort antal talarpriser (SAJ utsåg Göran Adlén till Årets Föreläsare 2014) och han har föreläst för de allra flesta branscher och organisationer.  

Han har under sin resa skaffat sig en erfarenhet som få besitter. Erfarenheter som Göran vill dela med sig av i sina ständigt uppdaterade och aktuella föreläsningar.
Föreläsningarna sker både digitalt och live. 
Han eftersträvar alltid mycket dialog och vill kapa en föreläsning tillsammans med alla som lyssnar. Ibland även en workshop eller ett eftersnack.
Det är då vi får bästa resultat. Det är då vi kan skapa förändring. Det är då vi kan skapa framtiden tillsammans.

FÖRELÄSNINGAR MED GÖRAN ADLÉN;

DET SKA FAN VARA KUL ATT JOBBA (NY), MED GÖRAN ADLÉN

Det handlar mycket om nästa generation arbetskraft. Generation Z kräver nämligen något annat än de får idag. De fattar inte det gamla snacket om arbetsglädje. De fattar inte varför man ska sitta på tvådagars-konferens och se på massa powerpoints. De fattar inte varför det ska vara tvång att gå till en arbetsplats varje dag när man kan utföra arbete vartsomhelst.
De fattar inte varför det är så mysigt att stå och snicksnacka vid kaffemaskinen.

Det kräver ett nytt ledarskap. Det kräver att det ska vara fan kul att jobba. Det kräver att vi tänker om.

– Jag har själv fått tänka om helt under tiden jag har gjort den här föreläsningen och många gånger funderat på om det verkligen är föreläsningar generation Z vill ha. Lite småjobbigt faktiskt! Vad kom jag fram till, säger Göran och passa på att boka föreläsningen så får ni veta!

Boka föreläsning med Göran Adlén!

Göran Adlen föreläser: FRAMTIDENS ARBETSGLÄDJE PÅ FRAMTIDENS ARBETSPLATS (NY)

Den här föreläsningen är så brännande het. Efter två år med pandemin i våra liv och där nya sätt att arbeta påverkat väldigt många är det dags att skapa den framtida arbetsplatsen. Den kommer inte se ut som förr. Det kommer bli ett nytt sätt att arbeta. Vi kommer skapa nya sätt att mötas. Vi kommer blanda de gamla sätten med de nya. De gamla knepen att samlas vid kaffeautomaten är passé och ersätts med nya mötesplatser där den framtida företagskulturen skapas.

När allt förändras så är utmaningen att kunna behålla och förstärka arbetsglädjen. Detta är ett måste när vi möter en ny generation. Detta är bara en av många frågor varje organisation måste ta tag i och vad den här föreläsningen handlar om. Den här föreläsningen är inte det gamla vanliga. Den är nytänkande och visar hur vi kan forma den framtida arbetsplatsen för att skapa arbetsglädje på riktigt. Den ger verktyg, idéer och tankar hur vi kan skapa den där fantastiska arbetsplatsen där alla vill jobba.

Den här föreläsningen ska du boka om vill få in inspiration i din organisation och att hitta ett sätt som gör att ni kan skapa framtidens arbetsplats tillsammans.

Göran Adlen föreläser: DET LILLA LILLA EXTRA
– en energibomb för hela organisationen (NY)

Tänk om man kunde skapa en företagskultur där alla gjorde det lilla lilla extra. Där alla gav varandra lite mer beröm. Peppade varandra och gav sina kunder lite extra kärlek, passion och empati. Och den där extra servicen som behövs för att skilja sig från mängden.
Visst vore det
fantastiskt. Men det är inte omöjligt. Tvärtom.

Det handlar inte om stora saker utan om att göra många små saker på ett annorlunda sätt. Den här föreläsningen är som en energibomb fylld med inspiration om hur alla ska ska kunna ge det där lilla lilla extra. Den handlar om hur man bygger en stark kultur. Där man skapar teamet som verkligen gör varandra bra.

Det kommer att bli allt viktigare i framtiden. I en värld när allt blir mer och mer lika så är det det lilla lilla extra som gör skillnaden. Detta är en underhållande,
inspirerande och tankeväckande föreläsningen som handlar om att få alla i organisationen att ge lite extra, våga lite mer och göra det med kärlek.
Nu snackar vi inte längre, nu gör vi!

Göran Adlen föreläser: WORKSHOPS eller *EFTERSNACK (NY)

Samskapande är viktigt. Delaktighet är viktig. Interaktionen är viktig. Oavsett om du väljer att anlita Göran för ett event live eller digitalt event så älskar han interaktionen mellan sig själv och gruppen. Därför menar Göran att det alltid är allra bäst om man verkligen får till en dialog. En interaktion. Där det kan bli resultat. Han har mycket erfarenhet av detta och har haft workshops för allt mellan fyra personer till trehundra personer.

Dessa workshops kan läggas till varje föreläsning och omfånget är helt flexibelt.
Varför inte köra den till exempel som en lunch till lunch?
Då har vi verkligen chans att förändra framtiden. Till något bättre.

* Bokar du en föreläsning med Göran Adlén av SAJ erbjuds ni alltid BÄSTA PRIS och ett EFTERSNACK som en bonus!

Längd: Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, eller som en halvdags- eller heldagsworkshop.

OM GÖRAN ADLÉN

Göran Adlén är utbildad civilekonom, har genom åren jobbat med stora varumärkesprojekt på namnkunniga reklambyråer, har undervisat i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School och på RMI Berghs och är en av Sveriges mest efterfrågade och prisbelönta föreläsare.Och så har Göran Adlén skrivit åtta böcker, varav hans första blev utsedd till Årets ledarskapsbok. Sedan 2002 har han skrivit sjutton trend- och omvärldsrapporter (är under arbete med sin artonde just nu) och över 50 000 personer har lyssnat på dessa genom åren.

Boka en föreläsning eller trendspaning med Göran Adlén!

YTTERLIGARE FÖRELÄSNINGAR

DÖ UNG SÅ SENT SOM MÖJLIGT (NY), med Göran Adlén

Den här föreläsningen handlar om det allra viktigaste, oss själva. Det handlar om hälsa och hur vi kan må bättre, prestera bättre och där vi faktiskt kan bromsa åldrandet. I en tid när alla maskiner utvecklats kontinuerligt ger vi oss nu in på det allra häftigaste och det är att det faktiskt går att utveckla oss människor. Under de närmaste åren kommer du höra mycket om biohacking och bodyhacking.

Du kommer också att höra mycket om den metaboliska pandemi som breder ut sig i stora delar av världen. Den du faktiskt kan göra något åt. Medarbetarnas hälsa blir varje organisations största utmaning i framtiden. Hur vi skapar medarbetare som mår bra både fysiskt och psykiskt och där alla kan prestera bättre. I den föreläsningen avslöjas hur du och din organisation ska bli en hälsosam och välmående organisation.

Den här föreläsningen ska du boka in om du tror att hälsa och att utveckla din personal är viktig i framtiden och visa att du verkligen bryr dig om att skapa en välmående organisation.

FRAMTIDSREVOLUTIONEN – en skräddarsydd framtidsspaning  av Göran Adlén

För lata svin är jorden alltid frusen, så lyder ett burmesiskt ordspråk. Aldrig har det stämt bättre än nu. En del skapar magi medan andra sitter och mumlar ”det var bättre förr”. Men det var inte bättre förr det var bara förr. Det är dags att skapa en positiv revolution.

Många futurister har en dystopisk framtidstro. Den här föreläsningen kommer att spegla något helt annat. Nämligen optimism och framtidshopp. Den pekar på möjligheter och förståelse och ställer frågor som: varför alla pratar om de unga när det kommer att finnas fler människor 2030 i USA  över 65 år  än ungdomar under 18 år. Tänk om framtidens entreprenörer är tystlåtna e-sportare och om det är så att det kanske är de unga nigerianska tjejerna som har lösningen på världens framtid? 

Tänk om ”AI” är framtidens hjältinna fast så många ser det som en demon och att vi ser  politikens förfall där techföretagen har den egentliga makten. Att olika kön är ointressant för generation Z och att den fysiska världen har mycket att lära av den digitala. Tänk om landsbygden blir det nya svarta och att samhället kommer att se helt annorlunda ut. Tänk om.

Den här föreläsningen skräddarsys för alla organisationer och företag. Den har inga begränsningar varken i tid, längd eller utformning.  Den enda begränsningen är att den inte innehåller en nattsvart framtidssyn, utan istället optimism, hopp och skapar en massa energi.

Den här föreläsningen skall du boka om du vill förmedla optimism och hopp och få deltagarna att älska framtiden.

FRAMTIDENS DRÖMMÖTE FÖR DEN DIGITALA GENERATIONEN med Göran Adlén

Idéen till den här föreläsningen kom när Göran lyssnade på en 25-årig kille på gymmet som pratade med en kompis som sa ”varit på en jävla konferens i två dagar, när man istället kunde skickat ett mail”.

Det var då Göran Adlén insåg att vi måste förändra vårt sätt att mötas.

Vi kan inte fortsätta som vi alltid har gjort. Vi möter en ny generation på arbetsmarknaden uppväxt på digitala plattformar och där man tycker ett 10-minuters klipp på Youtube är en långfilm. De orkar inte lyssna på långa möten med avstämningar och långa utläggningar. De vill ha nya möteskoncept. Nya sätt att mötas. Vi måste lära oss att tiktokfiera budskapen.

Den här föreläsningen sätter fingret på hur man ska möta framtidens medarbetare på framtidens sätt. Helt enkelt skapa nya möteskulturer med bättre och effektivare möten. Möten som skapar energi.
Det går. Den här föreläsningen bygger på forskning, reflektioner och tankar om vi hur kan skapa en mötesrevolution där vi mixar de fysiska möten med digitala och gör en skön guacamole av det bästa från två världar.

Den här föreläsningen ska du boka om du vill ha effektivare, bättre och smidigare möten som skapar engagemang och där ni får redskap att börja se möten på ett helt nytt sätt.

Du är varm välkommen att kontakta Saj om du är intresserad av att boka Göran Adlén.

Foto: Knut Koivisto

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng