fbpx

Rasmus Troedsson – om nya TV-serien, sitt sommarprat och succéserien Vår tid är nu!

Rasmus Troedsson är aktuell i SVT-serien ”Jakten på en mördare” och i de nya avsnitten av succéserien ”Vår tid är nu” samt inte minst som föreläsare. Vi har ställt några frågor till honom och så här löd vårt trevliga samtal!

Du är högaktuell igen i nya SVT-serien ”Jakten på en mördare” som får strålande kritik. Berätta kort om serien.

– ”Jakten på en mördare” en berättelse som kretsar kring mordet på 10-åriga Helen som mördades på ett bestialiskt sätt och blev ett nationellt trauma. Tror att det näst efter Palmemordet är den mest omfattande polisutredningen.  Förutom sökandet efter hennes mördare så tas vi på en resa i ett folkhem som vittrar sönder och där inte bara människor utan även nordöstra Skånes landskap utsätts för ett övergrepp. Men det handlar också om en ny ledarstil i det offentliga s.k. ”new public management” och som på ett irriterande och ineffektivt sätt företräds av min rollfigur polischefen Krister Berg.

Hur spenderar du denna märkliga tid med en coronapandemi som stängt alla teatrar, ställt in inspelningar och omöjliggör fysiska föreläsningar?

– Ja, alltså även jag har varit tvungen att kasta om min planering på grund av coronapandemin. Men i mitt fall känns det mest skönt för jag har behövt ett år där jag kan höfta lite och ta dagen som den kommer, detta efter flera hektiska år av inspelning och föreläsningar och event. Men jag måste såklart planera och förbereda nästa år som jag tror blir ganska så händelserikt. Nu har jag dessutom tid att jobba lite på min självbiografi, som ett av förlagshusen har bett mig om.

Jo, just det en krogshow som byggde på mitt sommarprat (Sommar i P1) och som jag skulle gjort tillsammans med musiker och en kör ställs också in… men nu får jag å andra sidan nöjet att bjuda på mitt sommarprat och mitt liv som en föreläsning via SAJ: – en föreläsning om att det går att förverkliga nästan vad som helst bara man vågar möta sig själv och den verktygslådan vi då behöver den delar jag med mig av…

I jul är det dags för nya avsnitt av ”Vår tid är nu”, berätta lite om serien och din rollkaraktär.

– Jag tror att julspecialen av ”Vår tid är nu” har förutsättningar att bli en uppskattad julklapp som vi kan njuta av tillsammans, särskilt som serien den här gången sänds fyra dagar på raken med sändningstart den 25/12. Det här är klassisk feelgood och drama och charmerande lustigheter.

Denna gång tar vi oss tillbaka till sommaren 1951 och till familjen Löwanders sommarrestaurang. Det gamla gänget är med och det innebär bland annat att vi får återse finaste Suzanne Reuter och Peter Dalle. Min egen karaktär Hovmästare Roos eller Bellan är med mer än någonsin och är denna gång en karaktär som man fnissar åt från början till slut. Allt i fantastisk regi av Måns Herngren och med manus av snillet Ulf Kvensler.

Tack Rasmus och allt gott till dig och de dina. Var rädda om er!

Läs mer om Rasmus här!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng