fbpx

Manuela Liegnell

,

Manuela delar med sig av konkreta verktyg för alla som vill nå framgång i livet, gå från bra till bättre eller utveckla sig själv i vardagliga eller extraordinära situationer.

Efter åtta år på Findus Sverige AB och olika HR-roller kände Manuela att det var dags att starta ett eget bolag.  
– Att jobba inom HR är utmanande och spännande, det är en bred och komplex roll som kräver flexibilitet, social kompetens och ett stort driv. När jag föreläser, håller workshops och utbildningar får jag möjligheten att fokusera på mina hjärteområden, som är utbildning, mental träning, utveckling och människor, säger Manuela som älskar att se andra människor växa.

Manuelas föreläsning SMAK på livet – Viljan att leva
– Föreläsningen SMAK på livet – Viljan att leva är min egen story om en trafikolycka jag råkade ut för i Turkiet när jag var 20 år gammal. Ett krossat underben, SOS-flyg hem till Sverige, 3 månaders sjukhusvistelse, 19 operationer och 2 års rehabilitering och vägen tillbaka till livet, säger Manuela.

Manuela varvar och använder SMAK-faktorerna – Självbild, Målbild, Attityd och Känsla – från mental träning under sin föreläsning.
– Verktyg som alla kan använda när livet drabbar oss och vi har ett behov av att ta kontrollen och bestämma vilken väg vi vill gå, säger Manuela.
SMAK-faktorerna är också bra verktyg för alla som vill nå framgång i livet, gå från bra till bättre eller utveckla sig själv i vardagliga eller extraordinära situationer.

Syfte: Beröra, så frö, inspirera
Känsla: Glädje, hopp, tro
Uppmaning: Våga tro på dig själv och din förmåga
Målgrupp: Alla
Tid: 1,5 – 2 timmar
Ledord: Du är skillnaden som gör skillnaden

Sagt om Manuelas föreläsning;
” En gripande föreläsning med glimten i ögat. Det tog inte många minuter innan Manuela hade fångat oss alla i publiken. Vi fick inte bara följa med på hennes ”resa” utan även på ett mycket professionellt sätt ta del av olika tips, ny kunskap och teorier som var väl inbakat och osynligt i föreläsningen . Vill höra mer från Manuela!”
Elin Vesterskov

”Manuelas SMAK föreläsning tar dig med på en resa om betydelsen att aldrig ge upp dina drömmar och mål. Föreläsningen är utlämnade, stundtals gripande men oerhört inspirerande och fängslande. Manuela är fantastisk på att berätta sin historia och är intressant hela vägen”.
Christel Nilsson, Områdeschef för verksamhetsområdet Medicin, Ängelholms sjukhus

”Vi hade en inspirationsföreläsning på mitt jobb med Manuela, det var mycket uppskattat. Hon har en härlig positiv utstrålning och trollband alla med sin berättelse, får alla att tänka till: vad är viktigt i livet och hur kan jag tänka för att inte hamna i en negativ spiral? Föreläsningen lämnade ett stort avtryck hos alla och gav tid för eftertanke. Det var ett wake up call för många som var på väg ner i bitter-träsket och jag rekommenderas starkt en föreläsning med henne för personalgrupper som har slutat se framåt och lever kvar i ”det var bättre förr”
Susanna Ottosson, Ceres

Manuelas väg tillbaka
Efter olyckan valde hon, inspirerad av sin syster Sandra att studera vidare till beteendevetare inom Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Lunds Universitet.

Parallellt kämpade Manuela sig tillbaka till dansens värld. Hård träning och stark vilja hjälpte henne på rätt väg.
– Det gav även mig ett perspektiv att leva efter, ett perspektiv som jag än i dag försöker leva efter men som jag då och då får stanna upp och påminna mig själv om. När man är sjuk eller skadad finns det bara en sak i livet man önskar sig och det är att bli frisk. Småsaker, bagateller och materiella ting blir inte lika viktiga. ​

När hon läste till mental coach och tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan var det som en uppenbarelse. Livet drabbar oss alla på olika sätt och framgångsfaktorerna SMAK är ett starkt, effektivt och viktigt verktyg för att klara av livets utmaningar. Därför har detta verktyg blivit en central del i hennes föreläsningar och utbildningar.

Mirakel inträffar. Det går om man vill och vågar. Ge inte upp.
Manuela som överträffade sig själv och inom två år efter olyckan stod hon åter där på scenen, redo att medverka som dansare i Ängelholms nyårsrevy.
– Inbjudna var alla mina läkare (både de som trott på mig men även de som försökt få mig att inse mina begränsningar och att det fysiskt inte är möjligt för mig att dansa igen). Det är en härlig känsla, att kämpa och nå sitt mål, säger Manuela. 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng