fbpx

Med utgångspunkt från sin parallella karriär som entreprenör och fotbollsdomare – berättar Jonas Eriksson om mötena med världens bästa fotbollsstjärnor och om vilka likheter som finns mellan ledarskapet i arbetslivet och idrotten.

Hur teamwork förde honom till toppen, och hur man lyckas vara chef för Zlatan, Messi och Ronaldo.

Han är Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare genom tiderna. Jonas, tar under föreläsningen med sig alla på en resa som inte stannar på planen – utan han berättar en historia där möten med superstjärnor, blixtsnabba beslut, arbete under extrem press, framgångar och motgång samt teamwork är i centrum.

Jonas berör många relevanta och aktuella ämnen som ledarskap, internationell kommunikation, konflikthantering, inspiration och personlig utveckling.

Sedan tidigare har Jonas bland annat varit med i Sommar i P1 (2014) samt varit deltagare i På Spåret (2015-16 och 2016-17).

Idag när Jonas lagt pipan på hyllan är han aktuell:

  • som expert för SVT i sändningarna från de stora fotbollsmästerskapen
  • som en av deltagarna i SVT:s storsatsning Draknästet, sänds i SVT hösten 2021.
  • med debutboken ”Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen”, som släpps 13 oktober.

Om Jonas karriär som domare
Jonas började döma fotboll år 1988. Han blev distriktsdomare 1989, förbundsdomare 1994, elitdomare 2000 och Fifadomare 2002. Sedan 2011 är han domare på heltid och just nu Sveriges mest ansedda domare. Jonas har dömt över 300 allsvenska matcher och över 50 matcher i Superettan. Utöver det är han väldigt uppskattad utomlands, där han har dömt matcher i Champions Leauge, EM och VM. Under VM 2014 i Brasilien var Eriksson en av tre svenska domare. Jonas utsågs till årets manliga domare vid svenska Fotbollsgalan 2009 och 2012. 2010 rankades han som en av Europas 25 bästa domare.

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng