Kristina Kappelin

Kristina Kappelin

Kristina Kappelin är ny VD och intendent på Villa San Michele, Axel Munthes berömda villa på Capri, som ligger utanför Neapel i Italien. Hon är ansvarig för villan som är ett kulturcentra och som numera även är svenskt konsulat och gästhem för svenska kulturstipendiater.

 

 

Hon har lämnat Rom efter många år och det samma gäller sina frilansuppdrag på SVT och Sydsvenskan och Dagens Industri. Nu är det Villa San Michele som gäller och Kristina trivs.

Föreläsningar
Vi erbjuder olika föreläsningar med Kristina och en av dessa är följande;

TÄNK SVERIGE, TÄNK TVÄRTOM: VÄLKOMNA TILL ITALIEN!
Italien är ett underbart land att besöka som turist. Men hur är det egentligen att leva där? Och hur ser den politiska och ekonomiska situationen ut i dag? Journalisten och författaren Kristina Kappelin benar upp allt det ni alltid har velat veta om Italien men aldrig riktigt förstått. Hon ger sin syn på landet som en av Sveriges främsta Italien-kännare och som privatperson, i ett både innehållsrikt och underhållande föredrag.

Resa; Res med oss till Kristina på Capri
1 – 5 november 2018 arrangerar vi en resa till Neapel och Capri, där vi möter och får lyssna på ett föredrag samt bli guidade i Axel Munthes villa. Kristina föreläser och guidar oss på den sagolika ön Capri där hon tagit över som VD och intendent i Villa San Michele.
Utöver en dag på Capri, blir vi guidade i Neapel och i Pompeji, upplever napoletanska specialitete, delikatesser och får stifta bekantskap med en miljö som har enormt mycket att erbjuda.
Läs mer om vår unika resa till Neapel och Capri nedan.

Intresserad av resan? Beställ ett prospekt. Maila info@saj.se

Om Kristina
Kristina är journalist och var under många år SVT:s medarbetare i Italien. Hon skrev även för bl a Dagens Industri, Sportbladet och Sydsvenska Dagbladet. Kristina har även gett ut flera böcker om Italien: Italien Inifrån ( med Suzanne Schönström, Timbro 1994), Rom (Arena 2007) Berlusconi, italienaren (Brombergs 2010) Italiensk Dagbok (Brombergs 2014) Franciskus, påven som kom ner på jorden (Brombergs 2016).

Boka Kristina som föreläsare och hör om hur det är att leva och bo i Italien.

Foto: Casia Bromberg

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng