fbpx

Kristina Kappelin

Kristina Kappelin

Kristina Kappelin är ny VD och intendent på Villa San Michele, Axel Munthes berömda villa på Capri, paradisön utanför Neapel i Italien.

Hon är ansvarig för villan som är ett museum med nära 125 000 besökare varje år och ett gästhem för ett 80-tal svenska kulturstipendiater per säsong. Kristina har sadlat om efter många år som journalist och betraktas som en av Sveriges främsta Italien- kännare.

Hon är framförallt känd som Sveriges Televisions korrespondent i Rom och Vatikanen, men har även arbetat för Dagens Industri, Sydsvenskan och Sportbladet. Kristina har skrivit flera böcker om Italien, bland andra Berlusconi italienaren (2010), Italiensk dagbok (2014) och Påven som kom ner på jorden (2016).

Föreläsningar
Vi erbjuder olika föreläsningar med Kristina och en av dessa är följande;

TÄNK SVERIGE, TÄNK TVÄRTOM: VÄLKOMNA TILL ITALIEN!
Italien är ett underbart land att besöka som turist. Men hur är det egentligen att leva där? Och hur ser den politiska och ekonomiska situationen ut i dag? Journalisten och författaren Kristina Kappelin benar upp allt det ni alltid har velat veta om Italien men aldrig riktigt förstått. Hon ger sin syn på landet som en av Sveriges främsta Italien-kännare och som privatperson, i ett både innehållsrikt och underhållande föredrag.

Om Villa San Michele, Axel Munthes villa
Kristina berättar om Axel Munthe och hur han hamnade på Capri, om villan och hans liv. Hon berättar om sitt arbete som intendent och vad hon har för mål med verksamheten.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få ansvaret att driva Villa San Michele. Jag ser det som min uppgift att tillsammans med personalen fortsätta arbetet med att utveckla villans verksamhet och göra denna sagolikt vackra plats känd för en bredare allmänhet, både i Sverige och utomlands.

Så här sade Stiftelsen San Michele om varför de valde Kristina till ny VD och intendent:
– Kristina Kappelin har stora kunskaper om kultur och samhällsliv i både Italien och Sverige, vilket har stor betydelse för att vidareutveckla verksamheten på San Michele. Hon är en idérik och kreativ person, som har en briljant förmåga att förmedla kunskap, säger Carin Fischer, ordförande i Stiftelsen San Micheles styrelse.

Res med oss till Italien och Kristina på Capri
2019 arrangerar vi flera resor till Italien bland annat till Capri, där vi möter och får lyssna på ett föredrag samt blir guidade av Kristina på Villa San Michele, ett förtrollande vackert svensk kulturcentrum och museum på Capri, där Kristina i dag är VD och intendent.
Utöver en dag på Capri, blir vi guidade i Neapel och i Pompeji, får uppleva napoletanska specialiteter och delikatesser och får stifta bekantskap med en miljö som har enormt mycket att erbjuda.

Utöver denna resa arrangerar vi även en Trädgårdsresa till Sorrentohalvön och Capri.
Vi skapar både konferensresor och resor för privatpersoner. Kontakta oss på SAJ om ni vill veta mer om våra resor.

Maila till info@saj.se

Om Kristina
Kristina är journalist och var under många år SVT:s medarbetare i Italien. Hon har också skrivit för bl a Dagens Industri, Sportbladet och Sydsvenska Dagbladet. Kristina har även gett ut flera böcker om Italien: Italien Inifrån (med Suzanne Schönström, Timbro 1994), Rom (Arena 2007) Berlusconi, italienaren (Brombergs 2010) Italiensk Dagbok (Brombergs 2014) Franciskus, påven som kom ner på jorden (Brombergs 2016).

Boka Kristina som föreläsare och hör om hur det är att leva och bo i Italien.

Foto: Annika Persson

.

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng