fbpx

Kristina Kappelin föreläser

Boka föreläsare: Kristina Kappelin

Kristina Kappelin är journalist och författare och en av Sveriges mest framträdande experter på det moderna Italien. Hon har 30 års erfarenhet som utrikeskorrespondent, framförallt i Italien, men även i USA och Frankrike.
Hon är också en populär föredragshållare. Med humor och värme beskriver hon italiensk politik, samhällsliv, ekonomi, fotboll och Vatikanen och reder ut det för svenskar svårbegripliga med fascinerande Italien.

Kristina är sedan många år SVT:s medarbetare i Rom och Vatikanen. Hon samarbetar även med Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet och Aftonbladet.
Hon är också en produktiv och mångsidig författare. Berlusconi, italienaren (Brombergs 2010) förklarade Donald Trumps föregångare Silvio Berlusconi. Boken tilldelades Natur & Kulturs Johan Hanssonpriset 2011 för bästa svenska
sakprosa. I Italiensk Dagbok (Brombergs 2014) kåserar hon lättsamt kring vardagslivet i Italien, ett populärt ämne för föredrag. Det är också påve Franciskus, som Kristinas senaste bok, Påven som kom ner på jorden (Brombergs 2016) handlar om.

Kontakta oss på SAJ så berättar vi mer!

Läs mer om Kristina här; https://saj.se/project/boka-forelasare-kristina-kappelin/

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng