fbpx

Renata Chlumska

Renata Chlumska har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild är föreläsningarna en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet.

Det som hon delar med sig av berör och gör skillnad. Både män och kvinnor, gamla som unga har glädje och nytta av att höra om hennes äventyr och bli påminda om hur mycket man klarar.
Parallellerna mellan expeditioner och livet här hemma, på jobbet och fritiden, är många och Renata är skicklig på att göra dom tydliga.

Renata Chlumska


Renata Chlumska – Fråga mig inte varför, fråga mig hur, säger Renata som är en av Sveriges mest etablerade föreläsare. Med mer än 20 år i branschen fortsätter hon att fängsla oss med sina inspirerande berättelser och insiktsfulla erfarenheter.

Det som hon delar med sig av berör och gör skillnad. Både män och kvinnor, gamla som unga har glädje och nytta av att höra om hennes äventyr och bli påminda om hur mycket man klarar.
Parallellerna mellan expeditioner och livet här hemma, på jobbet och fritiden, är många och Renata är skicklig på att göra dom tydliga.


Om Renatas föreläsningar
– Fokusera på rätt sak och påverka det du kan. Alla ställs vi inför utmaningar – företag, organisationer och människor. Även om vi inte väljer våra uppförsbackar kan vi välja hur vi hanterar dom. Vår attityd, inställning och hur vi förhåller oss till det som händer är avgörande för resultatet, säger Renata.

Och Renata vet vad hon pratar om, vad som krävs för att nå toppen – och ta sig tillbaka ner igen. Att leda sig själv, motivera andra, kommunikation, öppenhet, hantera förändringar, det oväntade, möta rädslor, kalkylera risker, bygga mod och att ha magnetiska mål är bara några av komponenterna som behövs för att lyckas nå hela vägen fram.


Inspirerande och igenkännande

Renata har färdiga föreläsningar men kan likväl skräddarsy ett föredrag utifrån kundens specifika behov och önskemål, både i tid och innehåll.
På ett lättsamt och underhållande sätt låter hon publiken ta del av hennes äventyr och expeditioner runt om i världen. Renatas styrka som föreläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningarna hon stått inför på sina projekt och koppla ihop dom till de utmaningar och uppförsbackar vi alla möter på hemmaplan.

Det spelar ingen roll om det gäller en stort event, en intern aktivitet eller extern kundträff. Tillsammans väljer ni det tema, fokusområde och inriktning som passar just er konferens bäst. Och avsett upplägg har Renata något viktigt att berätta och publiken får följa med på en inspirerande resa, en resa ut i världen och in på livet.


Renata Chlumska började föreläsa 1997 – av en slump

Renata började föreläsa 1997, av en slump när Göran Kropp, hennes livskamrat, inte kunde föreläsa. Det var Anna på SAJ (tidigare ägare) som övertalade Renata att åta sig Görans uppdrag.

Renata säger sällan nej till nya utmaningar. Den 5 maj 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8850 meter över havet. Under 2005 – 2006 paddlade hon kajak och cyklade runt hela USA (och då var Stefan på SAJ PR-ansvarig för expeditionen i Sverige). En sådan prestation innebär för de flesta höjdpunkten på en framgångsrik klätterkarriär men för Renata blev det snarare en språngbräda mot framtida projekt.


Inte främmande för utmaningar

Renata var dock ingen novis när hon besteg Mount Everest 1999 utan hon hade redan hunnit med ett par fantastiska äventyr. Fyra år tidigare var hon baslägerchef för Göran Kropps (som tragiskt avled 30 september 2002) expedition till Everest samt ansvarig för filmteamet. Efter att ha tillbringat sju veckor i baslägret cyklade Renata hem från Nepal till Sverige, en strapatsrik resa som tog hela fyra månader.
Året därpå, 1997 arrangerade hon en svensk expedition till Himalaya och Tibet då hon också lyckades att bli första svenska kvinna att nå över den magiska 8 000-metersgränsen utan syrgas på berget Shishapangma.

Men bara för att expeditionen var över tog inte äventyret slut utan Renata körde därefter motorcykel hem från Indien. Med andra ord är utmaningar inget främmande för Renata.

Renatas intresse för friluftsliv, resor och främmande länder väcktes tidigt och det var denna nyfikenhet som öppnade dörren till bergsklättring, men det var fler faktorer som gjorde att just hon lyckades.

– Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata.
– Vikten av bra medarbetare, kommunikation, öppenhet, att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha realistiska mål är bara några av ingredienserna till att kunna förverkliga sina idéer. Det handlar alltså inte om att vara en supermänniska, utan om vilken inställning man har, om att våga satsa och vilja tillräckligt mycket för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar, menar Renata.

Det är denna inställning, hennes erfarenheter och mycket annat som hon delar med sig av, inte enbart som föreläsare utan även som färdledare och guide.


Renata Chlumska är alltid målmedveten

Men Renata vet också att gränsen mellan att lyckas eller misslyckas är skör och att framgång kräver mycket hårt arbete, engagemang och beslutsamhet.

– Alla företag har mål och alla människor har drömmar men alla lyckas inte alltid, Varför?
Vi kan inte påverka alla faktorer runt omkring oss men betydligt fler än vi tror. Om vi lägger energin på sådant vi faktiskt kan förändra och tar personligt ansvar så kan alla nå framgång. En tjej från Skåne kan till och med nå toppen av världens högsta berg!
Renata har något fantastiskt att berätta, i både ord och bild och föredraget är en äventyrsskildring där publiken får följa med på en otrolig resa, en resa ut i världen och in på livet.

Renata Chlumska föreläsningar och workshops
Renata Chlumska

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng