fbpx

Patrik Sjöberg

Boka Patrik och låt honom visa vad som döljer sig bakom den tuffa fasaden där det finns ett mörker som han nu delar med sig av.

Vad sägs om att boka ett samtal då Patrik berättar om sin karriär, om sitt liv och boken Det du aldrig såg? Vi skapar ett upplägg och en möjlighet att lyssna på en idrottshjälte som alltid har berört.

Ett samtal med Patrik Sjöberg
Patrik föreläser inte utan han samtalar alltid med någon. Ett möte och ett samtal med Patrik då han berättar om sin karriär och mycket annat. Varje tillfälle blir unikt eftersom det anpassas beroende på vad du har för syfte.
– Jag känner att formen ”samtal” passar mig perfekt då det ges utrymme att anpassa samtalet och även involvera lyssnaren, säger Patrik.

Läs mer om Patrik nedanför.

Patrik Sjöberg


Patrik Sjöberg 
är en av Sveriges bästa och mest framgångsrika idrottsmän genom tiderna. En idrottshjälte och mästare som med sin bok och sin samtalande föreläsning berättar sanningen om övergreppen hans tränare och styvfar utsatte honom för.


Låt Patrik berätta

I sin bok Det du aldrig såg? berättar Patrik öppenhjärtigt, ärligt och rakt berättar sin historia. Han berättar om de övergrepp som gjordes av hans tränare och styvfar i boken. En historia som knappast undgått någon.


Ett samtal med Patrik Sjöberg

Patrik föreläser inte utan han samtalar alltid med någon. Ett möte och ett samtal med Patrik då han berättar om sin karriär och mycket annat. Varje tillfälle blir unikt eftersom det anpassas beroende på vad kunden har för syfte.
– Jag känner att formen ”samtal” passar mig perfekt då det ges utrymme att anpassa samtalet och även involvera lyssnaren, säger Patrik.


Mästarnas Mästare

En delvis ny publik har lärt känna honom via det populära SVT-programmet Mästarnas Mästare, där han kamperade ihop med bland annat Tomas Brolin, Louise Karlsson, Catrin Nilsmark och segraren Armand Kranjnc.

Patrik som är en både omtyckt och omstridd tävlingsmänniska som valt att gå sin egen väg och som nått de höga höjderna inom sin sport. Han är omtalad för sina framgångar, men han var en världskändis före internet fanns. Då var han en av världens bästa idrottsmän och nu har fler lärt känna honom.

En annan sak är unik för honom och det är att han alltid stått för sin uppfattning. Och när han gjort fel så har han alltid erkänt och det är det inte alla som gör.


Levde på hoppet

När Patrik lärde sig hoppa höjdhopp så var det mycket lek som gällde och syftet var att han inte skulle tappa intresset för de högre höjderna. Det är just de höga höjderna som Patriks karriär handlade om. Om världsrekord och medaljer. Om hård träning, slit och tuff träning under alla år med sin tränare och styvfar Viljo Nousiainen, en av världens bästa tränare genom tiderna.

Tillsammans lyckades de nå högst i världen på Stockholms stadion 1987 då Patrik slog världsrekord 2,42 meter. Den enda i världen som hoppat högre och som innehar världsrekordet är kubanen Javier Sotomayor, som hoppat 2,45 meter.


Välfyllt prisskåp

Sjöberg vann VM i Rom 1987 och har också 3 OS-medaljer. Han vann OS-silver i OS 1984, OS-brons i OS 1988 och OS-silver 1992. Sjöberg är den ende höjdhoppare som tagit olympisk medalj i tre olympiska spel. Utöver sitt Europa- och svenska rekord är han innehavare av det svenska inomhusrekordet på 2,41 cm. Han har vunnit inomhus-VM en gång och inomhus-EM 4 gånger. 1985 fick han Svenska Dagbladets guldmedalj.

Missa inte chansen att möta en av Sveriges och världens bästa idrottsmän genom tiderna.

Patrik Sjöberg föreläser
Patrik Sjöberg

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng