fbpx

Mark Levengood

Mark Levengood är en populär och efterfrågad föreläsare, moderator & programledare som har en unik förmåga att skapa rätt känsla och nivå.

Han föreläser gärna i syfte att inspirera medarbetare i tider av personlig eller organisatorisk förändring eller förnyelse. Eftersom humor är ett utmärkt pedagogiskt verktyg brukar Marks föreläsningar uppfattas som rätt roliga. Mark trivs bra i både stora och små sammanhang och arbetar även som moderator med erfarenhet av såväl stora internationella kongresser som mindre konferenser.

Fortsätt läsningen här nedanför och lägg till Mark till din profillista för att skicka en enkel förfrågan.

 

Mark Levengood


Mark Levengood är en populär och efterfrågad föreläsare, moderator & programledare som har en unik förmåga att skapa rätt känsla och nivå.


Mark Levengood föreläser gärna i syfte att inspirera medarbetare i tider av personlig eller organisatorisk förändring eller förnyelse.
Eftersom humor är ett utmärkt pedagogiskt verktyg brukar Marks föreläsningar uppfattas som rätt roliga. Mark trivs bra i både stora och små sammanhang och arbetar även som moderator med erfarenhet av såväl stora internationella kongresser som mindre konferenser.


UNICEF-ambassadör

– Ända sedan jag var barn har Unicef stått som en symbol för hopp och framtid. Att själv få bli en del av det arbetet är så stort för mig att hjärtat dunkar i valstakt, säger Mark Levengood.

Hans uppgift som ambassadör är att skapa medvetenhet kring de frågor som Unicef driver – till exempel att alla barn har rätt att få gå i skola, få hälsovård, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. Mark hamnar i sällskap med internationellt kända namn som Susan Sarandon, David Beckham och Robbie Williams.


Mark ser möjligheter

– När jag gick i skola satt fröken i sin kateder mellan den uppstoppade ekorren och jordgloben. Hon lärde oss allt om Belgiska Kongo. Bakom henne på väggen gick Jesus på vattnet i nytvättat hår. Och åren gick och vi blev stora, jorden roterade kring sin axel och allt förändrades. Utom vi. I mina klasskamraters och i mitt liv är Belgiska Kongo för evigt en del av Afrika. Vi är på sätt och vis lika uppstoppade som den där ekorren, och det kan inte en skolplansch-Jesus i världen hjälpa, hur ren han än är i håret, säger Mark.

En stor del av Marks arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.

– Jag försöker forma min föreläsning, så det blir ett schampo inte för håret utan för hjärnan, säger Mark som vill tvätta bort gamla föreställningar och skapar utrymme för vår samtid att flytta in i huvudet.

– Jag tror uppriktigt inte på några genvägar när det gäller att förändra oss själva, men jag vet att man under en föreläsning kan påbörja processer som så småningom kan bli precis hur fruktbara som helst hos åhöraren.

Hans fröken i skolan var inte av det glada slaget. Alla kan sjunga brukade hon säga, bara man slipper lyssna på eländet
– Jag är av det glada slaget. Jag tror inte heller alla skall sjunga, men jag tror alla skall, och måste förändras.


Född i USA och uppväxt i Finland

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors i Finland. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det. Mark kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.


Började tidigt på TV

Redan i Finland började han jobba med TV.
– Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag, säger han.

På nittiotalet gjorde han program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar, Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman.
– Speciellt roligt har det varit att arbeta med sändningen på kronprinsessan Victorias födelsedag. Då jag tycker hon är fin, säger han

Mark har också varit biträdande programchef på SVT Drama i slutet av nittiotalet. Numer är Mark en flitig krönikör i P1:s båda program Tankar för dagen och Godmorgon, världen! Mark har också varit sommarvärd ett antal gånger.


Populär författare

Mark har gett ut två böcker baserade på egna texter; Hjärtat får inga rynkor (2008) och Sucka mitt hjärta, men brist dock ej (2006). Unni Lindell och Mark har tillsammans gett ut böckerna Gamla Tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär, har du någon ull, som sålts i över en miljon sammanlagt.


Språk:
Helst svenska, men även engelska och finska.

 

Boka Mark Levengood
Mark Levengood

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng