fbpx

Kristoffer Triumf

,

Kristoffer är aktuell med sin bok Törst, (Bookmark Förlag)en självbiografisk berättelse om valet mellan alkoholen och kärleken.

–  Jag jobbar gärna som moderator, leder möten, debatter och gör intervjuer, säger Kristoffer, välkänd podcastpionjär från Värvet som bokas via SAJ.  

Nu är det dags för Kristoffer att berätta sin egen historia. Med avstamp i ett ultimatum som tvingat honom att välja mellan alkoholen och kärleken rullas en livsberättelse om gränslöshet, framgångar och den ständiga längtan efter kärlek upp.

Om boken – Törst
Törst är hans skönlitterära debut. Det är en självbiografisk roman om alkohol, kärlek och att försöka vända livet. Mannen som är känd för att ta sig under huden på Sveriges kändiselit har satt sig själv i intervjustolen – och han väjer inte för några frågor.

Kristoffer blev Sveriges mest lyssnade röst när han slog igenom med Värvet 2011. Innan det hade han rönt stora framgångar med bland andra Absolut Vodka och Filip & Fredrik. Sedan dess har han debuterat som ståuppkomiker, nominerats till stora journalistpriset och nu senast lanserat den populära podden – Tack för maten.

Skapade podden
– Jag var rätt vilsen under många år i karriären, men när jag kom på att jag kunde göra en podcast föll mycket på plats. Det var förvisso aldrig tänkt som en karriär utan mer en hobby, eller på sin höjd en plattform för att kanske få fler jobb som tv-redaktör, säger Kristoffer.

– Jag skapade podden Värvet själv. Det gick över all förväntan. Och idag har jag börjat vänja mig vid tanken på att det faktiskt ÄR mitt jobb – jag har ju trots allt inte gjort något annat än intervjuer de senaste två åren, säger Kristoffer.

Värvet är en av Skandinaviens största intervjupodcast där bland annat följande medverkat: Jo Nesbø, Molly Sandén, Laleh, Felix Herngren, David Fincher, Caitlin Moran, Fredrik Reinfeldt med flera.

Kristoffer har varit moderator och programledare i olika sammanhang tidigare, till exempel vid utsålda Talkshower på Kulturhuset i Stockholm, Socialdemokraternas valspurt i Kungsträdgården i september 2014, två studentaftnar i Lund (med Beatrice Ask resp Stefan Löfven), ett STIM-event och ICT-dagen i Uppsala.

Kristoffer blev nominerad till Stora Journalistpriset 2013 och juryns motivering löd:
”Att locka de svåraste intervjuobjekten till sitt köksbord och nå en bred publik är inget lätt värv. Kristoffer Triumf har visat vägen för podcastens utveckling och möjligheter.”

Kristoffer är född 1974 och han startade sin karriär som skrivande journalist och jobbade som copywriter.  2010 blev frilansare och började arbeta med TV och blev så upp komiker. I samma veva började han intressera sig för podcasts via sin vän Nille.

Men hans första podcastintervju med en av hans favoriter, Lotta Lundgren höll inte måttet tekniskt så den gick inte att använda. Det dröjde ett halvår innan Kristoffer gjorde ett nytt försök och då samtalade han med Marc Maron i LA. Soran Ismail blev den första på svenska och sedan dess har det blivit många klassiska samtal.

Foto: Andreas Lind

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng