fbpx

Eric Bergström

Idag föreläser Eric för hundratals personer åt gången med en brinnande vilja att berätta hur det är att vara den osynliga personen i gruppen, som finns där någonstans i bakgrunden och vilka konsekvenser det får i livet.

 

Eric, som föddes med namnet Jonathan, var den stammande killen som alltid var blygast i klassen. När det var dags att läsa högt eller stå framför klasskamraterna gömde han sig på toaletten eller låtsades vara sjuk.

Mer om Eric; Eric Bergström Presentation

Vid 20 års ålder, år 2010, bytte han namn i samband med starten på universitetet. Ett val som då var helt styrt av rädslan för att stamma och att göra bort sig inför andra. Bytet gjorde inte mycket skillnad och några år senare nådde han botten när ångesten hade total kontroll över hans liv – vilket också skulle bli vändningen mot ett friare liv. Med desperat läsning av självhjälpsböcker och en djup vilja att förändra sitt instängda liv började han utmana sina sociala rädslor för att bygga självförtroende. Det första steget av många var att bara börja kolla andra människor i ögonen. Efter några veckor kunde han ge främlingar high fives på stan och fortsätta sina utmaningar i ännu större skala.

Skapar pedagogiska filmer om psykisk ohälsa
Idag skapar Eric pedagogiska filmer om psykisk ohälsa som visats över 3 miljoner gånger på Facebook sedan starten sommaren 2016. Dessutom gör han det som i många år sågs som ett omöjligt uppdrag – att inspirera med sin historia om psykisk ohälsa från scenen. Skolor, föreningar, företag och organisationer har alla tagit del Erics upplevelser som hittar en stor igenkänningsfaktor bland publiken.

Erics föreläsning: Att våga möta livet trots social fobi
Längd: 45 – 120 minuter

Sagt om Erics föreläsning;
”Erics föreläsning var ”rätt i prick”! Under föreläsningen fick vi ta del av hans omtumlande berättelse och hur han gjorde för att ta sig ur ett helvete av ångest. Under föreläsningen förmedlade Eric kunskap om ångest på ett mycket pedagogiskt sätt. Han fångar publiken genom att lägga föreläsningen på en nivå där alla kan känna igen sig, oavsett om man är en person som lider av svåra ångestattacker eller om man är en person som känt ångest inför fåtal situationer i exempelvis skolan.” Navigatorcentrum Karlskrona

”Föreläsningen gav möjlighet till förståelse för hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa men också fördjupning i att se på sitt eget liv och mående med nya ögon. Vi är tacksamma för bägge perspektiven och känner att den givit oss lite ny kunskap i ryggraden, både i vårt eget liv men också i hur vi möter andra.”
Therese Brandt
Församlingspedagog
September 2017

”Superproffsigt! Eric är fantastiskt stark och inspirerande som med sin bakgrund nu hjälper tusentals människor. Föreläsningarna är 10/10!”
Sebastian Jern, VD på UpZone Studios

”Eric Bergströms föreläsning var nog den bästa jag har gått på. Han la upp sin presentation mycket bra så vi alla fick en personlig känsla av ämnet när han pratade från egna upplevelser. Jag tycker att han hade utstrålningen (karisman) vilket gjorde att föreläsningen inte blev seg. Han vågade även skämta om sig själv vilket även detta gjorde att presentationen blev roligare. Jag skulle absolut rekommendera ALLA att gå på denna föreläsningen.”
Elev på Lars Kaggskolan i Kalmar

”Jag skulle varmt rekommendera honom då den psykiska ohälsan ofta tabubeläggs och behövs tas upp i ljuset och Eric informerar väl om det. Föreläsningen kan hjälpa många som lider i hemlighet.”
Muharem, Socionomstudent på Linnéuniversitetet

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng