fbpx

Eric Bergström från Ångestskolan är tillbaka med sin nya föreläsning där du kommer få med dig ett nytt pedagogiskt sätt att se på ångest och ett speciellt mantra i fyra steg som kan bli din nya ficklampa i mörka stunder. Det går att leva ett underbart liv även med ångesten närvarande!

Erics nya föreläsning
Ett underbart ångestfyllt liv – fyra lärdomar som gjorde mig till människa igen

Vad kommer du lära dig?  
Livet kan ofta kännas tungt och hårt, men det finns också mycket du kan göra på egen hand för att få lite mer frihet när det stormar.

Nu har du alltså möjlighet att lära dig mer om detta gigantiska samhällsproblem samt hur du kan hjälpa dig själv och andra att komma vidare i livet även när dessa ”monster” på insidan försöker komma i vägen.

Vem passar föreläsningen för? 
Föreläsningen vänder sig både till dig som lever med ångest, dålig självkänsla eller annan psykisk ohälsa, samt till dig som jobbar nära inpå ångesten eller är anhörig. Du kommer kunna koppla flera delar av Erics liv till ditt eget och hur du kan hantera det här i din egen vardag.

Vem är Eric?
Eric är psykologiläraren som själv levt med ångestproblematiken i över 15 år. Han delar med sig om hur det påverkat honom genom hela livet samt hur det fortsätter vara än idag när han driver Ångestskolan – som förra året blev utsedd till Sveriges bästa utbildningsmaterial på Facebook.

Om Eric som föreläsare
Eric föreläser med en brinnande vilja att berätta hur det är att vara den osynliga personen i gruppen, som finns där någonstans i bakgrunden och vilka konsekvenser det får i livet.

En tillbakablick
Eric, som föddes med namnet Jonathan, var den stammande killen som alltid var blygast i klassen. När det var dags att läsa högt eller stå framför klasskamraterna gömde han sig på toaletten eller låtsades vara sjuk.

Vid 20 års ålder, år 2010, bytte han namn i samband med starten på universitetet. Ett val som då var helt styrt av rädslan för att stamma och att göra bort sig inför andra. Bytet gjorde inte mycket skillnad och några år senare nådde han botten när ångesten hade total kontroll över hans liv – vilket också skulle bli vändningen mot ett friare liv.

Med desperat läsning av självhjälpsböcker och en djup vilja att förändra sitt instängda liv började han utmana sina sociala rädslor för att bygga självförtroende. Det första steget av många var att bara börja kolla andra människor i ögonen. Efter några veckor kunde han ge främlingar high fives på stan och fortsätta sina utmaningar i ännu större skala.

Sagt om Erics föreläsningar;
”Erics föreläsning var ”rätt i prick”! Under föreläsningen fick vi ta del av hans omtumlande berättelse och hur han gjorde för att ta sig ur ett helvete av ångest. Under föreläsningen förmedlade Eric kunskap om ångest på ett mycket pedagogiskt sätt. Han fångar publiken genom att lägga föreläsningen på en nivå där alla kan känna igen sig, oavsett om man är en person som lider av svåra ångestattacker eller om man är en person som känt ångest inför fåtal situationer i exempelvis skolan.”

”Föreläsningen gav möjlighet till förståelse för hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa men också fördjupning i att se på sitt eget liv och mående med nya ögon. Vi är tacksamma för bägge perspektiven och känner att den givit oss lite ny kunskap i ryggraden, både i vårt eget liv men också i hur vi möter andra.”

”Superproffsigt! Eric är fantastiskt stark och inspirerande som med sin bakgrund nu hjälper tusentals människor. Föreläsningarna är 10/10!”.

”Eric Bergströms föreläsning var nog den bästa jag har gått på. Jag tycker att han hade utstrålningen (karisman) vilket gjorde att föreläsningen inte blev seg. Han vågade även skämta om sig själv vilket även detta gjorde att presentationen blev roligare. Jag skulle absolut rekommendera ALLA att gå på denna föreläsning:”

”Jag skulle varmt rekommendera honom då den psykiska ohälsan ofta tabubeläggs och behövs tas upp i ljuset och Eric informerar väl om det. Föreläsningen kan hjälpa många som lider i hemlighet.”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng