fbpx

Anders Landgren

, ,

– Ledarskap, service, attityder, värderingar, kommunikation, kundbemötande och försäljning är det som jag helst föreläser och utbildar människor inom, säger Anders Landgren är en eftertraktad föreläsare och utbildare som startade sin karriär som skidlärare och fortsatte med olika chefsbefattningar i Sälen.

Anders Landgrens kunskap och erfarenheter är tillämpliga inom alla branscher och väcker tankar som får åhörarna att själva agera.

Föreläsning, workshop och utbildning
Att leda på distans ökar kraven på struktur i ditt ledarskap – för ledare och ledningsgrupper

Struktur skapar kultur. Studier visar att tydligheten i arbetsrelationen mellan ledare och medarbetare är den viktigaste mekanismen för att få effekt av ledarskap på distans. Detta kräver en gemensam struktur för ledarskapet byggd på några få konkreta principer.
Om inte dessa principer används kommer ledare att lägga för mycket tid på fel saker och för lite tid på rätt saker. Ledarnas sätt att leda på distans måste lyftas fram och göras tydligt så att alla kan se det. Medarbetarna måste förstå vad ledaren gör för att leda och varför.

Utbildningen visar hur man på ett konkret sätt kan tillämpa principerna för att leda på distans och hur man ökar sin tydlighet som ledare.

Föreläsning, workshops och utbildning
Hur ska ledare hantera den makt de har på arbetsplatsen? Hur påverkas vi av makt och vad gör det med vår syn på andra människor?

– Att arbeta med det som kommit fram i #metoo är ett sätt att komma tillrätta med flera missförhållanden på arbetet, säger Anders ”Lampan” Landgren som föreläser och leder workshops i ämnet – Ledarskap & Makt.

– Det kan bli startskottet för nästa steg i utvecklingen av det interna varumärket och arbetsmiljön. Forskning visar att det finns effektiva friskfaktorer på bra arbetsplatser. De friskfaktorerna kan tillsammans med ledarskapet bilda en väv av skyddande mönster mot utsatthet och godtycklighet och därmed minska risken för maktmissbruk. Jag pratar om hur ledare kan åstadkomma detta tillsammans med sina medarbetare. Vilka konkreta verktyg kan man använda och hur?

HR-chef under många år
Som chef i olika funktioner testade och utvecklade han ett koncept som visade sig mycket framgångsrikt och som numera används inom hela koncernen Skistar där Anders tidigare var HR-chef. Idag är Anders sin egen och vi på SAJ har ett nära samarbete med honom som både föreläsare och expert.

Ytterligare teman som Anders föreläser om;

– Ledarskap och feedback.
– Ledarskap och förebilder.
– Företagskultur som konkurrensmedel.
– Hur leda med värderingar?
– Det nya ledarskapet.
– Systemskifte i samhället.
– HR som strategisk kompetens.
– Vision som ledningsverktyg.
– Hur attrahera unga medarbetare?

Framgångsrikt företag och personal
2001 blev SkiStar nominerat till Årets kompetensföretag för sitt human resource arbete.
2002 tilldelades SkiStar Sticka ut hakan priset för sitt arbete med att göra ledarskap.
2003 blev Anders nominerad till Årets kompetenspris för bästa human resource arbete.
2003 blev SkiStar Årets börsföretag. Anders är en ofta anlitad föreläsare på olika företag, organisationer och utbildningar, bland annat Handelshögskolan i Stockholm.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng