fbpx

Möt minnesmästaren Jonas von Essen

Jonas von Essen

TRE FRÅGOR till minnesmästaren och föreläsaren Jonas von Essen!

1. Hur gick det till när du kom på att det går att träna upp minnet?
Det hände sig av en ren slump! Jag råkade få syn på en bok på stadsbiblioteket i Skövde där det stod att det gick att förbättra sitt minne och tyckte att det lät intressant eftersom jag inte kände att mitt minne var något vidare. Nästan omedelbart märkte jag att det gick att komma ihåg otroligt mycket mer än vad jag någonsin trott var möjligt! Jag var helt överväldigad och när jag kort därefter fick reda på att det gick att tävla i att komma ihåg saker satte jag igång att träna ordentligt. Några månader senare vann jag mitt första SM och sedan var jag helt fast!

2. Vilken nytta har du av att minnas saker?
– Dels har det gett mig ett mycket större självförtroende i vardagen. Jag behöver inte vara rädd för att glömma bort någons namn eller missa något viktigt om jag ska hålla en presentation eller gå på något möte. Men framför allt har jag förstås enorm nytta av det så fort jag vill lära mig något. Jag pluggar på Chalmers och behöver lägga ner mycket mindre tid på många delar av kurserna nu än vad jag hade behövt annars. Jag kan dessutom känna mig säker på att komma ihåg det jag lärt mig långt efter att de flesta andra har glömt bort det! Detta har också lett till att jag har blivit mycket mer intresserad av saker och velat lära mig så mycket som möjligt om allt möjligt. Det är ju mycket roligare att lära sig något när det går superlätt och man vet att det inte kommer att vara borta nästa dag!

3. Varför ska man boka dig som föreläsare?
– För det första är ju själva temat minnestekniker oerhört intressant eftersom verkligen ALLA kan ha enorm nytta av det. För det andra är teknikerna i sig väldigt roliga både att använda och berätta om vilket gör att föreläsningen blir lika mycket underhållning som ett inlärningstillfälle. Skrattsalvorna brukar blandas med aha-upplevelser och de recensioner jag har fått är odelat positiva. Sedan är det väl förstås kul att se en världsmästare ”in action”, men det som verkligen höjer alltihop är att man dessutom kan lära sig superkraften själv på samma gång!

Läs mer om Jonas och boka en föreläsning här; https://saj.se/project/jonas-von-essen/

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng