fbpx

Simon Stanford

Simon Stanford är dokumentärfilmare, producent och regissör från Sydafrika. Han föreläser både på svenska och engelska om sina filmer, bland annat om Nelson Mandela och utvecklingen i Sydafrika.

Några karriärmilstolpar:

Producent/nyhetsredaktör med NBC News i 7 år 1983 – 1989
Broadcast News Kameraman och producent med de flesta av de stora nyhetsnätverken. NBC; CBS; ABC; BBC; CBC; SVT; ARD; ZDF; Animal Planet och många fler.

– Jag arbetade som fotograf/ redaktör och co-producent tillsammans med min partner, Marika Griehsel, för att täcka nyheter och aktualiteter över större delen av Afrika för SVT (Svensk TV)rån 1991 – 2002. Jag har filmat och/ eller medproducerat mer än 20 dokumentärfilmer under de senaste 2 decennierna. Här är några av produktionerna:

– Mandela vid 90 i samproduktion med BBC this world.
– Walströms Resolution ( Resolution ) i samproduktion med Marika Griehsel och SVT.
– Jan Guillou Det sista jag gr i livet, K Special SVT.
– Världens Snällaste Apa med Lasse Berg samproduktion med Deep Sea Productions och SVT.
– Afrikafararna i samproduktion med Marika Griehsel och SVT.

Simon Stanford


Simon Stanford är dokumentärfilmare, producent och regissör från Sydafrika. Han föreläser både på svenska och engelska om sina filmer, bland annat om Nelson Mandela och utvecklingen i Sydafrika.

Simon ordnar även resor till Sydfrika i samarbete med SAJ. det är bland annat golf- och sportfiskeresor, jakt och fiske samt andra typer av resor då han är guide och ciceron. Både Simon och hans partner och kollega Marika Griehsel är prisbelönta journalister och filmare med mer än 25 års erfarenhet av att rapportera från den afrikanska kontinenten och många andra platser runt om i världen. Bland annat Sydamerika, USA, Balkan, Mellanöstern och Asien.

 

Simon Stanford är ett prisbelönt mediaproffs med över 25 års erfarenhet

– Mitt största intresse som mediaproffs är att skapa och underlätta ett intimt och respektfullt möte med människor. Jag är född i Afrika i ett afrikanskt samhälle och tror att det genom våra möten med och skildring av det afrikanska samhället är viktigt att fira vanliga människors prestationer samtidigt som vi utforskar och analyserar de utmaningar som hämmar utvecklingen. Under nästan tre decennier har jag sett och spelat in en extraordinär och tumultartad period i min kontinents historia. Jag har delat glädje och tragedi, sett korruptionsförsummelse, övergrepp och grymhet men oftast har jag varit vittne till extraordinärt mod, medkänsla och generositet och det är detta som jag tror är grunden för det afrikanska samhället. Med tanke på RESPEKT, RESURSER och MÖJLIGHETER kommer afrikaner att utveckla kontinentens största resurs, dess FOLK.

 

Några karriärmilstolpar:

Producent/nyhetsredaktör med NBC News i 7 år 1983 – 1989
Broadcast News Kameraman och producent med de flesta av de stora nyhetsnätverken. NBC; CBS; ABC; BBC; CBC; SVT; ARD; ZDF; Animal Planet och många fler.

– Jag arbetade som fotograf/redaktör och co-producent tillsammans med min partner, Marika Griehsel, för att täcka nyheter och aktualiteter över större delen av Afrika för SVT (Svensk TV).
Från 1991 – 2002. Jag har filmat och/eller medproducerat mer än 20 dokumentärfilmer under de senaste 2 decennierna. Här är några av produktionerna:

  • Mandela vid 90 i samproduktion med BBC this world.
  • Walströms Resolution ( Resolution ) i samproduktion med Marika Griehsel och SVT.
  • Jan Guillou, Det sista jag gör i livet, K Special SVT.
  • Världens Snällaste Apa med Lasse Berg samproduktion med Deep Sea Productions och SVT.
  • Afrikafararna i samproduktion med Marika Griehsel och SVT.


Han har varit fotografichef och producent på kommersiella och företagsproduktioner för;

Microsoft; BMW; Nike; A.P. Möller-Märsk; IMSA; UNHCR; UNICEF; WFP; FBC; Världsbanken, SOS Barnbyar och många andra företag och organisationer. Han har producerat VNR (Video News Releases) och kommunikationspaket för företag, regeringar och organisationer, inklusive The World Council of Business Leaders, The IUCN och The International Marketing Council of South Africa.

Han har också kontrakterats av Bloomberg Television för att tillhandahålla och koordinera produktionstjänster för deras bevakning av World Economic Forum i Davos under fem år i rad. Även deras bevakning av ett antal andra internationella toppevenemang inklusive OPEC-toppmöten, G20, G7 och andra stora evenemang.

”Jag har ett stort och historiskt arkiv med 2 decennier av afrikansk historia samt djurliv, miljödokumentation och nyhetsarkiv från många regioner.”

 

 

Simon Stanford föreläser om Sydafrika
Simon Stanford

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng