fbpx

Johan Lindqvist

Johan Lindqvist

Johan Lindqvist föreläser om de symptom, tankar och beteenden som plågar den som har en egentlig depression. En självkänsla som varit låg under hela livet men som har dolts av ett starkt prestationsbaserat självförtroende.

Testad, utvald och tränad. Tränad till ett jobb med extrema fysiska och mentala påfrestningar. Ett jobb med enorma krafter där hundratals snabba beslut fattas under varje pass. Beslut som kan vara skillnaden mellan ett lyckat uppdrag och ett haveri.

Depression, sluten vård, inlåst
Mitt i karriären händer något. Stridspiloten Johan Lindqvist insjuknar i depression. En depression så svår att han hamnar på sluten psykiatrisk avdelning. Inlåst och endast betrodd att gå ut i sällskap av sjukhuspersonal.

Kontrasterna kan inte bli större – från att vara den högpresterande personen med förtroendet att flyga ett av världens modernaste stridsflygplan, till att vara helt mentalt förlamad av de mörkaste av tankar, utan förtroende att ens få vara ensam.


Depressionen blev en vändpunkt

Depressionen blev ett uppvaknande och efter tillfrisknandet har Johan  Lindqvist tillbringat många timmar i terapi för att hitta sin egen person, sitt eget värde och sin självkänsla.

Under de senaste åren har Johan hittat en bättre självkänsla och är nu aktiv inom upplysning kring psykisk sjukdom med syfte att minska stigmat kring detta. Aktiv inte minst som föreläsare.


Längd:
ca 60 minuter

Två olika föreläsningskoncept
Johan har två koncept på föreläsningar.

Föreläsning 1

Det ena är en renodlad föreläsning med möjlighet att lägga till frågestund och öppna samtal i direkt anslutning till föreläsningen.

Föreläsning 2
Det andra konceptet är i form av en föreställning där föreläsningen är mer dramaturgisk och är sammanflätad med musikstycken framförda av musiker på scen.

 

 

Sagt om Johans föreläsning;

”Magiskt bra. Naket, ärligt och en ögonöppnare ur flera perspektiv. Är tagen och rörd ända in i hjärteroten. Tack!”
/Jennie

”Tack för en så fin föreställning. Du berör på djupet på riktigt. Fick gåshud vid några tillfällen. Det du gör är så viktigt. Tack för att du är den du är. Det betyder enormt mycket för mig och många andra. ”
/Anders


Om Johan

Johan född 1972 har en idrottsbakgrund inom flera olika lagsporter och individuella sporter. Valet föll tillslut på skidskytte där Johan har ett flertal JSM-medaljer. Som 20-åring började Johan i Flygvapnet och har sedan dess verkat som stridspilot. På fritiden är han engagerad i idrottsrörelsen och är ledare för både barn och vuxna inom olika idrotter.

På ytan synes det som att Johan är den framgångsrike och högpresterande killen som det alltid har gått bra för.

En annan verklighet bakom fasaden
Men bakom fasaden finns en annan verklighet. En gravt alkoholiserad pappa, en multisjuk mamma och en lillebror med återkommande psykiska och ekonomiska problem är faktorer som har tyngt Johan under hans liv. Och tillslut blev det för tungt. Depressionen blev ett uppvaknande och efter tillfrisknandet har Johan tillbringat många timmar i terapi för att hitta sin egen person, sitt eget värde och sin självkänsla. En självkänsla som varit låg under hela livet men som har dolts av ett starkt prestationsbaserat självförtroende.

Under de senaste åren har Johan hittat en bättre självkänsla och är nu aktiv inom upplysning kring psykisk sjukdom med syfte att minska stigmat kring detta.
Särskilt bland män och killar. Han skriver öppet på sociala medier, har medverkat i radio, TV och i olika poddar.

Fotograf: Peter Wahlström

Läs mer om Johan: https://officerstidningen.se/jag-minns-att-jag-tankte-nu-far-jag-aldrig-mer-flyga-igen/

 

Johan Lindqvist

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng