fbpx

Linus Thörnblad

Linus Thörnblad

– Det är inte längre ett lika tabubelagt ämne som det var när jag drabbades av det, säger Linus Thörnblad som drabbades av en depression, av psykisk ohälsa.

 

Idag drabbas många av psykisk ohälsa. Folkhälsomyndighetens undersökning med indikatorn ”Nedsatt psykiskt välbefinnande” visar andelen invånare i åldern 16–84 år med självskattad psykisk ohälsa. Vid mätningen 2016 hade 16 procent av befolkningen nedsatt psykiskt välbefinnande.

 – Jag fick höra att jag skulle ”rycka upp mig” och själv trodde jag in i det sista att jag hade fått ett virus i kroppen som skulle gå över av sig själv eller med hjälp av lite penicillin. Att inse att någon har drabbats av psykisk ohälsa kan vara lika svårt för en själv som för ens omgivning.
Det är viktigt att våga prata om det, att veta att det går att förhindra till viss del och att sprida den kunskap som finns om ämnet. Detta är mitt bidrag, min historia och hur jag hade kunnat göra annorlunda, säger Linus som var en av världens bästa i sin sport, höjdhopp. Han stod på toppen av sin karriär när han plötsligt försvann från rampljuset.

Linus föreläsning – Vägen tillbaka
Linus föreläser för företag, stora som små, kommuner, föreningar och organisationer.
Han suttit i morgonsoffor. Varje föreläsning är unik och tillsammans bestämmer vi vad som är viktigt att fokusera på i just Er verksamhet. Grundupplägget är en föreläsning på 90 minuter, men kan givetvis anpassas enligt era önskemål.
Vanligt och uppskattat är en avslutning med fria frågor eller en workshop.

EXEMPEL PÅ PUNKTER SOM TAS UPP UNDER FÖRELÄSNINGEN VÄGEN TILLBAKA

> Min väg till toppen, motgångar och medgångar

> Pressen, kopplat till framgång

> Hur hanterar man pressen från sig själv och den utifrån

> Den berömda väggen

> Utbrändhet och depression, vad är skillnaden?

> Från att känna sig oslagbar till att inte kunna ta sig ur sängen på flera månader

> Min väg tillbaka

> Vad kunde jag ha gjort annorlunda?

> Skamstämpeln

– Boka en föreläsning med Linus som har något mycket angeläget att dela med sig av och berätta om, som är tabubelagt och som få pratar om!

Bokning & information:
Kontakta Stefan Jonsson på SAJ. Ring 0705 – 177 046 eller maila stefan@saj.se

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng