Anna Almberg

Anna Almberg

– Vi har ett arbetsliv att förbättra. Ett arbetsliv där människan får mer fokus och där vi blir bättre på att involvera, vara närvarande och lyssna på varandra, säger Anna Almberg.

ANNAS FÖRELÄSNING (OCH UTBILDNING):
1 + 1 = 3 TILLSAMMANS BLIR VI BÄTTRE

Fungerande intern kommunikation har positiva effekter på arbetsmiljö, kundnöjdhet och lönsamhet. Den här föreläsningen ger ökade insikter kring betydelsen av intern kommunikation och verktyg för ett mer kommunikativt ledarskap och medarbetarskap.

Människor som är engagerade är det viktigaste kapitalet som finns. Det är människor som förverkligar idéer, gör jobbet och driver utvecklingen framåt. Intern kommunikation är ett smörjmedel för att skapa engagemang och är kittet som förenar människor. Det är tack vara dialogen mellan ledare och medarbetare som arbetsglädje skapas på riktigt. En fungerande kommunikation är som en synergi där ett perspektiv möter ett annat, och det uppstår något nytt. Ett plus ett blir tre. När det fungerar blir det roligare att gå till jobbet. Medarbetare som gillar att gå till sitt jobb berättar det för andra. Det uppstår ett ambassadörskap. Därför märks bra intern kommunikation i allra högsta grad i medarbetarens bemötande gentemot omvärlden.

– Det närvarande ledarskapet är avgörande, lägerelden är den viktigaste kommunikationskanalen och förenkling av budskap en smart strategi, säger Anna.

Innehåll:

Den här föreläsningen passar alla verksamheter!

  • Hur hänger intern kommunikation ihop med engagemang och kundnöjdhet?
  • De viktigaste stegen för att bygga upp en bra intern kommunikation
  • Varför är ledarskapet den viktigaste interna kommunikationskanalen?
  • Hur är en kommunikativ medarbetare?
  • Vi utforskar dialogens kraft
  • Läran om att lyssna och ställa öppna frågor
  • Kreativa övningar och egen reflektion

Upplägg:
Föreläsning 1 – 3 timmar
Föreläsning + workshop halv- eller heldag
Utbildning 1 – 2 dagar

REFERENSER
”Jag är imponerad av Annas drivkraft och framåtanda – både som rådgivare, föreläsare och person. Jag är övertygad om att hon kommer att gå långt”
Kerstin Wallentin
Kommunikationschef
Systembolaget

”Som föreläsare är Anna en mycket inspirerande person och en god talare. Hon bidrar till kreativitet och skapar lust till utveckling.”
Ann-Christine Jenvén
Stadsdelsdirektör

”Anna drivs av en övertygelse om att du kan skapa engagemang, handlingskraft och starka varumärken med äkta kommunikation, och hon lever som hon lär. Anna väcker tankar, känslor och engagemang när hon föreläser och delar med sig av pedagogiska verktyg för ett klokt och långsiktigt kommunikationsarbete.”
Ylva Linde
Kommunikationsstrateg
Stockholms stad

Kundcase

 Stockholm stad
Utbildade cirka 100 verksamhetsledare i verktyg för att utveckla bemötande.
Utvecklade en pedagogisk verktygslåda för att stödja alla ledare och 44 000 medarbetare att få kraft i en av de mest strategiska frågorna, mötet med Stockholmaren.

Riksbyggen
Genomförde en gedigen analys av det kommunikativa nuläget där det alltid ingår att praktisera som medarbetare, här var jag fastighetsskötare. Resulterade i en rapport för vidare beslut i ledningsgruppen.
Utvecklade strategier för kommunikation och verktyg för att stärka kommunikatörer i rollen som rådgivare.
Utbildade HR och Kommunikationsavdelningarna i att lyckas med kommunikation.

Arbetsgivarverket
Var inspirationstalare när Arbetsgivarverket lanserade en strategi för den framtida arbetsgivarpolitiken och inspirerade cirka 200 generaldirektörer i det framtida ledarskapet.

Öppna utbildningar
Har genom åren träffat tusentals kommunikationsansvariga genom öppna utbildningar bland annat på Berghs School of Communication. Får i snitt 4,9 av 5 möjliga i pedagogisk kompetens och i min kunskap.

 

 

 

Ladda ner som PDF:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng