fbpx

Adam Esser

,

Adam är aktuell med sin bok – ”Som ett hjärta som vägrar sluta slå”. I boken och under sin föreläsning berättar han sin historia, som fick ett lyckligt slut. Adams hjärta fortsätter att slå! 

 

Adam är i många ögon en helt vanlig ung man som arbetar med skattejuridik. Men bakom denna ”vanliga” 28-åring finns en unik och gripande berättelse som många påstår vara ett mirakel.

Adam föddes 1993 med ett hjärtfel med namn aortastenos. Adam och hans familj har varit fullt medvetna om att det skulle ge honom vissa begränsningar i livet. Adam har en unik historia som han med största sannolikhet är ensam i världen om. Så sent som 2018 så svävade han mellan liv och död,  Det senare höll på att bli ett faktum.

I november 2018 hade Adam tagit ut några flexdagar som skulle spenderas åt cykling i bergsmassiven kring Alicante, tillsammans med bland annat sin pappa.
En lång tur planerades. Och den blev lång.
Men sen. Som en blixt från klar himmel faller Adam handlöst ner på marken Allt blir svart. Adam låg där mitt ute på en landsväg i Spanien utan puls. Adam låg där Död. Utslagen.

Och det är här och nu hans berättelse tar sin början på riktig. Det är nu miraklet börjar.

Adam föreläser och berättar
Föreläsningen handlar om Adam och hur han kommit tillbaka till livet från att faktiskt varit död.

I över en timmes tid låg Adam utlämnad på marken utan puls efter ett plötsligt hjärtstopp under en cykeltur . Han var om man ska tala klarspråk de facto död i en timme.

Det finns idag, snart två år senare, ingen förklaring till varför hjärtat stannade den soliga novemberdagen i Spanien 2018.
Vad som dock är bekräftat är att hans historia och berättelse om att komma tillbaka från dom döda är så väl väldigt gripande, helt unik och ett bevis på att mirakel kan ske.

Talang i fotboll, med ett hjärtfel
Trots sitt medfödda hjärtfel satsade Adam tidigt på en karriär som fotbollsspelare i IFK Göteborg. Det visade det sig att Adam var en målvaktstalang utöver det vanliga. Han var framgångsrik med en given startplats i Göteborgs stadslag och blev uttagen till det årliga sk Elitlägret i sin åldersklass.

– Den kanske den främsta meriten en två veckors provträning med FC Kölns U21-lag som 16 åring, något som var nära att bli mer än bara en provträning, säger Adam.

Efter några jobbiga år i den välkända klubben IFK Göteborg lades till slut karriären åt sidan och juridikstudier blev Adams vardag. Han tog sedermera sin juristexamen och började arbeta som skattejurist.

Boka Adam som föreläsare! Kontakta Stefan på SAJ!
Låt Adam komma till er skola eller arbetsplats och berätta sin historia. En historia som berör och som han gärna vill berätta för er!

Läs mer om Adams bok här!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng