fbpx

Flykten – Vad gör flykten med människan och medmänniskor?

Så här beskriver Mustafa Can sin nya föreläsning;

– I dagens Europa, där miljontals människor lever med erfarenheten av att vara – eller en gång ha varit – flyktingar upprör eller berör få samhällsfrågor medborgarna lika mycket som den om migranter. Men vad innebär det att fly egentligen? Kan vi föreställa oss vad som händer inom människan när hon överger hemmet, lekplatserna, skolan, familjen och de man älskar för att flera farliga resor senare hamna i Skövde, Flen eller Umeå? Vad gör flykten med människan – och, vad gör den med medmänniskan?

Det här är en föreläsning om verkliga människoöden från krigets Syrien. Men också en personlig, hudnära berättelse om att kapas från sitt fäste och hamna i ett främmande land.
Med inblickar i det existentiella drama som utspelar sig inom människan på flykt, människan som möter ett helt nytt samhälle med en helt annan kultur, helt andra konventioner, värderingar och samhällskontrakt.

Läs mer om Mustafa Can och hur du bokar honom som föreläsare.

Lämna ett svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng