fbpx

Torbjörn Nilsson

, ,

– Jag vill skapa en bättre förståelse för varandra och varandras kompetenser. Att förbättra kommunikationen mellan kollegorna och avdelningarna. Att man ser varandra och överför information som andra har nytta av. Att ledarens förstår sin betydelse att leda gruppen enligt IMGD-modellen * som med automatik ger organisationen glädje och harmoni, säger Torbjörn Nilsson, föreläsaren, inspiratören, coachen och fotbollshjälten.

Torbjörn vill med sina föreläsningar överföra fotbollsmetaforer till en vanlig arbetsplats och visa att det finns många likheter. Han kan föreläsa både utifrån ett ledar- och medarbetarperspektiv.

– De som inte är fotbollsintresserade brukar snabbt inse att fotboll är inte bara att sparka en boll i ett nät, säger Torbjörn som menar att det ligger mycket strategiarbete bakom för att få ett antal människor att arbeta mot samma mål, oavsett vad som skall presteras. 

– Jag utgår från laget och det är IMGD-modellen som ligger som grund, säger Torbjörn.

 Modellen visar på en balansräkning på ett fotbollslag utifrån spelarnas kompetenser. Målet är att medarbetarna skall förstå kollegors agerande och därmed kunna göra varandra bra.
”Passa på rätt fot” kallas det i fotbollens värld.

* IMGD – som på svenska står för integrerad modell för gruppers utveckling.

Föreläsning eller en teamutvecklingsdag med Torbjörn;
Föreläsning
Leda med känsla

Leda med känsla, som också är titeln på hans senaste bok. Torbjörn ger sin syn på hur man kan arbeta för att erbjuda bästa möjliga ledarskap. Han delar med sig av sina egna erfarenheter och roliga exempel från sitt liv, som spelare, anställd och ledare.
– Föreläsningen handlar till viss del om fotboll, men framförallt om ledarskap på mellanchefsnivå, säger Torbjörn.

Teamutveckling
Skapar och tar hand om en teamutvecklingsdag eller en kick-offer och genomför olika teamaktiviteter och föreläser. Skräddarsys och anpassas för den aktuella kunden och organisationen. 

– Vi har alla olika egenskaper, kunskaper och starka sidor. Det är just kombinationen av olika personligheter som är företagets styrka. Genom att ta tillvara kollegornas speciella begåvningar och färdigheter kompletterar ni varandra och blir en starkare organisation, säger Torbjörn.

Trettio fallgropar
Alla som anlitar Torbjörn (företag, organisationer, skolor etc) får en stor poster inramad där IMGD-modellen finns beskriven i en fotbollsmetafor med trettio (30) fallgropar som kan skada lagandan.

Upplägget anpassar Torbjörn alltid beroende på vad syftet med konferensen är. Torbjörn kontaktar alltid er inför uppdrag och skapar ett skräddarsytt koncept.

Aktuell bok
Torbjörn har skrivit ett antal böcker där boken ”Leda med känsla” beskriver det som han föreläser om. Boken kan köpas till rabatterat  pris, 100:-  vid bokning av Torbjörn via SAJ.

Kort om Torbjörns bakgrund
Torbjörn har ägnat stora delar av sitt liv inom elitfotbollen både som spelare och tränare. På 80-talet spelade Torbjörn i Blåvitt, PSV Eindhoven och Kaiserslautern med bland annat meriter som Svensk mästare, Svensk cupmästare, UEFA-cup mästare, guldbollen, skyttekung i Sverige och i Europacuperna 3 gånger. Som tränare har varit med om att föra tre lag till Allsvenskan och fört Kopparberg/Göteborgs FC till två cup-guld.

En av de bästa enligt Svennis
– Torbjörn var en av Europas bästa fotbollsspelare, har Sven-Göran ”Svennis” Eriksson berättat vid flera tillfällen.

Foto: Thom Estifanos 2017 (c)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng