Torbjörn Nilsson

Torbjörn Nilsson

Torbjörns nya föreläsning – Leda med känsla, som också är titeln på hans nya bok. Han ger sin syn på hur man kan arbeta för att erbjuda bästa möjliga ledarskap. 

Han delar med sig av sina egna erfarenheter och roliga exempel från sitt liv, som spelare, anställd och ledare.

– Föreläsningen handlar till viss del om fotboll, men framförallt om ledarskap på mellanchefsnivå, säger Torbjörn som idag ägnar stora delar av sin tid åt att föreläsa.

Leda team med känsla, så lyder rubriken för Torbjörns föreläsning som har lett team inom fotbollen i 25 år och innan dess var han en av Europas bästa spelare. Under sin föreläsning tar han upp olika delar av det ledarskap han bedrivit med fotbollslag och överför detta till en s k ”vanlig arbetsplats”.

–  Syftet är att visa, att det finns mer likheter än olikheter att leda ett fotbollslag på elitnivå och att leda ett team inom näringslivet, säger Torbjörn som menar att om medarbetare är medvetna om dessa processer, är det enklare att förstå sin roll och betydelsen av sitt beteende.

Ämnen som Torbjörn berör:

  • Var grupper befinner sig
  • Motivation
  • Struktur vs frihet
  • Feedbacksystem

Torbjörn  tar upp – Att arbeta mot gemensamma mål, om teambuildningsprocessen handlar om hur man motiverar medarbetare och anställda till att arbeta mot gemensamma mål. Hur man skapar delaktighet på arbetsplatsen och lyfter fram konsekvenser av när det finns en ”vi- och domkänsla” bland anställda. Torbjörn har skapat sin egen modell och varvar alltid teoretiska pass med en öppen dialog och gruppövningar.

– Hur fungerar teambuildingprocessen för att undvika vi- och domkänsla på er arbetsplats, undrar Torbjörn som vet var svaren finns, säger Torbjörn som föreläser om hur man gör för att skapa delaktighet och vi-känsla. Han drar paralleller mellan idrott och arbete under sina föreläsningar.

– Det är farligt att tappa självkänslan, att inte våga leva i de yttre ramarna, det har med ens identitet som människa att göra. Man måste våga vara sig själv, säger Torbjörn.

Föreläsningar och workshops samt teamövningar
Under sin föreläsning (ca 1½ – 6 timmar) tar han bland annat upp:

– Organisation
– Informationsflödet
– Mål
– Bonus
– Feedback
– Kommunikation
– Medinflytande
– Personliga samtal
– Miljö- / Personalvård
– Feedback
– Utbildning / Kroppsspråk
– Uppmärksamhet

Upplägget anpassar Torbjörn alltid beroende på vad syftet med konferensen är. Torbjörn kontaktar alltid er inför uppdrag och skapar ett skräddarsytt koncept.

Torbjörns Äventyrsdag
Nu finns chansen att boka en egen Äventyrsdag med Torbjörn, en upplevelse utöver det vanliga.

– Vi har alla olika egenskaper, kunskaper och starka sidor. Det är just kombinationen av olika personligheter som är företagets styrka. Genom att ta tillvara kollegornas speciella begåvningar och färdigheter kompletterar ni varandra och blir en starkare organisation, säger Torbjörn.

Att utveckla samhörighetskänslan i gruppen och arbeta mot gemensamma mål – i stället för att konkurrera – är vad den här dagen handlar om.

Ett gott samarbete skapar arbetsglädje och styrka
Syftet med den här dagen är att främja sammanhållningen i gruppen genom lek och tävlingsmoment. Det här är ett okonventionellt och effektivt sätt att komma närmare varandra långt ifrån de roller man har i arbetslivet. Genom att kämpa, skratta och tävla tillsammans kommer de att upptäcka nya sidor hos sina kollegor.

Bokning: Kontakta oss för mer information och en offert, ring 0500 – 42 86 02 eller maila till info@saj.se

Uppläggen vid Torbjörns föreläsningar (och Äventyrsdagar) anpassas till era önskemål, förutsättningar, syfte och plats.

Spelare och ledare (fotboll)
Han inledde sin framgångsrika karriär i Jonsereds IF, slog igenom i IFK Göteborg och var professionell fotbollsspelare i PSV Eindhoven, Holland och FC Kaiserslauten, Tyskland.
Efter åren i Tyskland återvände Torbjörn till IFK och sedan valde han att satsa på en tränarkarriär (bl.a. i Jonsered, Oddevold, Örgryte, Västra Frölunda, Häcken och U 21 landslaget). 1982 blev han UEFA-cupmästare i IFK och då var Svennis hans tränare!

En av de bästa enligt Svennis
– Torbjörn var en av Europas bästa fotbollsspelare, har Sven-Göran “Svennis” Eriksson berättat vid flera tillfällen.

Foto: Thom Estifanos 2017 (c)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng