fbpx

Anders Wallensten

, , ,

– Jag vill att de som lyssnat på min föreläsning (både live och digitala) ska känna att det verkligen går att påverka sin hälsa positivt för att öka sin chans att leva utan fysiska och psykiska begränsningar högt upp i åren. Det är fullt möjligt bara man vet hur och fokuserar det som verkligen spelar roll, säger Anders Wallensten som är aktuell med sin föreläsning och bok ”Hälsogåtan, Evolution, Forskning och 48 konkreta råd”.

 

Anders Wallensten är läkare, forskare, epidemiolog och författare samt inte minst en uppskattad föreläsare.

Många känner igen Anders från Folkhälsomyndighetens presskonferenser när covid-19 pandemin bröt ut, men det är som författare till boken ”Hälsogåtan, Evolution, Forskning och 48 konkreta råd” (Bonnier Fakta) som han föreläser med fokus på vilka hälsoråd som verkligen fungerar. 

Varför skriver du och föreläser om hälsa?
Så här berättar Anders om sin bok – Hälsogåtan – Evolution, Forskning och 48 konkreta råd;

– Jag har alltid varit en person som varit intresserad av hälsa och tränat mycket, men jag har som de flesta av oss i vårt moderna samhälle i perioder varit skadad, stressad, haft relationsproblem, sovit dåligt och varit sjuk. Jag har då väldigt aktiv sökt hitta lösningar. Trots att jag är läkare och kanske i vissa fall borde vetat bättre har jag faktiskt testat det mesta som varit trendigt vad gäller hälsa de senaste decennierna, alltifrån extrema koständringar, alternativa träningslösningar, till spikmattor och meditationstekniker.

– Jag undrade tillslut varför jag så lätt försökte hitta genvägar till hälsa och ville veta vad egentligen fungerade. Därför gick jag till källorna för att finna svaren.
– Jag sökte efter ledtrådar i forskningen och bland dem som uppenbarligen lever med hälsa men insåg snabbt att många hälsoproblem beror på att vi i vår moderna värld lever liv som inte är i synk med vad våra kroppar är bäst anpassade till. Därför sökte jag också svaren i människans utveckling och hur vi levt som jägare-samlare.
En annan stor insikt var att hälsa absolut inte bara handlar om kost och motion. Relationer, tankar, sömn och vår omgivning är exempel på andra aspekter som spelar stor roll.

Föreläsning om den stora hälsogåtan
Hur kan det komma sig att vi trots att vi rest till månen, uppfunnit internet och kan byta ut klaffar i våra hjärtan ändå är så osäkra kring hur vi ska leva hälsosamt?
Vi översköljs av hälsobudskap från media och lägger stora summor på kosttillskott och gymkort, men ändå är välfärdssjukdomarna ett stort problem i dagens samhälle. 

I sin föreläsning ger Anders, med utgång från efterforskningarna till sin bok, svar på gåtorna kring vår hälsoförvirring: varför vi ständigt letar genvägar, vad hälsa egentligen är och så klart hur man uppnår den.
Lyssnaren får ta det av konkreta råd om hur man kan tänka på hälsa ur ett helhetsperspektiv och hur man kommer igång med hälsosamma vanor för ett långt och hälsosamt liv!

Bli inspirerad – av Anders
Anders Wallensten, har genom åren undervisat på ett flertal universitetsutbildningar och varit flitigt i media där han uppskattats för sitt lugn och pedagogiska förklaringssätt. Med den här föreläsningen kommer du få en gedigen bild av vad som verkligen är viktigt för att leva ett hälsosamt liv. 

Foto: Stefan Tell

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng